Portaal voor systeembeheerder

De Bitwarden Systeembeheerdersportal kan worden gebruikt om:

• Controleer de huidige geïnstalleerde en laatst beschikbare versies.

• Instellingen voor omgevingsconfiguratie weergeven (voor meer informatie, zie Omgevingsvariabelen configureren).

• Geregistreerde gebruikers bekijken en verwijderen.

• Geregistreerde organisaties bekijken en verwijderen.

noot

Provisioned admins kunnen geen gevoelige gegevens bekijken die beveiligd (versleuteld) zijn in de kluis van een gebruiker of organisatie.

Gebruikers configureren

Configureer de toegang tot het systeembeheerdersportaal door het omgevingsbestand te bewerken, dat zich bevindt in ./bwdata/env/global.override.env.

Door een e-mailadres toe te voegen aan adminSettings__admins=, onderaan global.override.env, krijgt u toegang tot het systeembeheerdersportaal vanaf dat e-mailadres. Je kunt bijvoorbeeld meerdere beheerders voorzien via dit veld:

Bash
adminSettings__admins=john@example.com,bill@gmail.com,tom@example.com

Deze e-mailadressen hoeven niet geregistreerd te zijn met een account op uw Bitwarden-instantie.

SMTP-mailserver configureren

Het systeembeheerdersportaal gebruikt e-mail om beveiligde koppelingen voor verificatie te bieden. Daarom moet u de SMTP-mailserverinstellingen van uw installatie configureren voordat u probeert in te loggen op de portal. Zie Omgevingsvariabelen configureren voor meer informatie.

Toegang tot de portal

De System Administrator Portal voor je instantie is beschikbaar op https://your.domain.com/admin.

Het portaal gebruikt een veilige authenticatie zonder wachtwoord. Wanneer een gebruiker probeert in te loggen, wordt er alleen een beveiligde koppeling naar zijn e-mailadres gestuurd als dat e-mailadres is opgegeven in adminSettings__admins=.

Als u op deze tijdelijke link klikt, wordt de gebruiker aangemeld bij het systeembeheerdersportaal. De link is actief gedurende 15 minuten na de aanmeldpoging.