Gecodeerde export

Kluisgegevens kunnen worden geëxporteerd in een gecodeerd .json-bestand. Gecodeerde exportbestanden bevatten kluisitems van uw organisatie of individuele kluis en bevatten geen verzendingen, prullenbak of itembijlagen. Exporten met wachtwoordbeveiliging kunnen worden aangemaakt met de webvault of CLI. Bitwarden biedt twee soorten versleutelde export:

• Account beperkt: Exporteer een versleuteld bestand dat alleen opnieuw kan worden geïmporteerd naar het Bitwarden-account of de organisatie die het versleutelde exportbestand heeft gegenereerd. Dit proces gebruikt de relatieve coderingssleutel van de account of organisatie die specifiek is voor de beperkte export.

• Wachtwoord beveiligd: Exporteer een gecodeerd bestand dat is beveiligd met een wachtwoord naar keuze. Dit bestand kan worden ontsleuteld met het wachtwoord en kan in elk Bitwarden-account worden geïmporteerd.
    Het opgegeven wachtwoord wordt gezouten, gebruikt om een coderingssleutel af te leiden met PBKDF2 met 100.000 iteraties en uiteindelijk uitgerekt met HDKF tot een nieuwe coderingssleutel, die je gegevens versleutelt, en berichtauthenticatiecode (MAC).

waarschuwing

Exporten met een beperkte account kunnen niet worden geïmporteerd naar een andere account. Daarnaast maakt het draaien van de coderingssleutel van je account het onmogelijk om een export met accountbeperking te ontsleutelen. Als je de coderingssleutel van je account draait, vervang dan alle oude bestanden door nieuwe die de nieuwe coderingssleutel gebruiken.

Als u een versleuteld .json-bestand wilt importeren in een ander Bitwarden-account, selecteer dan het exporttype Wachtwoordbeveiliging bij het maken van een export.

Versleutelde export bevat kluisitems zoals logins, kaarten, beveiligde notities en identiteiten. Een versleutelde export van het volgende aanmeldingsitem in platte tekst:

Bash
{ ... "login": { "username": "mylogin", "password": "mypassword", "totp": "otpauth://totp/my-secret-key" }, ...

Het zal er ongeveer zo uitzien:

Bash
{ ... "login": { "username": "9.dZwQ+b9Zasp98dnfp[g|dHZZ1p19783bn1KzkEsA=l52bcWB/w9unvCt2zE/kCwdpiubAOf104os}", "password": "1o8y3oqsp8n8986HmW7qA=oiCZo872b3dbp0nzT/Pw=|A2lgso87bfDBCys049ano278ebdmTe4:", "totp": "2CIUxtpo870B)*^GW2ta/xb0IYyepO(*&G(&BB84LZ5ByZxu0E9hTTs6PHg0=8q5DHEPU&bp9&*bns3EYgETXpiu9898sxO78l" }, ...

Een versleutelde export maken

Het maken van een versleutelde export volgt de normale exportprocedure. Selecteer .json (versleuteld) wanneer om bestandsindeling wordt gevraagd:

Om uw individuele kluisgegevens te exporteren vanuit de webapp:

1. Selecteer in de Bitwarden webapp ExtraKluis exporteren in de navigatie:

Individuele kluis exporteren
    Individuele kluis exporteren

2. Kies een locatie om van te exporteren en een bestandsindeling (.json, .csv of .json (versleuteld)). Alleen collecties waarvoor je de machtiging Kan beheren hebt, worden geëxporteerd als je een organisatie selecteert in de Exporteer uit dropdown.

3. Als u .json (versleuteld) hebt geselecteerd, kiest u het exporttype dat u voor de versleutelde export wilt gebruiken:

• Account beperkt: Dit bestand kan alleen worden geïmporteerd in het huidige Bitwarden-account dat het versleutelde exportbestand heeft gegenereerd.

• Beveiligd met wachtwoord: Dit bestand kan in elk Bitwarden-account worden geïmporteerd met het wachtwoord dat is ingesteld tijdens het gecodeerde exportproces.

4. Selecteer Formaat bevestigen, voer je hoofdwachtwoord in en selecteer de knop Kluis exporteren om te voltooien.

Om uw individuele kluisgegevens te exporteren vanuit een browserextensie:

1. Open het tabblad Instellingen.

2. Scroll naar beneden naar de sectie Extra en selecteer de optie Kluis exporteren.

3. Kies in de weergave Kluis exporteren een bestandsindeling (.json, .csv of .json (versleuteld)).

tip

Als u deze gegevens moet importeren in een nieuw Bitwarden-account, raden we u aan de webkluis te gebruiken om een met wachtwoord beveiligde export te maken.

4. Voer je masterwachtwoord in en selecteer Submit.

noot

Als u vanuit Vivaldi exporteert, kan het zijn dat u de browserextensie moet uitklappen om het exporteren goed te laten werken:

Popout een Browseruitbreiding
Popout een Browseruitbreiding

Om uw individuele kluisgegevens te exporteren vanuit een desktop app:

1. Navigeer in de menubalk naar BestandKluis exporteren.

2. Kies in het venster Kluis exporteren een bestandsindeling (.json, .csv of .json (versleuteld)).

tip

Als u deze gegevens moet importeren in een nieuw Bitwarden-account, raden we u aan de webkluis te gebruiken om een met wachtwoord beveiligde export te maken.

