Auth0 SAML-implementatie

Dit artikel bevat Auth0-specifieke hulp voor het configureren van Login met SSO via SAML 2.0. Raadpleeg SAML 2.0 Configuratie voor hulp bij het configureren van inloggen met SSO voor een andere IdP.

Configuratie houdt in dat er tegelijkertijd wordt gewerkt binnen de Bitwarden web app en de Auth0 Portal. We raden u aan om beide documenten bij de hand te hebben en de stappen uit te voeren in de volgorde waarin ze zijn beschreven.

tip

Already an SSO expert? Skip the instructions in this article and download screenshots of sample configurations to compare against your own.

Download Sample

Open SSO in de webapp

Log in op de Bitwarden web app en open de Admin Console met behulp van de product switcher ():

Product switcher
Product switcher

Open het scherm InstellingenEenmalige aanmelding van uw organisatie:

SAML 2.0 configuration
SAML 2.0 configuration

Als je dat nog niet hebt gedaan, maak dan een unieke SSO-identifier aan voor je organisatie en selecteer SAML in het keuzemenu Type . Houd dit scherm open voor gemakkelijke referentie.

U kunt de optie Een unieke SP entiteit ID instellen in dit stadium uitschakelen als u dat wilt. Als u dit doet, wordt uw organisatie-ID verwijderd uit uw SP entiteit-ID waarde, maar in bijna alle gevallen is het aan te raden om deze optie aan te laten staan.

tip

There are alternative Member decryption options. Learn how to get started using SSO with trusted devices or Key Connector.

Een Auth0-toepassing maken

Gebruik in de Auth0 Portal het menu Toepassingen om een Reguliere Webtoepassing te maken:

Auth0 Create Application
Auth0 Create Application

Klik op het tabblad Instellingen en configureer de volgende informatie, waarvan u sommige moet ophalen uit het Bitwarden Single Sign-On scherm:

Auth0 Settings
Auth0 Settings

Auth0-instelling

Beschrijving

Naam

Geef de applicatie een Bitwarden-specifieke naam.

Domein

Noteer deze waarde. Je zult het nodig hebben tijdens een latere stap.

Type toepassing

Selecteer Regelmatige webtoepassing.

Token Eindpunt Authenticatiemethode

Selecteer Post (HTTP Post), wat overeenkomt met een Binding Type attribuut dat je later zult configureren.

Toepassing Login URI

Stel dit veld in op de vooraf gegenereerde SP entiteit ID.

Deze automatisch gegenereerde waarde kan worden gekopieerd vanuit het InstellingenEnkelvoudige aanmelding scherm van de organisatie en zal variëren afhankelijk van je instelling.

Toegestane terugbel URLS

Stel dit veld in op de vooraf gegenereerde URL van de Assertion Consumer Service (ACS).

Deze automatisch gegenereerde waarde kan worden gekopieerd vanuit het InstellingenEnkelvoudige aanmelding scherm van de organisatie en zal variëren afhankelijk van je instelling.

Soorten subsidies

Zorg ervoor dat in het gedeelte Geavanceerde instellingenSoorten subsidies de volgende soorten subsidies zijn geselecteerd (mogelijk zijn ze al geselecteerd):

Application Grant Types
Application Grant Types

Certificaten

Kopieer of download uw ondertekeningscertificaat in de sectie Geavanceerde instellingenCertificaten. Je hoeft er nu nog niets mee te doen, maar je zult er later wel naar moeten verwijzen.

Auth0 Certificate
Auth0 Certificate

Eindpunten

U hoeft niets aan te passen in het gedeelte Geavanceerde instellingenEindpunten, maar u hebt de SAML-eindpunten nodig om later naar te verwijzen.

tip

In smaller windows, the Endpoints tab can disappear behind the edge of the browser. If you're having trouble finding it, click the Certificates tab and hit the Right Arrow key ().

