Directory Connector Desktop App

De Directory Connector desktop app is een standalone desktop applicatie die gebruikt kan worden om gebruikers, groepen en groepassociaties te synchroniseren vanuit een selectie van directoryservices.

Directory Connector Desktop App
Directory Connector Desktop App

Directory Connector is ook beschikbaar als CLI-tool. De desktop applicatie en CLI delen een database en configuraties, dus gelijktijdig gebruik op één machine wordt niet aangeraden. Het aanbevolen pad is om de configuratie en het testen te voltooien met behulp van de desktop app, en vervolgens de CLI te gebruiken om automatische synchronisatie met je productie organisatie te plannen.

Aan de slag

Om aan de slag te gaan met de Directory Connector desktop app:

1. Download de nieuwste versie van de app van onze GitHub releases pagina of via een van de volgende officiële links:

2. Stel de server URL in die wordt gebruikt door Directory Connector voor het inloggen. Dit is vereist als u Bitwarden zelf host of de EU-server gebruikt:

1. Selecteer in het aanmeldscherm Instellingen.

2. Voer in het veld Server URL de domeinnaam in voor de Bitwarden-instantie met https://. Bijvoorbeeld https://vault.bitwarden.eu of https://your.domain.bitwarden.com.

3. Selecteer Opslaan.

3. Log in bij Directory Connector met de API-sleutel van je organisatie. Als je de API-sleutel niet hebt, neem dan contact op met de eigenaar van de organisatie.

4. Maak op het tabblad Instellingen verbinding met je map en configureer synchronisatieopties. Deze procedure is afhankelijk van de gebruikte map, dus raadpleeg een van de volgende artikelen voor instructies:

tip

Als je synchronisatieopties opnieuw configureert, in plaats van ze voor de eerste keer in te stellen, navigeer dan naar het tabblad Meer en selecteer de knop Synchronisatiecache wissen om mogelijke conflicten met eerdere synchronisatiebewerkingen te voorkomen(meer informatie).

5. Op het tabblad Instellingen selecteert u uw organisatie in de vervolgkeuzelijst Organisatie.

6. Voer een testsynchronisatie uit. Om te controleren of je mapverbinding en synchronisatieopties succesvol zijn geconfigureerd en werken zoals verwacht:

1. Open het tabblad Dashboard.

2. Selecteer de knop Test nu.

Sync testing zal de adreslijstserver bevragen en de resultaten afdrukken op het dashboard. Als de afgedrukte resultaten overeenkomen met je verwachtingen, kun je beginnen met synchroniseren.

Synchroniseren met Directory Connector

Directory Connector kan worden gebruikt om een eenmalige handmatige synchronisatie of automatische synchronisatiepolling uit te voeren:

Handmatige synchronisatie

Om een eenmalige handmatige synchronisatie uit te voeren van uw map naar uw Bitwarden-organisatie, opent u het tabblad Dashboard en selecteert u de knop Synchroniseer nu.

Gesynchroniseerde gebruikers worden uitgenodigd voor je organisatie en groepen worden onmiddellijk aangemaakt.

Automatische synchronisatie

Automatisch synchroniseren zal je map controleren op basis van het interval dat is opgegeven in je synchronisatieopties zolang de applicatie geopend is. Als je de applicatie afsluit of sluit, stopt de automatische synchronisatie polling.

Om de automatische synchronisatie met Directory Connector te starten, open je het tabblad Dashboard en selecteer je de knop Start Sync.

noot

Als je het Teams Starter-plan gebruikt, ben je beperkt tot 10 leden. Directory Connector geeft een fout weer en stopt met synchroniseren als je meer dan 10 leden probeert te synchroniseren.