Unified Deployment beta

noot

Deze oplossing is in bèta en bedoeld voor persoonlijk gebruik. Bedrijfsplannen moeten de officieel ondersteunde, standaard implementatieoptie gebruiken.

Terwijl de Bitwarden unified self-hosted implementatie in bèta is, moeten degenen die unified installeren geen automatische upgradeprocedures instellen die de nieuwste images ophalen. Bitwarden raadt aan om enige tijd de tijd te nemen om een release te stabiliseren voordat u een upgrade uitvoert.

Leer hoe u problemen kunt melden.

Dit artikel helpt je bij het installeren en starten van de Bitwarden unified self-hosted deployment. Gebruik deze implementatiemethode om:

• Vereenvoudig de configuratie en optimaliseer het gebruik van bronnen (CPU, geheugen) door Bitwarden te implementeren met een enkel Docker-image.

• Verschillende databaseoplossingen gebruiken, zoals MSSQL, PostgreSQL, SQLite en MySQL/MariaDB.

• Draaien op ARM-architectuur voor alternatieve systemen zoals Raspberry Pi en NAS-servers.

Systeemvereisten

Bitwarden unified deployment vereist:

• Minimaal 200 MB RAM

• Opslag 1GB

• Docker 19+

Docker installeren

De unified deployment draait op jouw machine met behulp van een Docker-container. De unified deployment kan worden uitgevoerd met elke Docker-editie of -plan. Evalueer welke editie het beste is voor jouw installatie.

Installeer Docker op je machine voordat je verder gaat met de installatie. Raadpleeg de volgende Docker-documentatie voor hulp:

Run Bitwarden verenigd

De unified deployment kan worden uitgevoerd met het commando docker run (zie hier) of met Docker Compose (zie hier). In beide gevallen moet je omgevingsvariabelen opgeven voor de container.

Omgevingsvariabelen opgeven

Voor het uitvoeren van de unified deployment moeten omgevingsvariabelen worden ingesteld voor de container. Omgevingsvariabelen kunnen worden opgegeven door een settings.env bestand aan te maken, waarvan je een voorbeeld kunt vinden in onze GitHub repository, of door de --env vlag te gebruiken als je de docker run methode gebruikt. Er zijn verschillende optionele variabelen beschikbaar voor een meer gepersonaliseerde unified deployment ervaring. Meer informatie over deze variabelen vind je hier.

Stel minimaal waarden in voor de variabelen die vallen onder de sectie # Vereiste instellingen # van het voorbeeld .env bestand:

Variabele

Beschrijving

BW_DOMAIN

Vervang bitwarden.uwdomein.com door het domein waar Bitwarden toegankelijk is.

BW_DB_PROVIDER

De databaseprovider die u gaat gebruiken voor uw Bitwarden-server. Beschikbare opties zijn sqlserver , postgresql , sqlite of mysql / mariadb .

BW_DB_SERVER

De naam van de server waarop je database draait.

BW_DB_DATABASE

De naam van uw Bitwarden-database.

BW_DB_USERNAME

De gebruikersnaam voor toegang tot de Bitwarden-database.

BW_DB_PASWOORD

Het wachtwoord voor toegang tot de Bitwarden-database.

BW_DB_BESTAND

Alleen vereist voor sqlite als je het pad naar je databasebestand wilt opgeven. Indien niet opgegeven, zal sqlite automatisch een vault.db bestand aanmaken onder het /etc/bitwarden volume.

BW_INSTALLATIE_ID

Een geldige installatie-ID gegenereerd via https://bitwarden.com/host/.

BW_INSTALLATIE_SLEUTEL

Een geldige installatiesleutel gegenereerd op https://bitwarden.com/host/.

noot

In tegenstelling tot de standaard implementatie van Bitwarden, wordt unified deployment niet standaard geleverd met een database. Je kunt een bestaande database gebruiken of een nieuwe aanmaken zoals in dit voorbeeld wordt gedocumenteerd, en in beide gevallen moet je geldige informatie invoeren in de BW_DB_... variabelen die hier worden gedocumenteerd.

Het gebruik van niet-MSSQL databaseproviders kan resulteren in prestatieproblemen, omdat er gedurende de bèta nog gewerkt wordt aan ondersteuning voor deze platforms. Gebruik dit issue-sjabloon om alles te melden met betrekking tot uw Bitwarden unified implementatie en bekijk deze pagina om bekende problemen te volgen of deel te nemen aan de discussie.

Gebruik docker run

De unified deployment kan worden uitgevoerd met het commando docker run, zoals in het volgende voorbeeld:

Bash
docker run -d --name bitwarden -v /$(pwd)/bwdata/:/etc/bitwarden -p 80:8080 --env-file settings.env bitwarden/self-host:beta

Het bovenstaande commando heeft verschillende vereiste opties voor het docker run commando, waaronder:

Naam, steno

Beschrijving

--detach , -d

De container op de achtergrond uitvoeren en container-ID afdrukken.