Auth0 Endpoints
Auth0 Endpoints

Auth0 regels configureren

Maak regels om het SAML responsgedrag van je applicatie aan te passen. Hoewel Auth0 een aantal opties biedt, wordt in dit gedeelte alleen ingegaan op de opties die specifiek overeenkomen met Bitwarden-opties. Om een aangepaste SAML configuratieregelset te maken, gebruik je het menu Auth PipelineRegels op Regels maken:

Auth0 Rules
Auth0 Rules

U kunt het volgende configureren:

Sleutel

Beschrijving

signatureAlgorithm

Algoritme dat Auth0 zal gebruiken om de SAML-bevestiging of het SAML-antwoord te ondertekenen. Standaard wordt rsa-sha1 opgenomen, maar deze waarde moet worden ingesteld op rsa-sha256.

Als u deze waarde wijzigt, moet u:
-Stel digestAlgorithm in op sha256.
-Stel (in Bitwarden) het Minimum Incoming Signing Algorithm in op rsa-sha256.

digestAlgoritme

Algoritme dat wordt gebruikt om de digest van de SAML-bevestiging of het SAML-antwoord te berekenen. Standaard is dit sha-1. De waarde voor signatureAlgorithm moet ook worden ingesteld op sha256.

signResponse

Auth0 ondertekent standaard alleen de SAML-bevestiging. Stel dit in op waar om het SAML-antwoord te ondertekenen in plaats van de bevestiging.

nameIdentifierFormat

Standaard is urn :oasis:names:tc:SAML:1.1:nameid-format:unspecified. U kunt deze waarde instellen op elke SAML NameID-indeling. Als dat het geval is, wijzig dan het veld SP Name ID Format in de overeenkomstige optie (zie hier).

Implementeer deze regels met behulp van een Script zoals hieronder. Raadpleeg de documentatie van Auth0 voor hulp.

Bash
function (user, context, callback) { context.samlConfiguration.signatureAlgorithm = "rsa-sha256"; context.samlConfiguration.digestAlgorithm = "sha256"; context.samlConfiguration.signResponse = "true"; context.samlConfiguration.nameIdentifierFormat = "urn:oasis:names:tc:SAML:1.1:nameid-format:emailAddress" context.samlConfiguration.binding = "urn:oasis:names:tc:SAML:2.0:bindings:HTTP-Redirect"; callback(null, user, context); }

Terug naar de webapp

Op dit punt heb je alles geconfigureerd wat je nodig hebt binnen de context van de Auth0 Portal. Ga terug naar de Bitwarden web app om de configuratie te voltooien.

Het Single sign-on scherm verdeelt de configuratie in twee secties:

• De configuratie van de SAML-serviceprovider bepaalt het formaat van SAML-verzoeken.

• De configuratie van de SAML identiteitsprovider bepaalt het formaat dat wordt verwacht voor SAML antwoorden.

Configuratie serviceprovider

Tenzij je aangepaste regels hebt geconfigureerd, is de configuratie van je serviceprovider al voltooid. Als je aangepaste regels hebt geconfigureerd of verdere wijzigingen wilt aanbrengen aan je implementatie, bewerk dan de relevante velden:

Veld

Beschrijving

Naam ID Formaat

NameID-formaat om op te geven in het SAML-verzoek(NameIDPolicy). Stel in op Niet geconfigureerd om weg te laten.

Algoritme voor uitgaande ondertekening

Algoritme dat wordt gebruikt om SAML-verzoeken te ondertekenen, standaard rsa-sha256.

Ondertekengedrag

Of/wanneer Bitwarden SAML verzoeken worden ondertekend. Auth0 vereist standaard niet dat verzoeken worden ondertekend.

Algoritme voor minimale inkomende ondertekening

Het minimale ondertekeningsalgoritme dat Bitwarden accepteert in SAML-reacties. Auth0 ondertekent standaard met rsa-sha1. Selecteer rsa-sha256 in de vervolgkeuzelijst tenzij u een aangepaste ondertekeningsregel hebt geconfigureerd.