3. Voer je hoofdwachtwoord in en selecteer de knop Download.

Om uw individuele kluisgegevens te exporteren vanuit een mobiele app:

1. Tik op het tabblad Instellingen.

2. Tik op Kluis en tik op de optie Kluis exporteren.

3. Kies in de weergave Kluis exporteren een bestandsindeling (.json, .csv of .json (versleuteld)).

tip

Als u deze gegevens moet importeren in een nieuw Bitwarden-account, raden we u aan de webkluis te gebruiken om een met wachtwoord beveiligde export te maken.

4. Voer je hoofdwachtwoord in en selecteer de knop Kluis exporteren.

Gebruik het commando exporteren om uw individuele kluisgegevens te exporteren vanuit de CLI. Standaard zal exporteren je kluis exporteren als een .csv en het bestand opslaan in de werkmap, maar dit gedrag kan veranderd worden met behulp van opties:

Bash
bw export --output /users/me/documents/ --format json --password mYP@ssw0rd

De optie --password kan worden gebruikt om een wachtwoord op te geven om te gebruiken om encrypted_json exports te versleutelen in plaats van de encryptiesleutel van je account.

Raadpleeg voor meer informatie de Bitwarden CLI documentatie.

Een gecodeerde export importeren

Het importeren van een versleutelde export volgt de normale importprocedure. Selecteer .json wanneer om bestandsindeling wordt gevraagd:

tip

Er is geen importoptie specifiek voor versleutelde export. Een handler stelt vast dat het .json-bestand versleuteld is en probeert het bestand te ontsleutelen met behulp van de versleutelingscode van je account of het versleutelde exportwachtwoord.

Om gegevens naar uw kluis te importeren:

1. Meld u aan bij de webkluis op https://vault.bitwarden.com, https://vault.bitwarden.eu of https://your.bitwarden.domain.com als u zelf host.

2. Selecteer ExtraGegevens importeren in de navigatie:

Gegevens importeren
    Gegevens importeren

3. Vul de volgende velden in de vervolgkeuzemenu's in:

• Bestemming importeren: Selecteer de importbestemming, zoals je individuele kluis of een organisatiekluis waartoe je toegang hebt.

• Map of Collectie: Selecteer of je de geïmporteerde inhoud wilt verplaatsen naar een specifieke map of organisatieverzameling waartoe je toegang hebt.

• Bestandsformaat: Selecteer het bestandsformaat voor importeren.

4. Selecteer Kies bestand en voeg het te importeren bestand toe of kopieer/plak de inhoud van je bestand in het invoervak.

waarschuwing

Bij het importeren wordt niet gecontroleerd of items in het te importeren bestand al bestaan in je kluis. Als je meerdere bestanden importeert of bestanden importeert met items die al in je kluis zitten, worden er duplicaten gemaakt.

5. Selecteer Gegevens importeren om het importeren te starten. Als je een wachtwoordbeveiligd .json-bestand importeert, voer dan het wachtwoord in in het venster Bevestig kluisimport dat verschijnt.

6. Na een geslaagde import verwijdert u het importbronbestand van uw computer. Dit beschermt je in het geval dat je computer wordt aangetast.

Extra items zoals bestandsbijlagen, verzendingen en prullenbak moeten handmatig worden geüpload naar je kluis.

Om gegevens naar uw kluis te importeren:

1. Selecteer het tabblad Instellingen en kies de optie Items importeren.

2. Vul de volgende velden in de vervolgkeuzemenu's in:

1. Bestemming importeren: Selecteer de importbestemming, zoals je individuele kluis of een organisatiekluis waartoe je toegang hebt.

2. Map of Collectie: Selecteer of je de geïmporteerde inhoud wilt verplaatsen naar een specifieke map of organisatieverzameling waartoe je toegang hebt.

3. Bestandsformaat: Selecteer het bestandsformaat voor importeren.

3. Selecteer Kies bestand en voeg het te importeren bestand toe of kopieer/plak de inhoud van je bestand in het invoervak.

waarschuwing

Bij het importeren wordt niet gecontroleerd of items in het te importeren bestand al bestaan in je kluis. Als je meerdere bestanden importeert of bestanden importeert met items die al in je kluis zitten, worden er duplicaten gemaakt.

4. Selecteer Gegevens importeren om het importeren te starten. Als je een wachtwoordbeveiligd .json-bestand importeert, voer dan het wachtwoord in in het venster Bevestig kluisimport dat verschijnt.

5. Na een geslaagde import verwijdert u het importbronbestand van uw computer. Dit beschermt je in het geval dat je computer wordt aangetast.

Om gegevens naar uw kluis te importeren:

1. Selecteer Bestand > Gegevens importeren.

2. Vul de volgende velden in de vervolgkeuzemenu's in:

1. Bestemming importeren: Selecteer de importbestemming, zoals je individuele kluis of een organisatiekluis waartoe je toegang hebt.

2. Map of Collectie: Selecteer of je de geïmporteerde inhoud wilt verplaatsen naar een specifieke map of organisatieverzameling waartoe je toegang hebt.

3. Bestandsformaat: Selecteer het bestandsformaat voor importeren.

3. Selecteer Kies bestand en voeg het te importeren bestand toe of kopieer/plak de inhoud van je bestand in het invoervak.

waarschuwing

Bij het importeren wordt niet gecontroleerd of items in het te importeren bestand al bestaan in je kluis. Als je meerdere bestanden importeert of bestanden importeert met items die al in je kluis zitten, worden er duplicaten gemaakt.

4. Selecteer Gegevens importeren om het importeren te starten. Als je een wachtwoordbeveiligd .json-bestand importeert, voer dan het wachtwoord in in het venster Bevestig kluisimport dat verschijnt.

5. Na een geslaagde import verwijdert u het importbronbestand van uw computer. Dit beschermt je in het geval dat je computer wordt aangetast.