Password ManagerImporteren en exporteren

Gegevens importeren uit Google Chrome

Gebruik dit artikel voor hulp bij het exporteren van gegevens uit Google Chrome en het importeren in Bitwarden.

tip

De stappen in dit artikel kunnen ook gebruikt worden met elke Chromium-gebaseerde browser, inclusief Opera, Microsoft Edge (Chromium), Brave en Vivaldi.

Exporteren vanuit Chrome

U kunt gegevens van Google Chrome (of een andere Chromium-gebaseerde browser) exporteren vanuit een desktopbrowser of een mobiele browser:

Om wachtwoorden te exporteren vanuit Chrome op uw bureaublad:

1. Open de instellingen van uw browser en navigeer naar de wachtwoordinstellingen, bijvoorbeeld chrome://password-manager/settings of edge://password-manager/settings.

2. Zoek Wachtwoord exporteren en klik op Bestand downloaden. Mogelijk wordt u gevraagd om het wachtwoord van uw computer in te voeren voor autorisatie. Voor Microsoft Edge kan dit verborgen zijn achter een menu in de sectie Opgeslagen wachtwoorden.

3. Geef een locatie op om je export naar op te slaan en controleer of de indeling door komma's gescheiden waarden(CSV) is.

4. Selecteer Opslaan om het exporteren te voltooien.

Wachtwoorden exporteren vanuit Chrome op uw mobiele apparaat:

1. Tik op de menuknop en tik op Wachtwoordbeheer.

2. Tik op Instellingen.

3. Tik op Wachtwoorden exporteren... .

Mogelijk wordt u gevraagd om de PIN-code van uw apparaat of een biometrische code in te voeren voor autorisatie.

4. Geef een locatie op om je export naar op te slaan.

Importeren naar Bitwarden

Gegevens moeten in Bitwarden worden geïmporteerd vanuit de webkluis of CLI. Gegevens worden lokaal versleuteld voordat ze voor opslag naar de server worden gestuurd.

Om gegevens naar uw kluis te importeren:

1. Meld u aan bij de webkluis op https://vault.bitwarden.com, https://vault.bitwarden.eu of https://your.bitwarden.domain.com als u zelf host.

2. Selecteer ExtraGegevens importeren in de navigatie:

Gegevens importeren
    Gegevens importeren

3. Vul de volgende velden in de vervolgkeuzemenu's in:

• Bestemming importeren: Selecteer de importbestemming, zoals je individuele kluis of een organisatiekluis waartoe je toegang hebt.

• Map of Collectie: Selecteer of je de geïmporteerde inhoud wilt verplaatsen naar een specifieke map of organisatieverzameling waartoe je toegang hebt.

• Bestandsformaat: Selecteer het bestandsformaat voor importeren.

4. Selecteer Kies bestand en voeg het te importeren bestand toe of kopieer/plak de inhoud van je bestand in het invoervak.

waarschuwing

Bij het importeren wordt niet gecontroleerd of items in het te importeren bestand al bestaan in je kluis. Als je meerdere bestanden importeert of bestanden importeert met items die al in je kluis zitten, worden er duplicaten gemaakt.

5. Selecteer Gegevens importeren om het importeren te starten. Als je een wachtwoordbeveiligd .json-bestand importeert, voer dan het wachtwoord in in het venster Bevestig kluisimport dat verschijnt.

6. Na een geslaagde import verwijdert u het importbronbestand van uw computer. Dit beschermt je in het geval dat je computer wordt aangetast.

Extra items zoals bestandsbijlagen, verzendingen en prullenbak moeten handmatig worden geüpload naar je kluis.

Om gegevens naar uw kluis te importeren:

1. Selecteer het tabblad Instellingen en kies de optie Items importeren.

2. Vul de volgende velden in de vervolgkeuzemenu's in:

1. Bestemming importeren: Selecteer de importbestemming, zoals je individuele kluis of een organisatiekluis waartoe je toegang hebt.

2. Map of Collectie: Selecteer of je de geïmporteerde inhoud wilt verplaatsen naar een specifieke map of organisatieverzameling waartoe je toegang hebt.

3. Bestandsformaat: Selecteer het bestandsformaat voor importeren.

3. Selecteer Kies bestand en voeg het te importeren bestand toe of kopieer/plak de inhoud van je bestand in het invoervak.

waarschuwing

Bij het importeren wordt niet gecontroleerd of items in het te importeren bestand al bestaan in je kluis. Als je meerdere bestanden importeert of bestanden importeert met items die al in je kluis zitten, worden er duplicaten gemaakt.

4. Selecteer Gegevens importeren om het importeren te starten. Als je een wachtwoordbeveiligd .json-bestand importeert, voer dan het wachtwoord in in het venster Bevestig kluisimport dat verschijnt.

5. Na een geslaagde import verwijdert u het importbronbestand van uw computer. Dit beschermt je in het geval dat je computer wordt aangetast.

Om gegevens naar uw kluis te importeren:

1. Selecteer Bestand > Gegevens importeren.

2. Vul de volgende velden in de vervolgkeuzemenu's in:

1. Bestemming importeren: Selecteer de importbestemming, zoals je individuele kluis of een organisatiekluis waartoe je toegang hebt.

2. Map of Collectie: Selecteer of je de geïmporteerde inhoud wilt verplaatsen naar een specifieke map of organisatieverzameling waartoe je toegang hebt.

3. Bestandsformaat: Selecteer het bestandsformaat voor importeren.

3. Selecteer Kies bestand en voeg het te importeren bestand toe of kopieer/plak de inhoud van je bestand in het invoervak.

waarschuwing

Bij het importeren wordt niet gecontroleerd of items in het te importeren bestand al bestaan in je kluis. Als je meerdere bestanden importeert of bestanden importeert met items die al in je kluis zitten, worden er duplicaten gemaakt.

4. Selecteer Gegevens importeren om het importeren te starten. Als je een wachtwoordbeveiligd .json-bestand importeert, voer dan het wachtwoord in in het venster Bevestig kluisimport dat verschijnt.

5. Na een geslaagde import verwijdert u het importbronbestand van uw computer. Dit beschermt je in het geval dat je computer wordt aangetast.

Gebruik het volgende commando om gegevens naar je kluis te importeren vanuit de CLI:

Bash
bw import <format> <path>

bw import vereist een formaat (gebruik bw import --formats om een lijst met formaten op te vragen) en een pad, bijvoorbeeld:

Bash
bw import <format> /Users/myaccount/Documents/mydata.csv

Na een geslaagde import verwijdert u het importbronbestand van uw computer. Dit beschermt je in het geval dat je computer wordt aangetast.

Problemen met importeren oplossen

Beperkingen import bestandsgrootte

Invoer kan worden geweigerd als een van de volgende gegevensbeperkingen wordt overschreden:

• Als je import meer dan 7.000 items bevat.

• Als je import meer dan 2.000 mappen heeft.

• Als je import meer dan 2.000 collecties heeft.

• Als je import meer dan 7.000 item-map relaties heeft (bijvoorbeeld een enkel item in 3 mappen heeft 3 item-map relaties).

• Als je import meer dan 14.000 item-verzamelrelaties heeft (een enkel item in 3 collecties heeft bijvoorbeeld 3 item-verzamelrelaties).