Ondertekende beweringen

Of Bitwarden SAML-asserties ondertekend wil hebben. Standaard zal Auth0 SAML asserties ondertekenen, dus vink dit vakje aan tenzij je een aangepaste ondertekeningsregel hebt geconfigureerd.

Certificaten valideren

Vink dit vakje aan bij gebruik van vertrouwde en geldige certificaten van je IdP via een vertrouwde CA. Zelfondertekende certificaten kunnen mislukken tenzij de juiste vertrouwensketens zijn geconfigureerd in het Bitwarden Login met SSO docker image.

Als je klaar bent met de configuratie van de serviceprovider, sla je je werk op.

Configuratie identiteitsprovider

Identity provider configuratie vereist vaak dat je terugverwijst naar de Auth0 Portal om applicatiewaarden op te halen:

Veld

Beschrijving

Entiteit ID

Voer de domeinwaarde van je Auth0-toepassing in (zie hier), voorafgegaan door urn :, bijvoorbeeld urn :bw-help.us.auth0.com. Dit veld is hoofdlettergevoelig.

Type binding

Selecteer HTTP POST om overeen te komen met de Token Endpoint Authentication Method-waarde die is opgegeven in uw Auth0-toepassing.

URL voor service voor eenmalige aanmelding

Voer de SAML-protocol URL (zie Endpoints) van uw Auth0-toepassing in. Bijvoorbeeld https://bw-help.us.auth0.com/samlp/HcpxD63h7Qzl420u8qachPWoZEG0Hho2.

URL voor service voor eenmalig afmelden

Inloggen met SSO ondersteunt momenteel geen SLO. Deze optie is gepland voor toekomstige ontwikkeling, maar u kunt deze desgewenst vooraf configureren.

X509 publiek certificaat

Plak het opgehaalde ondertekeningscertificaat en verwijder

-----BEGIN CERTIFICAAT-----

en

-----END CERTIFICAAT-----

De certificaatwaarde is hoofdlettergevoelig, extra spaties, carriage returns en andere vreemde tekens zorgen ervoor dat de certificatievalidatie mislukt.

Algoritme voor uitgaande ondertekening

Auth0 ondertekent standaard met rsa-sha1. Selecteer rsa-sha256 tenzij je een aangepaste ondertekeningsregel hebt geconfigureerd.

Uitgaande afmeldverzoeken uitschakelen

Inloggen met SSO ondersteunt momenteel geen SLO. Deze optie is gepland voor toekomstige ontwikkeling.

Authenticatieverzoeken ondertekend willen hebben

Of Auth0 verwacht dat SAML verzoeken worden ondertekend.

noot

When completing the X509 certificate, take note of the expiration date. Certificates will have to be renewed in order to prevent any disruptions in service to SSO end users. If a certificate has expired, Admin and Owner accounts will always be able to log in with email address and master password.

Sla uw werk op wanneer u klaar bent met de configuratie van de identity provider.

tip

You can require users to log in with SSO by activating the single sign-on authentication policy. Please note, this will require activating the single organization policy as well. Learn more.

De configuratie testen

Zodra je configuratie voltooid is, kun je deze testen door te navigeren naar https://vault.bitwarden.com, je e-mailadres in te voeren, Doorgaan te selecteren en de knop Enterprise Single-On te selecteren:

Enterprise single sign on and master password
Enterprise single sign on and master password

Voer de geconfigureerde organisatie-ID in en selecteer Aanmelden. Als uw implementatie succesvol is geconfigureerd, wordt u doorgestuurd naar het Auth0 aanmeldscherm:

Auth0 Login
Auth0 Login

Nadat u zich hebt geverifieerd met uw Auth0-gegevens, voert u uw Bitwarden-hoofdwachtwoord in om uw kluis te ontsleutelen!

noot

Bitwarden does not support unsolicited responses, so initiating login from your IdP will result in an error. The SSO login flow must be initiated from Bitwarden.