Over inloggen met SSO

Wat is inloggen met SSO?

Inloggen met SSO is de Bitwarden oplossing voor eenmalige aanmelding. Door gebruik te maken van login met SSO kunnen Enterprise-organisaties hun bestaande Identity Provider gebruiken om gebruikers te authenticeren bij Bitwarden met behulp van de protocollen SAML 2.0 of Open ID Connect (OIDC).

Wat inloggen met SSO uniek maakt, is dat het ons zero-knowledge coderingsmodel behoudt. Niemand bij Bitwarden heeft toegang tot uw kluisgegevens en hetzelfde geldt voor uw Identity Provider. Daarom ontkoppelt inloggen met SSO authenticatie en ontsleuteling. In alle aanmeldingen met SSO-implementaties kan en zal je Identity Provider geen toegang hebben tot de ontcijferingssleutel die nodig is om kluisgegevens te ontsleutelen.

In de meeste scenario's is de ontcijferingssleutel het hoofdwachtwoord van de gebruiker, waar de gebruiker zelf verantwoordelijk voor is, maar organisaties die Bitwarden zelf hosten kunnen Key Connector gebruiken als alternatieve manier om kluisgegevens te ontcijferen.

Login with SSO & Master Password Decryption
Login with SSO & Master Password Decryption
noot

Login with SSO does not replace the master password and Email requirement for logging in. Login with SSO leverages your existing identity provider (IdP) to authenticate you into Bitwarden, however, your master password and email must still be entered in order to decrypt your vault data.

Waarom aanmelden met SSO?

Inloggen met SSO is een flexibele oplossing die past bij de behoeften van je bedrijf. Inloggen met SSO is inclusief:

• SAML 2.0 en OIDC configuratieopties die integratie met een grote verscheidenheid aan Identity Providers ondersteunen.

• Een bedrijfsbeleid om optioneel te eisen dat gebruikers die geen eigenaar of beheerder zijn zich aanmelden bij Bitwarden met eenmalige aanmelding.

• Twee verschillende ontcijferingsopties voor veilige gegevenstoegang.

• "Just-in-time" onboarding van eindgebruikers via SSO.

Hoe gebruik ik inloggen met SSO?

Inloggen met SSO is beschikbaar voor alle klanten met een Enterprise-organisatie. Als u nieuw bent bij Bitwarden, helpen we u graag bij het aanmaken van een account en het starten van uw zeven dagen gratis proefondernemerschap via onze speciale aanmeldingspagina:

Start uw gratis proefversie voor ondernemingen

Zodra je een Enterprise organisatie hebt, moet de implementatie de volgende stappen omvatten:

1. Volg een van onze SAML 2.0- of OIDC-implementatiegidsen voor het configureren en implementeren van inloggen met SSO met hoofdwachtwoordontcijfering.

2. Test het inloggen van de eindgebruiker met SSO-ervaring door het hoofdwachtwoord te decoderen.

3. (Bij zelf-hosting) Bekijk onze verschillende ontsleutelingsopties voor leden om te bepalen of het gebruik van Key Connector geschikt is voor jouw organisatie.

4. (Als u zelf host) Als u geïnteresseerd bent in het implementeren van Key Connector, neem dan contact met ons op en wij helpen u op weg met het implementeren van Key Connector.

5. Leer de leden van je organisatie hoe ze moeten inloggen met SSO.