Password ManagerAan de slag

Desktop apps voor wachtwoordbeheer

De Bitwarden desktop app brengt een volledige kluiservaring rechtstreeks uit uw browser naar uw desktop. De desktop-app ondersteunt maximaal vijf aangemelde accounts tegelijk, waardoor het eenvoudig is om op elk moment te wisselen tussen persoonlijke en werkaccounts(meer informatie).

In de weergave Mijn kluis kun je door al je items bladeren, inclusief items die eigendom zijn van een organisatie waar je lid van bent. Gebruik de vervolgkeuzelijst Kluizen om te filteren op items in Alle kluizen, Mijn kluis en kluizen van organisaties.

Bitwarden Desktop-app
Bitwarden Desktop-app

Eerste stappen

Laten we je desktop app reis beginnen met het toevoegen van een nieuw login item aan je kluis en ervoor zorgen dat het veilig en gemakkelijk te vinden is:

Een map maken

Mappen zijn een geweldige manier om ervoor te zorgen dat je kluisitems altijd kunt vinden wanneer je ze nodig hebt. Een map maken:

1. Selecteer in de eerste kolom van de desktop-app Toevoegen naast Mappen.

2. Geef je map een naam (bijvoorbeeld Social Media) en selecteer Opslaan.

Een login toevoegen

Laten we nu een login toevoegen aan je nieuwe map. Om een nieuw aanmeldingsitem aan te maken:

1. Selecteer in de middelste kolom Toevoegen. In de derde kolom wordt een paneel Item toevoegen weergegeven.

2. Kies welk type item je wilt maken (selecteer in dit geval Inloggen).

3. Voer de basisinformatie voor deze aanmelding in. Geef voorlopig het item:

1. Een naam zodat je het gemakkelijk kunt herkennen (bijvoorbeeld Twitter-account).

2. Je gebruikersnaam.

3. Je huidige wachtwoord (we zullen dit binnenkort vervangen door een sterk wachtwoord).

4. Selecteer de knop New URI en voer de URL in waar u zich aanmeldt bij de account (bijvoorbeeld https://twitter.com/login).

5. Selecteer een map in de vervolgkeuzelijst Map. Als je ons voorbeeld volgt, kies je de map Social Media die we zojuist hebben gemaakt!

6. Goed gedaan! Selecteer Opslaan om te voltooien.

Een sterk wachtwoord maken

Nu u een nieuwe aanmelding hebt opgeslagen, laten we de beveiliging verbeteren door uw wachtwoord te vervangen door een sterk wachtwoord:

1. Open een webbrowser en log in op het account met je bestaande gebruikersnaam en wachtwoord. Zoek in dat account waar je je wachtwoord kunt wijzigen.

2. Voer op het formulier Wijzig uw wachtwoord uw Huidige wachtwoord in, dat u kunt kopiëren en plakken vanuit Bitwarden met het pictogram Kopiëren.

3. Selecteer in Bitwarden Bewerken op je item.

4. Selecteer in het vak Wachtwoord Genereren en bevestig Ja om uw oude wachtwoord te overschrijven.

Dit vervangt je wachtwoord door een willekeurig gegenereerd sterk wachtwoord. Door over te stappen van Fido1234 naar X@Ln@x9J@&u@5n##B kan een hacker in spe stoppen.

5. Selecteer Opslaan.

6. Kopieer uw nieuwe wachtwoord met het pictogram Kopiëren dat u eerder hebt gebruikt en plak uw nieuwe wachtwoord in de velden Nieuw wachtwoord en Nieuw wachtwoord bevestigen in uw webbrowser.

7. Als je klaar bent, selecteer je Opslaan in de webbrowser.

Gefeliciteerd! Uw login wordt nu opgeslagen in Bitwarden voor veilig en gemakkelijk gebruik!

Een tweede account toevoegen

Hebt u meerdere Bitwarden-accounts, misschien één voor persoonlijk gebruik en één voor uw werk? Met de desktop-app kun je op vijf accounts tegelijk inloggen!

Om u aan te melden bij een extra account, selecteert u de momenteel aangemelde account in de rechterbovenhoek van de desktop-app en kiest u Account toevoegen:

Overstappen naar een andere desktop-app
Overstappen naar een andere desktop-app

Zodra je je aanmeldt bij je tweede account, kun je snel wisselen vanuit hetzelfde menu, dat ook de huidige status van de kluis van elke account toont(vergrendeld of ontgrendeld). Als je uitlogt bij een van deze accounts, wordt deze verwijderd uit deze lijst.

