Password ManagerAuto-fill

Problemen met Android Auto-fill oplossen

Afhankelijk van de versie van Android waarop uw apparaat draait, zijn er een paar verschillende manieren om automatisch invullen van Bitwarden in te schakelen:

Optie

Vereist versie...

Vereist dat je ook...

Automatische vulservice

Android 8+

-

Inline autoaanvulling

Android 11+

Autofill-service, IME met ondersteuning voor inline

Draw-over

Android 6+

Toegankelijkheid

Toegankelijkheid

Alle Android-versies

-

Zie Automatisch aanvullen op Android voor instructies over het instellen van automatisch aanvullen.

Problemen oplossen met de auto-fill service

Als de overlay van de Bitwarden-service voor automatisch invullen niet zichtbaar is wanneer uw apparaat zich richt op een invoerveld voor gebruikersnaam of wachtwoord, moet er mogelijk een apparaatspecifieke instelling worden ingeschakeld op uw apparaat:

Schakel Dropzone in voor Huawei/Honor-apparaten:

1. Open de Huawei/Honor Optimizer app (ook bekend als "Telefoonbeheer").

2. Tik op Dropzone in het midden van de onderste rij.

3. Schuif de knop naar rechts om Dropzone toe te staan.

Schakel Zwevend venster in voor Oppo en andere apparaten:

1. Open de Android Instellingen-app.

2. Navigeer naar Privacy/Veiligheid.

3. Zoek Zwevende vensters of Appbeheer en tik erop om te openen.

4. Schuif de knop naar rechts om Zwevende vensters toe te staan.

Problemen oplossen met de toegankelijkheidsdienst

Het meest voorkomende probleem bij het gebruik van de Toegankelijkheidsservice is dat de instellingen voor batterijoptimalisatie van Android services (zoals de Toegankelijkheidsservice) automatisch uitschakelen om de batterij te sparen. Om dit op te lossen, schakelt u de batterijoptimalisatie voor Bitwarden uit.

Als u problemen blijft ondervinden met de Toegankelijkheidsdienst:

1. Controleer de instellingen voor batterijoptimalisatie. Als batterijoptimalisatie is ingeschakeld voor Bitwarden, schakel deze dan uit.

2. Als je een app voor batterijbesparing of taakbeheer gebruikt, probeer deze dan uit te schakelen om te zien of dat verschil maakt. Als dat het geval is, voeg Bitwarden dan toe aan de uitzonderingenlijst.

3. Controleer het ingebouwde Taakbeheer. U moet de weergave met actieve apps openen en dan het app-pictogram ingedrukt houden of omhoog vegen op de Bitwarden-app en dan Vergrendelen selecteren.

Let op, de service kan ook stoppen als u de Bitwarden-app ooit "Forceert te stoppen".

tip

De site https://dontkillmyapp.com/ kan je helpen om de standaardconfiguraties voor batterijoptimalisatie voor je apparaat te bepalen.

Problemen met Draw-over oplossen

Draw-over werkt anders met de auto-fill functionaliteit van Bitwarden, afhankelijk van welke Android-versie u gebruikt. Controleer de volgende tabel als je problemen ondervindt:

Versie

Beschrijving

Android 5

Niet beschikbaar, toestemming is standaard verleend.

Android 6

Verplicht om Toegankelijkheid te gebruiken, aangezien de pop-up de enige beschikbare optie is.

Android 7+

Optioneel als je alleen de Auto-fill snel-actietegel wilt gebruiken zonder pop-up.

noot

Als je Android auto-fill nog steeds niet aan de praat krijgt, neem dan contact met ons op.