Password ManagerGereedschap voor ontwikkelaars

Persoonlijke API-sleutel voor CLI-authenticatie

Uw persoonlijke Bitwarden API-sleutel kan worden gebruikt als methode voor verificatie in de opdrachtregelinterface (CLI).

noot

Uw persoonlijke API-sleutel is niet hetzelfde als de API-sleutel van de organisatie die wordt gebruikt om toegang te krijgen tot de Bitwarden Public API of Directory Connector. Persoonlijke API-sleutels hebben een client_id met het formaat "user.clientId", terwijl API-sleutels voor organisaties een client_id hebben met het formaat "organization.ClientId".

Krijg je persoonlijke API-sleutel

Om je persoonlijke API-sleutel te krijgen:

1. Navigeer in de Bitwarden web app naar InstellingenBeveiligingSleutels:

Sleutels
    Sleutels

2. Selecteer de knop Bekijk API-sleutel en voer je hoofdwachtwoord in om de toegang te valideren. Eenmaal ingevoerd krijg je het volgende te zien:

• client_id: "user.clientId" (Deze waarde is uniek voor je account en verandert niet).

• client_secret: "clientSecret" (Deze waarde is uniek en kan gedraaid worden).

• scope: "api" (Deze waarde zal altijd "api" zijn).

• grant_type: "client_credentials" (Deze waarde is altijd "client_credentials").

Draai je API-sleutel

Selecteer de knop API-sleutel roteren om je persoonlijke API-sleutel te roteren. Het draaien van je sleutel verandert alleen je client_secret.

Als je je sleutel draait, worden je vorige sleutel en alle actieve sessies met die sleutel ongeldig.

Authenticeren met je API-sleutel

Inloggen op de CLI met de persoonlijke API-sleutel wordt aanbevolen voor geautomatiseerde workflows of om toegang te verlenen aan een externe applicatie. Om in te loggen met de API-sleutel:

Bash
bw login --apikey

Er wordt dan gevraagd om je persoonlijke client_id en client_secret. Zodra je sessie is geverifieerd met deze waarden, wordt je gevraagd om het unlock commando te gebruiken(meer informatie).

API-sleutel omgevingsvariabelen gebruiken

In scenario's waar geautomatiseerd wordt gewerkt met de Bitwarden CLI, kunt u omgevingsvariabelen opslaan om te voorkomen dat u handmatig moet ingrijpen bij de authenticatie.

Naam omgevingsvariabele

Vereiste waarde

BW_CLIENTID

klant_id

BW_CLIËNTGEHEIM

cliënt_geheim