Self-hosting gezinnen Sponsoring

Leden van bedrijfsorganisaties krijgen een gratis Families organisatiesponsorschap dat kan worden toegepast op een nieuwe of reeds bestaande Families organisatie en direct kan worden ingewisseld via de webkluis.

noot

Als je op zoek bent naar informatie over het bijwerken van een licentie voor een niet-gesponsorde zelf gehoste Families organisatie, kijk dan hier.

Je moet automatische factureringssynchronisatie inschakelen om je zelf gehoste ondernemingsorganisatie in staat te stellen sponsoring uit te geven voor cloudfamilies. Om automatische synchronisatie in te stellen:

Stap 1: Cloudcommunicatie inschakelen

Eerst moet je je server configureren om communicatie met onze cloudsystemen mogelijk te maken.

noot

Deze stap moet worden uitgevoerd door iemand die toegang heeft tot de configuratiebestanden van je zelf gehoste instantie.

Zet de volgende regel in bwdata/env/global.override.env op true om cloudcommunicatie in te schakelen:

Bash
globalSettings__enableCloudCommunication=true

Als je cloudorganisatie is aangemaakt op EU-servers, moet je ook de volgende waarden instellen:

Bash
globalSettings__baseServiceUri__cloudRegion=EU globalSettings__installation__identityUri=https://identity.bitwarden.eu globalSettings__installation__apiUri=https://api.bitwarden.eu globalSettings__pushRelayBaseUri=https://push.bitwarden.eu
noot

De waarde voor globalSettings__baseServiceUri__cloudRegion moet overeenkomen met de gegevensregio die is geselecteerd bij het ophalen van uw installatie-id en -sleutel.

Zodra je deze waarden hebt ingesteld, pas je de wijzigingen toe door het commando ./bitwarden.sh restart uit te voeren.

noot

Het inschakelen van automatische synchronisatie vereist communicatie met de cloudsystemen van Bitwarden. Als je omgeving een firewall gebruikt om uitgaand verkeer te blokkeren, moet je https://api.bitwarden.com of .eu en https://identity.bitwarden.com of .eu toestaan.

Stap 2: Sync-token voor facturering ophalen

Zodra cloudcommunicatie is ingeschakeld op serverniveau, moet er een synchronisatietoken worden doorgegeven van de cloudorganisatie die je gebruikt voor facturering naar je zelf gehoste organisatie. Om je synchronisatietoken op te halen uit de cloud web vault moet je een organisatie-eigenaar zijn. Om het token op te halen:

1. Open de cloud web app en open de Admin Console met behulp van de product switcher ():

Product switcher
    Product switcher
  2. Navigeer naar FactureringAbonnement.

3. Scroll naar beneden naar het gedeelte Zelf hosten en selecteer de knop Factureringssynchronisatie instellen .

4. Voer je hoofdwachtwoord in en selecteer Genereer token.

5. Kopieer het gegenereerde token.

Stap 3: Sync-token voor facturering toepassen

Om het factureringssync token toe te passen op je zelf gehoste organisatie:

waarschuwing

In dit stadium, als je een upgrade uitvoert van je zelf gehoste implementatie vanaf een eerdere versie, moet je mogelijk je licentiebestand handmatig bijwerken voordat je verder gaat.

1. Open de self-hosted beheerconsole en navigeer naar FactureringAbonnement.

2. Kies in het gedeelte Licentie- en factureringsbeheer de optie Automatische synchronisatie.

3. Selecteer de knop Factureringssynchronisatie beheren.

4. Plak je gegenereerde sync-token voor facturering en selecteer Opslaan.

noot

De synchronisatie voor Families voor Ondernemingen vindt eenmaal per dag plaats zodra je de eerste synchronisatie hebt geactiveerd. Het veld Laatste synchronisatie in dit gedeelte meldt Nooit totdat je de eerste synchronisatie start.

Synchronisatie voor licentie-updates moet altijd handmatig worden uitgevoerd door de knop Licentie synchroniseren te selecteren (zie de volgende sectie voor meer informatie).

Stap 4: Synchronisatie triggeren

Activeer een synchronisatie nadat je de installatie hebt voltooid. De facturatiesynchronisatie vindt eenmaal per dag plaats, maar je kunt op elk moment handmatig een synchronisatie starten. Om een synchronisatie te starten:

1. Open de self-hosted beheerconsole en navigeer naar FactureringAbonnement.

2. Selecteer de knop Licentie synchroniseren .

noot

Als je een foutmelding krijgt over een versie die niet wordt ondersteund, werk dan je server bij en probeer je licentiebestand opnieuw te uploaden. Om je server bij te werken, maak je een back-up van de map bwdata en volg je deze instructies.

Tussen synchronisaties in kunnen gebruikers de status In afwachting van synchronisatie zien na het inwisselen of wijzigen van een sponsorschap. Dit geeft aan dat uw zelf gehoste Bitwarden-server wacht op synchronisatie met de Bitwarden-cloud voordat een sponsorschap volledig kan worden ingewisseld of gewijzigd.