JumpCloud SCIM integratie

System for cross-domain identity management (SCIM) kan worden gebruikt om leden en groepen in uw Bitwarden-organisatie automatisch te provisioneren en de-provisioneren.

noot

SCIM Integrations are available for Enterprise organizations. Teams organizations, or customers not using a SCIM-compatible identity provider, may consider using Directory Connector as an alternative means of provisioning.

Dit artikel helpt je bij het configureren van een SCIM-integratie met JumpCloud. Bij de configuratie wordt tegelijkertijd gewerkt met de Bitwarden-webkluis en JumpCloud Portal. We raden u aan om beide documenten bij de hand te hebben en de stappen uit te voeren in de volgorde waarin ze zijn beschreven.

SCIM inschakelen

noot

Are you self-hosting Bitwarden? If so, complete these steps to enable SCIM for your server before proceeding.

Om uw SCIM-integratie te starten, opent u de beheerconsole en navigeert u naar Instellingen SCIM-provisioning:

SCIM provisioning
SCIM provisioning

Schakel het selectievakje Enable SCIM in en noteer uw SCIM URL en SCIM API Key. Je zult beide waarden in een latere stap moeten gebruiken.

Een JumpCloud-app maken

tip

If you are already using this IdP for login with SSO, open that existing application and skip to this step. Otherwise, proceed with this section to create a new application.

Selecteer in het JumpCloud-portaal Toepassingen in het menu en selecteer de knop Aan de slag:

Create Bitwarden app Jumpcloud
Create Bitwarden app Jumpcloud

Voer Bitwarden in het zoekvak in en selecteer de knop Configureren :

Configure Bitwarden
Configure Bitwarden

Algemene informatie

Geef de applicatie een Bitwarden-specifieke naam op het tabblad Algemene informatie .

SSO

Als je JumpCloud wilt gebruiken voor eenmalige aanmelding, selecteer dan het tabblad SSO en stel SSO in met deze instructies. Als je klaar bent, of als je SSO voorlopig overslaat, selecteer je de knop activeren en voltooi je het bevestigingsvenster.

Identiteitsbeheer

Open de applicatie opnieuw en navigeer naar het tabblad Identiteitsbeheer . Vouw het vak Configuratie-instellingen uit en voer de volgende informatie in:

Veld

Beschrijving

Basis URL

Voer de SCIM URL in(meer informatie).

Token sleutel

Voer de SCIM API-sleutel in(meer informatie).

Nadat je deze velden hebt geconfigureerd, selecteer je de knop Activeren. Selecteer Opslaan als de test succesvol is afgerond.

Gebruikersgroepen

Selecteer op het tabblad Gebruikersgroepen de groepen die u in Bitwarden wilt voorzien. Zodra u de knop Opslaan selecteert, begint de provisioning volgens deze specificatie onmiddellijk.

Select User Groups
Select User Groups

Onboarding van gebruikers voltooien

Nu je gebruikers zijn voorzien, ontvangen ze uitnodigingen om lid te worden van de organisatie. Instrueer je gebruikers om de uitnodiging te accepteren en bevestig ze daarna aan de organisatie.

noot

The Invite → Accept → Confirm workflow facilitates the decryption key handshake that allows users to securely access organization vault data.

Bijlage

Kenmerken gebruiker in kaart brengen

Bitwarden gebruikt standaard SCIM v2-eigendomsnamen, maar deze kunnen afwijken van de namen van JumpCloud-eigendommen. Bitwarden gebruikt de volgende eigenschappen voor elke gebruiker:

Bitwarden Attribuut

JumpCloud standaardeigenschap

actief

opgeschort && wachtwoord verlopen

e-mailsª

e-mail

weergavenaam

weergavenaam

ª - Omdat SCIM gebruikers toestaat om meerdere e-mailadressen te hebben uitgedrukt als een array van objecten, zal Bitwarden de waarde gebruiken van het object dat "primary" bevat : true.

Groepsattributen toewijzen

Bitwarden gebruikt de volgende eigenschappen voor elke groep:

Bitwarden Attribuut

JumpCloud standaardeigenschap

weergavenaam

weergavenaam

ledenª

leden

Lidmaatschappen worden naar Bitwarden gestuurd als een array van objecten, die elk een gebruiker vertegenwoordigen die lid is van die groep.