-naam

Geef een naam op voor de container. bitwarden wordt gebruikt in het voorbeeld.

--volume , -v

Een volume binden. Koppel op zijn minst /etc/bitwarden aan.

--publiceer , -p

Breng containerpoorten in kaart voor de host. In het voorbeeld wordt poort 80:8080 toegewezen. Poort 8443 is vereist bij het configureren van SSL.

-bestand

Pad van het bestand om omgevingsvariabelen uit te lezen. Als alternatief kun je de --env vlag gebruiken om omgevingsvariabelen inline te declareren(meer informatie).

Controleer na het uitvoeren van het commando of de container draait en gezond is met:

Bash
docker ps

Gefeliciteerd! Je uniforme implementatie is nu operationeel op https://your.domain.com. Bezoek de webkluis in je browser om te controleren of deze werkt. Je kunt nu een nieuwe account registreren en inloggen.

Docker Compose gebruiken

Voor het uitvoeren van de unified deployment met Docker Compose is Docker Compose versie 1.24+ nodig. Om de unified deployment uit te voeren met Docker compose, maak je bijvoorbeeld een docker-compose.yml bestand:

Bash
--- version: "3.8" services: bitwarden: depends_on: - db env_file: - settings.env image: bitwarden/self-host:beta restart: always ports: - "80:8080" volumes: - bitwarden:/etc/bitwarden db: environment: MARIADB_USER: "bitwarden" MARIADB_PASSWORD: "super_strong_password" MARIADB_DATABASE: "bitwarden_vault" MARIADB_RANDOM_ROOT_PASSWORD: "true" image: mariadb:10 restart: always volumes: - data:/var/lib/mysql volumes: bitwarden: data:

Maak in het docker-compose.yml bestand alle gewenste configuraties, inclusief:

• Volumes in kaart brengen voor logs en Bitwarden-gegevens.

• Poorten in kaart brengen.

• Een databaseafbeelding configureren

ªStel alleeneen database in docker-compose.yml in, zoals in het bovenstaande voorbeeld, als je een nieuwe databaseserver wilt maken voor gebruik met Bitwarden. Voorbeeldconfiguraties voor MySQL, MSSQL en PostgreSQL zijn opgenomen in ons voorbeeldbestand.

Zodra je docker-compose.yml en settings.env bestand zijn aangemaakt, start je je unified server door het volgende uit te voeren:

Bash
docker compose up -d

Controleer of alle containers correct draaien:

Bash
docker ps

Gefeliciteerd! Je uniforme implementatie is nu operationeel op https://your.domain.com. Bezoek de webkluis in je browser om te controleren of deze werkt. Je kunt nu een nieuwe account registreren en inloggen.

Werk uw server bij

Om je unified deployment bij te werken:

1. Stop de Docker-container:

Bash
    docker stop bitwarden

2. Verwijder de Docker-container:

Bash
    docker rm bitwarden

3. Voer de volgende opdracht uit om de meest recente Bitwarden unified image op te halen:

Bash
    docker pull bitwarden/self-host:beta

4. Voer de Docker-container opnieuw uit:

Bash
    docker run -d --name bitwarden -v /$(pwd)/bwdata/:/etc/bitwarden -p 80:8080 --env-file settings.env bitwarden/self-host:beta

1. Stop de Docker-container:

Bash
    docker compose down

2. Voer de volgende opdracht uit om de meest recente Bitwarden unified image op te halen:

Bash
    docker compose pull

3. Maak alle containers die moeten worden bijgewerkt opnieuw aan:

Bash
    docker compose up -d

4. Controleer of de containers draaien:

Bash
    docker compose ps

Omgevingsvariabelen

De uniforme implementatie werkt standaard zonder een aantal van de standaard Bitwarden-services. Dit zorgt voor meer maatwerk en optimalisatie van uw uniforme implementatie. Configureer deze services en meer optionele instellingen door verschillende omgevingsvariabelen aan te passen.

noot

Wanneer je een omgevingsvariabele wijzigt, moet de Docker-container opnieuw worden aangemaakt. Lees hier meer.

Webserver poorten

Variabele

Beschrijving

BW_PORT_HTTP

Wijzig de poort die wordt gebruikt voor HTTP-verkeer. Standaard 8080.

BW_PORT_HTTPS

Wijzig de poort die wordt gebruikt voor HTTPS-verkeer. Standaard 8443.

SSL

Gebruik deze waarden om de certificaatinstellingen te wijzigen.

Variabele

Beschrijving

BW_ENABLE_SSL

Gebruik SSL/TLS. waar onwaar . Standaard vals.

