BeheerconsoleRapportage

Elastische SIEM

Elastic is een oplossing die zoek- en waarnemingsopties kan bieden voor het monitoren van uw Bitwarden-organisatie. Elastic Agent biedt de mogelijkheid om collectie-, gebeurtenis-, groep- en beleidsinformatie te monitoren met de Elastic Bitwarden-integratie.

Setup

Maak een Elastic account aan

Om te beginnen maak je een Elastic account aan. Deze stap is nodig om een dashboard in te stellen om gegevens te monitoren met Elastic's cloud gehoste service (aanbevolen), of on-premise service.

Bitwarden integratie toevoegen

Voor het monitoren van gegevens is het gebruik van Elastic Search en Kibana nodig om gegevens te visualiseren.

1. Op het beginscherm van Elastic scroll je naar beneden en zoek je naar Add Integrations.

Add Elastic Integration
    Add Elastic Integration

2. Voer Bitwarden in het zoekveld in en selecteer Bitwarden in de integratiecatalogus.

Bitwarden Elastic Integration
    Bitwarden Elastic Integration

3. Selecteer de knop Bitwarden toevoegen om de integratie te installeren.

4. Als dit uw eerste Elastic integratie is, moet u Elastic Agent installeren. Selecteer in het volgende scherm Install Elastic Agent en volg de installatie-instructies.

Install Elastic Agent
    Install Elastic Agent

5. Om de Bitwarden-integratie uit te voeren, is Elastic Agent nodig om de integratiegegevens te onderhouden. Zodra de installatie is voltooid, zal Elastic de succesvolle installatie detecteren. Nadat de agent met succes is ingesteld, selecteert u De integratie toevoegen.

Elastic setup
    Elastic setup

Integratie verbinden met Bitwarden

Nadat u de Bitwarden-integratie hebt toegevoegd, wordt u naar het instellingenscherm gebracht om de integratie te configureren. Houd dit scherm open, log op een ander tabblad in op de Bitwarden webapp en open de beheerconsole met de productswitcher ():

Product switcher
Product switcher

Navigeer naar het scherm Instellingen → Organisatie-info van je organisatie en selecteer de knop API-sleutel weergeven . U wordt gevraagd uw hoofdwachtwoord opnieuw in te voeren om toegang te krijgen tot uw API-sleutelgegevens.

Organisatie api info
Organisatie api info

Voer de volgende informatie in de overeenkomstige velden in:

Elastisch veld

Waarde

URL

Voor Bitwarden cloudgebruikers is de standaard url https://api.bitwarden.com.

Voor zelf gehoste Bitwarden gebruikers, voer uw zelf gehoste URL in. Zorg ervoor dat de URL geen voorwaartse slashes bevat aan het einde van de URL "/".

Klant-ID

Voer de waarde voor client_id in uit het Bitwarden organisatie API-sleutelvenster.

Geheim van de klant

Voer de waarde voor client_secret in uit het Bitwarden organisatie API-sleutelvenster.

noot

Your organization API key information is sensitive data. Do not share these values in nonsecure locations.

Nadat je de verplichte velden hebt ingevuld, scroll je verder naar beneden om de gewenste instellingen voor gegevensverzameling toe te passen. Selecteer Bevestig inkomende gegevens zodra u klaar bent.

noot

Additional Advanced options are available for configuration at this point. The minimum required fields are highlighted above to add the Bitwarden integration. To access the integration at a later point to edit the setup, go to the menu and select Integrations Installed integrations Bitwarden Integration policies.

Als alle gegevens correct zijn ingevoerd, zal Elastic de binnenkomende gegevens bevestigen en een voorbeeld geven van de binnenkomende gegevens. Selecteer Activa weergeven om uw gegevens te controleren.

Begin met het monitoren van gegevens

Zodra de installatie is voltooid, kunt u beginnen met het bekijken van de gegevens van uw Bitwarden-organisatie. Selecteer een van de Bitwarden Dashboards om gegevens met betrekking tot het dashboard te controleren. Hier volgt een kort overzicht van de bewaakte gegevens van elk dashboard:

Log

Beschrijving

[Beleid

Beleidswijzigingen voor een organisatie beoordelen, zoals het inschakelen, uitschakelen of bijwerken van organisatiebeleidsregels.

[Logs Bitwarden] Groep en verzameling

Bewaak geregistreerde gebeurtenissen voor groepen en collecties met betrekking tot de organisatie.

[Logboeken Bitwarden] Gebeurtenis

Controleer eventlogs van de organisatie. Lees hier meer over gebeurtenislogboeken.

De dashboards begrijpen

Query's

Elastic data monitoring maakt gebruik van de Kibana Query Language (KQL) voor het filteren van gegevens. Voor meer informatie over query's en zoekopdrachten, zie de Elastic query documentatie.