Een back-up maken van je gehoste gegevens

Wanneer u Bitwarden zelf host, bent u verantwoordelijk voor het implementeren van uw eigen back-upprocedures om gegevens veilig te houden.

Over gehoste gegevens

De Docker-containers van Bitwarden gebruiken volumemapping om alle belangrijke gegevens op de hostmachine te bewaren, wat betekent dat het stoppen van je containers geen gegevens verwijdert. Docker-containers daarentegen moeten worden beschouwd als efemeer en houden geen gegevens of toestand bij.

Alle Bitwarden-gegevens worden op de hostmachine opgeslagen in de map ./bwdata, relatief ten opzichte van de locatie waar u Bitwarden hebt geïnstalleerd.

Back-up maken van gehoste gegevens

Het wordt aanbevolen om een back-up te maken van de volledige map ./bwdata en deze veilig te bewaren. In het geval van gegevensverlies heb je alle of delen van de gegevens in deze map nodig om je instantie te herstellen.

Vooral belangrijke onderdelen van ./bwdata om regelmatig een back-up van te maken zijn:

• ./bwdata/env - Omgevingsvariabelen van de Instance, inclusief database- en certificaatwachtwoorden.

• ./bwdata/core/attachments - Instance's kluisitem bijlagen.

• ./bwdata/mssql/data - Databasegegevens van de instantie.

• ./bwdata/core/aspnet-dataprotection - Gegevensbescherming op frameniveau, inclusief authenticatietokens en sommige databasekolommen.

Bitwarden maakt automatisch nachtelijke back-ups van de mssql databasecontainer als deze draait.

Nachtelijke back-ups van databases

Bitwarden maakt automatisch nachtelijke back-ups van de mssql-containerdatabase. Deze back-ups worden 30 dagen bewaard in de map ./bwdata/mssql/back-ups.

In het geval van gegevensverlies kunt u ./bwdata/mssql/backups gebruiken om een nachtelijke back-up terug te zetten.

Een nachtelijke back-up herstellen

Voer in het geval van gegevensverlies de volgende stappen uit om een nachtelijke back-up te herstellen.

1. Haal het wachtwoord van je database op uit de waarde globalSettings__sqlServer__connectionString=...Password= die je kunt vinden in global.override.env.

2. Identificeer de container-ID van de mssql-container met het commando docker ps.

3. Voer het volgende commando uit om een bash sessie te openen voor je mssql docker container:

Bash
    docker exec -it bitwarden-mssql /bin/bash

Je opdrachtprompt moet nu overeenkomen met de geïdentificeerde Container ID van de bitwarden-mssql container.

4. Zoek het back-upbestand dat u wilt herstellen in de container.

noot

De backupmap in de container wordt naar volume gemapt vanuit de hostmap. ./bwdata/mssql/backups op de hostcomputer wordt gemapt naar etc/bitwarden/mssql/backups in de container.

Een bestand /etc/bitwarden/mssql/backups/vault_FULL_20201208_003243.BAK is bijvoorbeeld een back-up gemaakt op 08 december 2020 om 12:32 uur.

5. Start het hulpprogramma sqlcmd met het volgende commando:

Bash
    /opt/mssql-tools/bin/sqlcmd -S localhost -U <sa> -P <sa-password>

waarbij en overeenkomen met de User= en Password= waarden in global.override.env.

6. Eenmaal in het sqlcmd hulpprogramma heb je twee opties voor back-up:

1. Offline herstellen (voorkeur)

Voer de volgende SQL-opdrachten uit:

Bash
      1> use master 2> GO 1> alter database vault set offline with rollback immediate 2> GO 1> restore database vault from disk='/etc/bitwarden/mssql/backups/vault_FULL_{Backup File Name}.BAK' with replace 2> GO ​1> alter database vault set online 2> GO 1> exit

Start uw Bitwarden-instantie opnieuw op om het herstellen te voltooien.

2. Online herstellen

Voer de volgende SQL-opdrachten uit:

Bash
      1> RESTORE DATABASE vault FROM DISK = '/etc/bitwarden/mssql/backups/vault_FULL_20200302_235901.BAK' WITH REPLACE 2> GO

Start uw Bitwarden-instantie opnieuw op om het herstellen te voltooien.