SSL is nodig om Bitwarden goed te laten functioneren. Als u geen SSL configureert in de Bitwarden-container, moet u Bitwarden voorzien van een SSL-proxy.

BW_SSL_CERT

De naam van uw SSL-certificaatbestand. Het bestand moet zich in de map /etc/bitwarden in de container bevinden. Standaard ssl.crt.

BW_SSL_KEY

De naam van uw SSL-sleutelbestand. Het bestand moet zich in de map /etc/bitwarden in de container bevinden. Standaard ssl.key.

BW_SCHAKEL_SSL_CA IN

Gebruik SSL met een door een certificeringsautoriteit (CA) ondersteunde service. waar onwaar . Standaard vals.

BW_SSL_CA_CERT

De naam van uw SSL CA certificaat. Het bestand moet zich in de map /etc/bitwarden in de container bevinden. Standaard ca.crt.

BW_INSCHAKELEN_SSL_DH

Gebruik SSL met Diffie-Hellman-sleuteluitwisseling. waar onwaar . Standaard vals.

BW_SSL_DH_CERT

De naam van uw Diffie-Hellman parameterbestand. Het bestand moet zich in de map /etc/bitwarden in de container bevinden. Standaard dh.pem.

BW_SSL_PROTOCOLLEN

SSL-versie gebruikt door NGINX. Leeg laten voor aanbevolen standaard. Meer informatie.

BW_SSL_CIPHERS

SSL-ciphersuites gebruikt door NGINX. Leeg laten voor aanbevolen standaard. Meer informatie.

noot

Als u een bestaand SSL-certificaat gebruikt, moet u de juiste SSL-opties inschakelen in settings.env. SSL-bestanden moeten worden opgeslagen in /etc/bitwarden, waarnaar kan worden verwezen in het docker-compose.yml bestand. Deze bestanden moeten overeenkomen met de namen die zijn geconfigureerd in settings.env.

Het standaardgedrag is om een zelfondertekend certificaat te genereren als SSL is ingeschakeld en er geen bestaande certificaatbestanden zijn op de verwachte locatie(/etc/bitwarden).

Diensten

Extra diensten kunnen worden in- of uitgeschakeld voor specifieke gebruikssituaties, zoals bedrijfs- of teambehoeften, door de volgende waarden te wijzigen:

Variabele

Beschrijving

BW_INSCHAKELEN_ADMIN

Schakel deze service niet uit.

Lees hier meer over de mogelijkheden van het beheerpaneel. Standaard waar.

BW_ENABLE_API

Schakel deze service niet uit.

Standaard waar.

BW_INSCHAKELEN_GEBEURTENISSEN

In- of uitschakelen van Bitwarden-gebeurtenislogboeken voor teams en bewaking van bedrijfsgebeurtenissen. Standaard vals.

BW_ENABLE_ICONS

Bitwarden-merkpictogrammen in- of uitschakelen die zijn ingesteld met de URI's van het aanmeldingsitem. Lees hier meer. Standaard waar.

BW_IDENTITEIT INSCHAKELEN

Schakel deze service niet uit.

Standaard waar.

BW_MELDINGEN INSCHAKELEN

Meldingsservices in- of uitschakelen voor het ontvangen van pushmeldingen op mobiele apparaten, inloggen met apparaat, mobiele kluissynchronisatie en meer. Standaard waar.

BW_ENABLE_SCIM

SCIM in- of uitschakelen voor Enterprise-organisaties. Standaard vals.

BW_ENABLE_SSO

SSO-services voor Enterprise-organisaties in- of uitschakelen. Standaard vals.

BW_ICONEN_PROXY_NAAR_CLOUD

Door deze service in te schakelen worden verzoeken voor pictogramservices via cloudservices afgehandeld om het systeemgeheugen minder te belasten.
Als je ervoor kiest om deze instelling te gebruiken, moet BW_ENABLE_ICONS worden ingesteld op false om de containerbelasting te verminderen. Standaard vals.

Mail

Configureer SMTP-instellingen voor je unified implementatie. Kopieer de informatie van de SMTP-provider van je gekozen e-mail naar de volgende velden:

Variabele

Beschrijving

globalSettings__mail__replyToEmail

Voer de antwoordmail voor uw server in.

globalSettings__mail__smtp__host

Voer het hostdomein voor uw SMTP-server in.

globalSettings__mail__smtp__port

Voer het poortnummer van de SMTP-host in.

algemene instellingen__mail__smtp__ssl

Als je SMTP host SSL gebruikt, voer dan true in.

Stel de waarde in op false als uw host de TLS-service gebruikt.

globalSettings__mail__smtp__gebruikersnaam

Voer de SMTP-gebruikersnaam in.

globaalInstellingen__mail__smtp__wachtwoord

Voer het SMTP-wachtwoord in.

Yubico API (YubiKey)

Variabele

Beschrijving

globaleInstellingen__yubico__clientId

Vervang de waarde door de ID die u van uw Yubico Key hebt ontvangen.

Meld je hier aan voor Yubico Key.

globale instellingen__yubico__sleutel

Voer de van Yubico ontvangen sleutelwaarde in.

Databaseconfiguraties

Voor het gebruik van de verschillende databaseopties die compatibel zijn met de unified deployment zijn aanvullende .env configuraties nodig.

In settings.env:

Bash
# Database BW_DB_PROVIDER=mysql BW_DB_SERVER=db BW_DB_DATABASE=bitwarden_vault BW_DB_USERNAME=bitwarden BW_DB_PASSWORD=super_strong_password

In settings.env:

Bash
# Database BW_DB_PROVIDER=sqlserver BW_DB_SERVER=db BW_DB_DATABASE=bitwarden_vault BW_DB_USERNAME=bitwarden BW_DB_PASSWORD=super_strong_password

In settings.env:

Bash
# Database BW_DB_PROVIDER=sqlite BW_DB_FILE=/path/to/.db

Het toewijzen van de sqlite waarde zal automatisch een vault.db bestand aanmaken in het /etc/bitwarden volume. BW_DB_FILE is alleen nodig als je het pad naar een ander databasebestand wilt opgeven.

In settings.env:

Bash
# Database BW_DB_PROVIDER=postgresql BW_DB_SERVER=db BW_DB_DATABASE=bitwarden_vault BW_DB_USERNAME=bitwarden BW_DB_PASSWORD=super_strong_password

Andere

Variabele

Beschrijving

globalSettings__disableUserRegistration

De registratiemogelijkheden voor gebruikersaccounts in- of uitschakelen.

globaleInstellingen__hibpApiKey

Voer de API-sleutel in die is geleverd door Have I Been Pwnd. Registreer je hier om de API-sleutel te ontvangen.

adminSettings__admins

Voer e-mailadressen voor beheerders in.

BW_REAL_IPS

Definieer echte IP's in nginx.conf in een door komma's gescheiden lijst. Nuttig voor het definiëren van proxyservers die het IP-adres van de client doorsturen. Meer informatie.

BW_CSP

Parameter inhoud-beveiligingsbeleid. Het herconfigureren van deze parameter kan functies afbreken. Door deze parameter te wijzigen, wordt u verantwoordelijk voor het handhaven van deze waarde.

BW_DB_PORT

Geef een aangepaste poort op voor databaseverkeer. Indien niet gespecificeerd, hangt de standaard af van de gekozen databaseprovider.

De container opnieuw opstarten

Om uw Docker-container opnieuw te starten na het wijzigen van omgevingsvariabelen, voert u de volgende opdrachten uit vanuit de unified deployment-directory van Bitwarden:

1. Stop de Docker-container:

Bash
    docker stop bitwarden

2. Verwijder de Docker-container:

Bash
    docker rm bitwarden

3. Voer de Docker-container opnieuw uit:

Bash
    docker run -d --name bitwarden -v /$(pwd)/bwdata/:/etc/bitwarden -p 80:8080 --env-file settings.env bitwarden/self-host:beta

1. Stop de Docker-container:

Bash
    docker compose down

2. Maak de containers opnieuw:

Bash
    docker compose up -d
  3. Controleer of de containers goed draaien met:

Bash
    docker compose ps

Geheugengebruik

Standaard gebruikt de Bitwarden-container het geheugen dat beschikbaar is, vaak meer dan het minimum dat nodig is om te draaien. Voor geheugenbewuste omgevingen kunt u docker -m of --memory= gebruiken om het geheugengebruik van de Bitwarden-container te beperken.

Naam, steno

Beschrijving

-geheugen=, -m

De maximale hoeveelheid geheugen die de container kan gebruiken. Bitwarden heeft minstens 200 m nodig. Raadpleeg de Docker-documentatie voor meer informatie.

Om het geheugengebruik met Docker Compose te controleren, gebruik je de mem_limit sleutel:

Bash
services: bitwarden: env_file: - settings.env image: bitwarden/self-host:beta restart: always mem_limit: 200m

Problemen rapporteren

Terwijl de Bitwarden unified deployment nog in bètaversie is, moedigen we je aan om problemen te melden en feedback te geven via GitHub. Gebruik dit issue-sjabloon om alles te melden met betrekking tot uw Bitwarden unified implementatie en bekijk deze pagina om bekende problemen te volgen of deel te nemen aan de discussie.

Extra middelen

Zie voor meer informatie over de standaard zelf gehoste implementatie van Bitwarden: