SAML 2.0 configuratie

Stap 1: Stel een SSO-identifier in

Gebruikers die hun identiteit authenticeren met behulp van SSO moeten een SSO-identifier invoeren die de organisatie (en dus de SSO-integratie) aangeeft waartegen ze zich moeten authenticeren. Om een unieke SSO Identifier in te stellen:

1. Log in op de Bitwarden web app en open de Admin Console met behulp van de product switcher ():

Product switcher
    Product switcher
  2. Navigeer naar InstellingenEenmalige aanmelding en voer een unieke SSO-identificatie in voor uw organisatie:

Enter an identifier
    Enter an identifier
  3. Ga verder met Stap 2: Aanmelden met SSO inschakelen.

tip

You will need to share this value with users once the configuration is ready to be used.

Stap 2: Inloggen met SSO inschakelen

Als je eenmaal je SSO identifier hebt, kun je verder gaan met het inschakelen en configureren van je integratie. Aanmelden met SSO inschakelen:

1. Schakel in de weergave InstellingenEenmalige aanmelding het selectievakje SSO-authenticatie toestaan in:

SAML 2.0 configuration
    SAML 2.0 configuration

2. Selecteer in het vervolgkeuzemenu Type de optie SAML 2.0. Als je in plaats daarvan OIDC wilt gebruiken, ga dan naar de OIDC Configuratiegids.

U kunt de optie Een unieke SP entiteit ID instellen in dit stadium uitschakelen als u dat wilt. Als u dit doet, wordt uw organisatie-ID verwijderd uit uw SP entiteit-ID waarde, maar in bijna alle gevallen is het aan te raden om deze optie aan te laten staan.

tip

There are alternative Member decryption options. Learn how to get started using SSO with trusted devices or Key Connector.

Stap 3: Configuratie

Vanaf dit punt varieert de implementatie van aanbieder tot aanbieder. Ga naar een van onze specifieke implementatiehandleidingen voor hulp bij het voltooien van het configuratieproces:

Aanbieder

Gids

AD FS

AD FS implementatiegids

Auth0

Auth0 Implementatiegids

AWS

AWS-implementatiegids

Azuur

Azure Implementatiegids

Duo

Duo Implementatie Gids

Google

Google Implementatiegids

JumpCloud

JumpCloud implementatiegids

Sleutelhanger

Keycloak implementatiegids

Okta

Okta-implementatiegids

OneLogin

OneLogin implementatiegids

PingFederate

PingFederate implementatiegids

Configuratie referentiemateriaal

De volgende secties definiëren velden die beschikbaar zijn tijdens de configuratie van single sign-on, onafhankelijk van de IdP waarmee je integreert. Velden die moeten worden geconfigureerd, worden gemarkeerd(verplicht).

tip

Unless you are comfortable with SAML 2.0, we recommend using one of the above implementation guides instead of the following generic material.

Het eenmalige aanmeldingsscherm verdeelt de configuratie in twee secties:

• SAML Service Provider Configuration bepaalt het formaat van SAML verzoeken.

• SAML Identity Provider Configuration bepaalt het formaat dat wordt verwacht voor SAML antwoorden.

Configuratie serviceprovider

Veld

Beschrijving

SP entiteit ID

(Wordt automatisch gegenereerd) Het Bitwarden eindpunt voor verificatieverzoeken.

Deze automatisch gegenereerde waarde kan worden gekopieerd vanuit het InstellingenEnkelvoudige aanmelding scherm van de organisatie en zal variëren afhankelijk van uw instelling.

SAML 2.0 URL metagegevens

(Wordt automatisch gegenereerd) Metadata URL voor het Bitwarden eindpunt.

Deze automatisch gegenereerde waarde kan worden gekopieerd vanuit het InstellingenEnkelvoudige aanmelding scherm van de organisatie en zal variëren afhankelijk van uw instelling.

URL Assertion Consumentenservice (ACS)

(Wordt automatisch gegenereerd) Locatie waar de SAML-bevestiging van de IdP naartoe wordt gestuurd.

Deze automatisch gegenereerde waarde kan worden gekopieerd vanuit het InstellingenEnkelvoudige aanmelding scherm van de organisatie en zal variëren afhankelijk van uw instelling.

Naam ID Formaat

Formaat dat Bitwarden vraagt van de SAML-bevestiging. Moet worden gecast als een tekenreeks. Opties zijn onder andere:
-Niet gespecificeerd (standaard)
E-mailadres
-X.509 Onderwerpnaam
-Windows Domeinnaam
-Kerberos hoofdnaam
-Identificatiecode van entiteit
-Persistent
-Transient

Algoritme voor uitgaande ondertekening

Het algoritme dat Bitwarden gebruikt om SAML-verzoeken te ondertekenen. Opties zijn onder andere:
- http://www.w3.org/2001/04/xmldsig-more#rsa-sha256 (standaard)
- http://www.w3.org/2000/09/xmldsig#rsa-sha1
- http://www.w3.org/2000/09/xmldsig#rsa-sha384
- http://www.w3.org/2000/09/xmldsig#rsa-sha512

Ondertekengedrag

Of/wanneer SAML verzoeken ondertekend zullen worden. Opties zijn onder andere:
-Als IdP wil dat authn-verzoeken worden ondertekend (standaard)
-Altijd
-Nooit

Algoritme voor minimale inkomende ondertekening

Minimale sterkte van het algoritme dat Bitwarden accepteert in SAML-reacties.

Verwacht ondertekende beweringen

Vink dit selectievakje aan als Bitwarden moet verwachten dat antwoorden van de IdP worden ondertekend.

Certificaten valideren

Vink dit vakje aan bij gebruik van vertrouwde en geldige certificaten van je IdP via een vertrouwde CA. Zelfondertekende certificaten kunnen mislukken tenzij de juiste vertrouwensketens zijn geconfigureerd in het Bitwarden login met SSO docker image.

Configuratie Identity Provider

Veld

Beschrijving

Entiteit ID

(Verplicht) Adres of URL van uw identiteitsserver of de IdP Entity ID. Dit veld is hoofdlettergevoelig en moet exact overeenkomen met de IdP-waarde.

Type binding

Methode gebruikt door de IdP om te reageren op Bitwarden SAML-verzoeken. Opties zijn onder andere:
-Redirect (aanbevolen)
-HTTP POST

URL voor service voor eenmalige aanmelding

(Verplicht als Entity ID geen URL is) SSO-URL uitgegeven door uw IdP.

URL voor service voor eenmalig afmelden

Inloggen met SSO ondersteunt momenteel geen SLO. Deze optie is gepland voor toekomstig gebruik, maar we raden sterk aan om dit veld vooraf te configureren.

X509 publiek certificaat

(Verplicht) De X.509 Base-64 gecodeerde certificaatinstantie. Neem de

-----BEGIN CERTIFICAAT-----

en

-----END CERTIFICAAT-----

regels of delen van het CER/PEM-geformatteerd certificaat.

De certificaatwaarde is hoofdlettergevoelig, extra spaties, carriage returns en andere vreemde tekens in dit veld zorgen ervoor dat de certificaatvalidatie mislukt. Kopieer alleen de certificaatgegevens naar dit veld.

Algoritme voor uitgaande ondertekening

Het algoritme dat uw IdP zal gebruiken om SAML antwoorden/bevestigingen te ondertekenen. Opties zijn onder andere:
- http://www.w3.org/2001/04/xmldsig-more#rsa-sha256 (standaard)
- http://www.w3.org/2000/09/xmldsig#rsa-sha1
- http://www.w3.org/2000/09/xmldsig#rsa-sha384
- http://www.w3.org/2000/09/xmldsig#rsa-sha512

Uitgaande afmeldverzoeken toestaan

Inloggen met SSO ondersteunt momenteel geen SLO. Deze optie is gepland voor toekomstig gebruik, maar we raden sterk aan om dit veld vooraf te configureren.

Verificatieverzoeken ondertekenen

Vink dit selectievakje aan als je IdP moet verwachten dat SAML-verzoeken van Bitwarden worden ondertekend.

noot

When completing the X509 certificate, take note of the expiration date. Certificates will have to be renewed in order to prevent any disruptions in service to SSO end users. If a certificate has expired, Admin and Owner accounts will always be able to log in with email address and master password.

SAML-kenmerken en claims

Voor account provisioning is een e-mailadres nodig, dat kan worden doorgegeven als een van de attributen of claims in de volgende tabel.

Een unieke gebruikersidentificatie wordt ook ten zeerste aanbevolen. Als dit niet het geval is, wordt in plaats daarvan e-mail gebruikt om de gebruiker te linken.

Attributen/claims worden vermeld in volgorde van voorkeur voor overeenkomst, inclusief eventuele fallbacks:

Waarde

Claim/Attribuut

Terugvalclaim/attribuut

Uniek ID

NameID (indien niet van voorbijgaande aard)
urn:oid:0.9.2342.19200300.100.1.1
Sub
UID
UPN
EPPN

E-mail

E-mail
http://schemas.xmlsoap.org/ws/2005/05/identity/claims/emailaddress
urn:oid:0.9.2342.19200300.100.1.3
Mail
E-mailadres

Voorkeur gebruikersnaam
Urn:oid:0.9.2342.19200300.100.1.1
UID

Naam

Naam
http://schemas.xmlsoap.org/ws/2005/05/identity/claims/name
urn:oid:2.16.840.1.113730.3.1.241
urn:oid:2.5.4.3
Weergavenaam
CN

Voornaam + " " + Achternaam (zie hieronder)

Voornaam

urn:oid:2.5.4.42
Voornaam
Voornaam
FN
FN-naam
Bijnaam

Achternaam

urn:oid:2.5.4.4
SN
Achternaam
Achternaam