Beheerconsole

Openbare API van Bitwarden

De Bitwarden Public API biedt organisaties een reeks tools voor het beheren van leden, collecties, groepen, gebeurtenislogboeken en beleidsregels.

tip

Met deze API is het niet mogelijk om individuele kluisitems te beheren. Als je dit wilt bereiken, gebruik dan de Vault Management API.

De Public API is een RESTful API met voorspelbare resource-georiënteerde URL's, accepteert JSON-gecodeerde request bodies, retourneert JSON-gecodeerde responses en gebruikt standaard HTTP response codes, authenticatie en verbs.

De openbare API is compatibel met de OpenAPI Specification (OAS3) en publiceert een compatibele swagger.json definitiebestand. Verken de OpenAPI-specificatie met de Swagger UI:

• Voor publieke cloud-gehoste instanties: https://bitwarden.com/help/api/

• Voor zelf gehoste instanties: https://your.domain.com/api/docs/

noot

Toegang tot de Bitwarden Public API is beschikbaar voor klanten van alle Enterprise- en Teams-organisaties. Voor meer informatie, zie Over Bitwarden Plannen.

Eindpunten

Basis URL

Voor cloud-hosted, https://api.bitwarden.com of https://api.bitwarden.eu.

Voor zelf gehost, https://your.domain.com/api.

Eindpunten voor verificatie

Voor cloud-hosted, https://identity.bitwarden.com/connect/token of https://identity.bitwarden.eu/connect/token.

Voor zelf gehost, https://your.domain.com/identity/connect/token.

Authenticatie

De API maakt gebruik van tokens om zich te authenticeren bij beschermde API-eindpunten. Bitwarden gebruikt een OAuth2 Client Credentials aanvraagstroom om tokens toe te kennen vanaf het eindpunt. Authenticatieverzoeken hebben client_id en client_secret als vereiste parameters.

tip

De API-sleutel die wordt gebruikt voor verificatie met de Openbare API is niet dezelfde als de persoonlijke API-sleutel. API-sleutels voor organisaties hebben een client_id met het formaat "organization.ClientId", terwijl persoonlijke API-sleutels een client_id hebben met het formaat "user.clientId".

De API Key client_id en client_secret kunnen door een eigenaar worden verkregen via de Admin Console vault door te navigeren naar InstellingenOrganisatie info scherm en naar beneden te scrollen naar de API key sectie:

Verkrijg een organisatie API sleutel
Verkrijg een organisatie API sleutel

Als u als eigenaar de API-sleutel wilt delen met een beheerder of andere gebruiker, gebruik dan een veilige communicatiemethode zoals Bitwarden Send.

waarschuwing

De API-sleutel van je organisatie geeft volledige toegang tot je organisatie. Houd je API-sleutel privé. Als u denkt dat uw API-sleutel gecompromitteerd is, selecteer dan Instellingen > Organisatie info > Draai API-sleutel knop op dit scherm. Actieve implementaties van uw huidige API-sleutel moeten voor gebruik opnieuw worden geconfigureerd met de nieuwe sleutel.

Toegangstokens aan toonder

Om een token voor toegang tot de drager te verkrijgen, doe je een POST-verzoek met Content-Type: application/x-www-form-urlencoded met je client_id en client_secret naar het authenticatie-eindpunt. Als je de API gebruikt voor organisatiebeheer, gebruik je altijd grant_type=client_credentials en scope=api.organization. Bijvoorbeeld:

Bash
curl -X POST \ https://identity.bitwarden.com/connect/token \ -H 'Content-Type: application/x-www-form-urlencoded' \ -d 'grant_type=client_credentials&scope=api.organization&client_id=<ID>&client_secret=<SECRET>'

Dit verzoek resulteert in het volgende antwoord:

Bash
{ "access_token": "<TOKEN>", "expires_in": 3600, "token_type": "Bearer" }

In dit antwoord vertegenwoordigt 3600 de vervalwaarde (in seconden), wat betekent dat dit token 60 minuten geldig is nadat het is uitgegeven. Als u een API-aanroep doet met een verlopen token, krijgt u een 401 onbevoegd responscode.

Typen inhoud

De Bitwarden Public API communiceert met application/json requests en responses, met één uitzondering:

Het authenticatie-eindpunt verwacht een application/x-www-form-urlencoded verzoek, maar zal antwoorden met application/json.

Monsteraanvraag

Bash
curl -X GET \ https://api.bitwarden.com/public/collections \ -H 'Authorization: Bearer <TOKEN>'

Waarbij is de waarde voor de access_token: sleutel in het verkregen toegangsbewijs voor de drager.

Dit verzoek zal resulteren in een antwoord:

Bash
{ "object": "list", "data": [ { "object": "event", "type": 1000, "itemId": "string", "collectionId": "string", "groupId": "string", "policyId": "string", "memberId": "string", "actingUserId": "string", "date": "2020-11-04T15:01:21.698Z", "device": 0, "ipAddress": "xxx.xx.xxx.x" } ], "continuationToken": "string" }

Status

Bitwarden heeft een openbare statuspagina, waar je informatie kunt vinden over de gezondheid van diensten en incidenten voor alle diensten, inclusief de Openbare API.

Antwoordcodes

De Bitwarden Public API gebruikt conventionele HTTP responscodes om het succes of falen van een API verzoek aan te geven:

Statuscode

Beschrijving

200 OK

Alles werkte zoals verwacht.

400 Slecht Verzoek

Het verzoek was onacceptabel, mogelijk door ontbrekende of misvormde parameter(s).

401 Niet toegestaan

Het token voor toegang tot de drager ontbrak, was ongeldig of verlopen.

404 niet gevonden

De gevraagde bron bestaat niet.

429 Te veel verzoeken

Te veel verzoeken raken de API te snel. We raden aan om het aantal verzoeken terug te brengen.

500, 502, 503, 504 Serverfout

Er ging iets mis bij Bitwarden. Dit komt zelden voor, maar neem contact met ons op als dit gebeurt.

Verder lezen

Voor meer informatie over het gebruik van de Bitwarden Public API, zie de volgende artikelen: