ADFS SAML-implementatie

Dit artikel bevat Active Directory Federation Services (AD FS)-specifieke hulp voor het configureren van aanmelding met SSO via SAML 2.0. Raadpleeg SAML 2.0 Configuratie voor hulp bij het configureren van inloggen met SSO voor een andere IdP.

Bij de configuratie wordt tegelijkertijd gewerkt binnen de Bitwarden webapp en de AD FS Server Manager. We raden u aan om beide documenten bij de hand te hebben en de stappen uit te voeren in de volgorde waarin ze zijn beschreven.

tip

Already an SSO expert? Skip the instructions in this article and download screenshots of sample configurations to compare against your own.

Download sample

Open SSO in de webapp

Log in op de Bitwarden web app en open de Admin Console met behulp van de product switcher ():

Product switcher
Product switcher

Open het scherm InstellingenEenmalige aanmelding van uw organisatie:

SAML 2.0 configuration
SAML 2.0 configuration

Als je dat nog niet hebt gedaan, maak dan een unieke SSO-identifier aan voor je organisatie en selecteer SAML in het keuzemenu Type . Houd dit scherm open voor gemakkelijke referentie.

U kunt de optie Een unieke SP entiteit ID instellen in dit stadium uitschakelen als u dat wilt. Als u dit doet, wordt uw organisatie-ID verwijderd uit uw SP entiteit-ID waarde, maar in bijna alle gevallen is het aan te raden om deze optie aan te laten staan.

tip

There are alternative Member decryption options. Learn how to get started using SSO with trusted devices or Key Connector.

Een vertrouwensrelatie creëren

Selecteer in de AD FS Server Manager ToolsAD FS ManagementActionAdd Relying Party Trust. Maak de volgende selecties in de wizard:

1. Selecteer Claims Aware op het welkomstscherm.

2. Selecteer in het scherm Gegevensbron selecteren de optie Gegevens over de betalende partij handmatig invoeren.

3. Voer in het scherm Displaynaam opgeven een Bitwarden-specifieke displaynaam in.

4. Selecteer in het scherm Configure URL de optie Enable support for SAML 2.0 WebSSO protocol.

• Voer de URL van de Assertion Consumer Service (ACS) in bij de optie Relying party SAML 2.0 SSO service URL. Deze automatisch gegenereerde waarde kan worden gekopieerd vanuit het InstellingenEnkelvoudige aanmelding scherm van de organisatie en zal variëren afhankelijk van je instelling.

5. Selecteer in het scherm Kies toegangscontrolebeleid het beleid dat voldoet aan uw beveiligingsstandaarden.

6. Voeg in het scherm Configure Identifiers de SP Entity ID toe als vertrouwensidentificatie voor een betrouwbare partij. Deze automatisch gegenereerde waarde kan worden gekopieerd vanuit het InstellingenEnkelvoudige aanmelding scherm van de organisatie en zal variëren afhankelijk van je instelling.

7. Selecteer in het scherm Toegangsbeheerbeleid kiezen het gewenste beleid (standaard Iedereen toestaan).

8. Bekijk uw selecties in het scherm Klaar om vertrouwen toe te voegen.

Geavanceerde opties

Zodra de relying party trust is aangemaakt, kun je de instellingen verder configureren door Relying Party Trusts te selecteren in de linker bestandsnavigator en de juiste weergavenaam te selecteren.

Hash-algoritme

Om het veilige hash-algoritme (standaard SHA-256) te wijzigen, navigeer je naar het tabblad Geavanceerd:

Set a Secure Hash Algorithm
Set a Secure Hash Algorithm

Eindpunt binding

Om het eindpunt Binding (standaard POST) te wijzigen, navigeer naar het tabblad Eindpunten en selecteer de geconfigureerde ACS URL:

Edit Endpoint
Edit Endpoint

Regels voor claimafgifte bewerken

Stel regels op voor de uitgifte van claims om ervoor te zorgen dat de juiste claims, inclusief naam-ID, worden doorgegeven aan Bitwarden. De volgende tabs illustreren een voorbeeld van een regelset:

ADFS Rule 1
ADFS Rule 1
ADFS Rule 2
ADFS Rule 2
ADFS Rule 3
ADFS Rule 3

Certificaat krijgen

Selecteer in de linker bestandsnavigator AD FSServiceCertificaten om de lijst met certificaten te openen. Selecteer het tokenondertekeningscertificaat, navigeer naar het tabblad Details en selecteer de knop Kopieer naar bestand... om het Base-64 gecodeerde tokenondertekeningscertificaat te exporteren:

Get token-signing Certificate
Get token-signing Certificate

Dit certificaat heb je later nodig.

Identificatiecode federatieservice ophalen

Selecteer in de linker bestandsnavigator AD FS en selecteer in het rechter optiemenu Edit Federation Service Properties. Kopieer de Federation Service Identifier in het venster Federation Service Properties:

Get Federation Service Identifier
Get Federation Service Identifier

U hebt deze identificatiecode later nodig.

Terug naar de webapp

Op dit punt heb je alles geconfigureerd wat je nodig hebt binnen de context van de AD FS Server Manager. Ga terug naar de Bitwarden web app om de configuratie te voltooien.

Het Single sign-on scherm verdeelt de configuratie in twee secties:

• De configuratie van de SAML-serviceprovider bepaalt het formaat van SAML-verzoeken.

• De configuratie van de SAML identiteitsprovider bepaalt het formaat dat wordt verwacht voor SAML antwoorden.

Configuratie serviceprovider

Configureer de volgende velden in het gedeelte Serviceproviderconfiguratie:

Veld

Beschrijving

Naam ID Formaat

Selecteer het uitgaande naam-ID-formaat dat is geselecteerd bij het samenstellen van de claimafgifteregels (zie Regel 3).

Algoritme voor uitgaande ondertekening

Het algoritme dat Bitwarden gebruikt om SAML-verzoeken te ondertekenen.

Ondertekengedrag

Of/wanneer SAML verzoeken ondertekend zullen worden.

Algoritme voor minimale inkomende ondertekening

Standaard ondertekent AD FS met SHA-256. Selecteer SHA-256 in de vervolgkeuzelijst tenzij u AD FS hebt geconfigureerd om een ander algoritme te gebruiken.

Ondertekende beweringen

Of Bitwarden verwacht dat SAML-asserties worden ondertekend.

Certificaten valideren

Vink dit vakje aan bij gebruik van vertrouwde en geldige certificaten van je IdP via een vertrouwde CA. Zelfondertekende certificaten kunnen mislukken tenzij de juiste vertrouwensketens zijn geconfigureerd in het Bitwarden login met SSO docker image.

Als je klaar bent met de configuratie van de serviceprovider, sla je je werk op.

Configuratie identiteitsprovider

Bij het configureren van de identiteitsprovider moet je vaak teruggaan naar de AD FS Server Manager om waarden op te halen:

Veld

Beschrijving

Entiteit ID

Voer de opgehaalde Federation Service Identifier in. Let op, dit mag niet via HTTPS. Dit veld is hoofdlettergevoelig.

Type binding

Standaard gebruikt AD FS HTTP POST endpoint binding. Selecteer HTTP POST tenzij je AD FS hebt geconfigureerd om een andere methode te gebruiken.

URL voor service voor eenmalige aanmelding

Voer het eindpunt van de SSO-service in. Deze waarde kan worden geconstrueerd in de Service Endpoints tab in AD FS Manager. De URL van het eindpunt staat vermeld als URL Path voor SAML2.0/WS-Federation en is meestal zoiets als https://your-domain/adfs/ls. Je kunt de exacte waarde vinden in de configuratiesleutel voor SingleSignOnServce in het FederationMetadata.xml document.

X509 publiek certificaat

Plak het gedownloade certificaat, verwijder

-----BEGIN CERTIFICAAT-----

en

-----END CERTIFICAAT-----

De waarde van het certificaat is hoofdlettergevoelig, extra spaties, carriage returns en andere vreemde tekens zorgen ervoor dat de certificering mislukt.

Algoritme voor uitgaande ondertekening

Standaard ondertekent AD FS met SHA-256. Selecteer SHA-256 in de vervolgkeuzelijst tenzij u AD FS hebt geconfigureerd om een ander algoritme te gebruiken.

Uitgaande afmeldverzoeken uitschakelen

Inloggen met SSO ondersteunt momenteel geen SLO. Deze optie is gepland voor toekomstige ontwikkeling.

Authenticatieverzoeken ondertekend willen hebben

Of AD FS verwacht dat SAML verzoeken worden ondertekend.

noot

When completing the X509 certificate, take note of the expiration date. Certificates will have to be renewed in order to prevent any disruptions in service to SSO end users. If a certificate has expired, Admin and Owner accounts will always be able to log in with email address and master password.

Sla uw werk op wanneer u klaar bent met de configuratie van de identity provider.

tip

You can require users to log in with SSO by activating the single sign-on authentication policy. Please note, this will require activating the single organization policy as well. Learn more.

De configuratie testen

Zodra je configuratie voltooid is, kun je deze testen door te navigeren naar https://vault.bitwarden.com, je e-mailadres in te voeren, Doorgaan te selecteren en de knop Enterprise Single-On te selecteren:

Enterprise single sign on and master password
Enterprise single sign on and master password

Voer de geconfigureerde organisatie-ID in en selecteer Aanmelden. Als uw implementatie succesvol is geconfigureerd, wordt u doorgestuurd naar het AD FS SSO inlogscherm. Nadat u zich hebt geverifieerd met uw AD FS-gegevens, voert u uw Bitwarden-hoofdwachtwoord in om uw kluis te ontsleutelen!

noot

Bitwarden does not support unsolicited responses, so initiating login from your IdP will result in an error. The SSO login flow must be initiated from Bitwarden.