Volgende stappen

Nu je de basisbeginselen onder de knie hebt, kun je je desktop-app aanpassen zodat hij precies werkt zoals jij wilt:

Stel uw voorkeuren in

Om je voorkeuren in te stellen, selecteer je BestandInstellingen in de menubalk. Je ziet drie secties: Beveiliging, Voorkeuren en App-instellingen.

tip

Beveiliging en Voorkeuren zijn van toepassing op de actieve account en moeten voor elke account apart worden ingesteld, maar App Instellingen zijn van toepassing op alle accounts.

Ontgrendelen met biometrie

Een van de populairste instellingen voor desktop-apps is Ontgrendelen met biometrie, waarmee naadloze toegang mogelijk is via Windows Hello met PIN, gezichtsherkenning of andere hardware die voldoet aan de biometrische vereisten van Windows Hello. Biometrische ontgrendeling instellen:

tip

Windows-gebruikers moeten mogelijk de Microsoft Visual C++ Redistributable installeren voordat Windows Hello kan worden ingeschakeld in de bureaubladvoorkeuren.

1. Schakel Windows Hello in op je computer.

2. In het gedeelte Beveiliging verschijnt de optie Ontgrendelen met Windows Hello als Windows Hello wordt ondersteund en ingeschakeld is op je computer:

Opties voor ontgrendeling van Windows
    Opties voor ontgrendeling van Windows

Vink de optie Ontgrendelen met Windows Hello aan om verder te gaan. De computer vraagt je om je biometrische gegevens in te voeren.

3. Zodra je dit hebt ingeschakeld, gebruik je de knop Ontgrendelen met Windows Hello op het ontgrendelscherm om je kluis te ontgrendelen.

Ontgrendelen met Windows Hello
Ontgrendelen met Windows Hello

Beveiligingsinstellingen worden per account ingesteld, dus als je biometrische ontgrendeling wilt inschakelen voor een andere account, moet je deze stappen opnieuw doorlopen!

Bitwarden automatisch starten

Een andere handige functie is om Bitwarden altijd te starten wanneer u uw computer opstart. Om dit in te schakelen, navigeer je naar de sectie App-instellingen en schakel je het selectievakje Automatisch starten bij inloggen in.

In tegenstelling tot biometrie is deze instelling globaal van toepassing op alle aangemelde accounts!

Stel uw voorkeuren in

Om je voorkeuren in te stellen, selecteer je BitwardenVoorkeuren in de menubalk. Je ziet drie secties: Beveiliging, Voorkeuren en App-instellingen.

tip

Beveiliging en Voorkeuren zijn van toepassing op de actieve account en moeten voor elke account apart worden ingesteld, maar App Instellingen zijn van toepassing op alle accounts.

Ontgrendelen met biometrie

Een van de populairste instellingen voor desktop-apps is ontgrendelen met biometrie, waarmee je naadloos toegang krijgt tot je desktop-app met behulp van Touch ID-technologie. Biometrische ontgrendeling instellen:

1. Schakel Touch ID in op uw computer. Raadpleeg de Touch ID-documentatie van Apple voor hulp.

2. In het gedeelte Beveiliging verschijnt de optie Ontgrendelen met Touch ID als Touch ID wordt ondersteund en is ingeschakeld op uw computer:

macOS-ontgrendelingsopties
    macOS-ontgrendelingsopties

Schakel het selectievakje Ontgrendelen met Touch ID in om verder te gaan. Je computer zal je vragen om ter bevestiging je vingerafdruk in te voeren.

3. Zodra dit is ingeschakeld, gebruikt u de knop Ontgrendelen met Touch ID op het scherm Ontgrendelen om uw kluis te ontgrendelen.

Ontgrendelen met Touch ID
Ontgrendelen met Touch ID

Beveiligingsinstellingen worden per account ingesteld, dus als je biometrische ontgrendeling wilt inschakelen voor een andere account, moet je deze stappen opnieuw doorlopen!

Bitwarden automatisch starten

Een andere handige functie is om Bitwarden altijd te starten wanneer u uw computer opstart. Om dit in te schakelen, navigeer je naar de sectie App Instellingen en schakel je het selectievakje Automatisch starten bij inloggen in.

In tegenstelling tot biometrie is deze instelling globaal van toepassing op alle aangemelde accounts!

Stel uw voorkeuren in

Om je voorkeuren in te stellen, selecteer je Bestand → Instellingen in de menubalk. Je ziet drie secties: Beveiliging, Voorkeuren en App-instellingen.

tip

Beveiliging en Voorkeuren zijn van toepassing op de actieve account en moeten voor elke account apart worden ingesteld, maar App Instellingen zijn van toepassing op alle accounts.

Bitwarden automatisch starten

Een handige functie is om Bitwarden altijd te starten wanneer u uw computer opstart. Om dit in te schakelen, navigeer je naar de sectie App Instellingen en schakel je het selectievakje Automatisch starten bij inloggen in.

Onthoud dat deze instelling globaal geldt voor alle aangemelde accounts!