Versiebeheer

Momenteel gebruiken Bitwarden-clients en -server een jjjj.mm.r-conventie, die bijvoorbeeld aangeeft dat 2022.5.0 de basisrelease (.0) van mei (.5.) 2022(2022.) is. Als er bijvoorbeeld volgende hotfixes worden uitgebracht, zijn dat 2022.5.1, 2022.5.2, enzovoort.

De eerste maandelijkse releases (die eindigen op .0) worden gedeeld door alle clients en servers, maar clients en servers kunnen afwijken omdat sommige hotfixes krijgen (.1s, .2s, enzovoort) en andere niet.

Dit is echter niet altijd het geval geweest. Vóór mei 2022 hadden clients en server elk verschillende versiebeheersystemen. Als je een client of server met versie 1.xx.x of 2.xx.x gebruikt, gebruik je een oude versie.

noot

Als Bitwarden de ondersteuning van een versie stopzet, worden de hele release en alle eerdere versies ook niet meer ondersteund.

Zelf gehoste serverversie

Om de versie van uw zelf gehoste server te vinden, logt u in op het systeembeheerdersportaal. Server- en webversies worden weergegeven op het dashboard. Als de geïnstalleerde versies niet overeenkomen met de nieuwste versies, moet je je server bijwerken:

Zelf gehoste serverversie
Zelf gehoste serverversie

Je kunt ook het bitwarden.sh/bitwarden.ps1 bestand controleren om te zien welke versies geïnstalleerd zijn. Het uitvoeren van updateself zal deze bijwerken als er nieuwere versies beschikbaar zijn en het uitvoeren van update zal Bitwarden containers bijwerken op basis van wat er in het .sh/.ps1 bestand staat.

Versie voor de klant

Om de versie van een clienttoepassing op te halen:

Navigeer naar het tabblad Instellingen en selecteer de optie Over:

Versie browserextensie
Versie browserextensie

Selecteer in Windows Help Over Bitwarden. Selecteer op macOS Bitwarden Over Bitwarden:

Desktop app-versie
Desktop app-versie

Navigeer naar het tabblad Instellingen en selecteer de optie Over:

Versie mobiele app
Versie mobiele app

Voer het volgende commando uit om de huidige versie op de console af te drukken:

Bash
bw -v