Google SAML-implementatie

Dit artikel bevat Google Workspace-specifieke hulp voor het configureren van inloggen met SSO via SAML 2.0. Raadpleeg SAML 2.0 Configuratie voor hulp bij het configureren van inloggen met SSO voor een andere IdP.

Bij de configuratie wordt tegelijkertijd gewerkt met de Bitwarden-webapp en de Google Workspace beheerconsole. We raden u aan om beide documenten bij de hand te hebben en de stappen uit te voeren in de volgorde waarin ze zijn beschreven.

tip

Already an SSO expert? Skip the instructions in this article and download screenshots of sample configurations to compare against your own.

Download Sample

Open SSO in de webapp

Log in op de Bitwarden web app en open de Admin Console met behulp van de product switcher ():

Product switcher
Product switcher

Open het scherm InstellingenEenmalige aanmelding van uw organisatie:

SAML 2.0 configuration
SAML 2.0 configuration

Als je dat nog niet hebt gedaan, maak dan een unieke SSO-identifier aan voor je organisatie en selecteer SAML in het keuzemenu Type . Houd dit scherm open voor gemakkelijke referentie.

U kunt de optie Een unieke SP entiteit ID instellen in dit stadium uitschakelen als u dat wilt. Als u dit doet, wordt uw organisatie-ID verwijderd uit uw SP entiteit-ID waarde, maar in bijna alle gevallen is het aan te raden om deze optie aan te laten staan.

tip

There are alternative Member decryption options. Learn how to get started using SSO with trusted devices or Key Connector.

Een SAML-app maken

Selecteer in de Google Workspace beheerconsole AppsWeb en mobiele apps in de navigatie. Selecteer in het scherm Web- en mobiele apps App toevoegenAangepaste SAML-app toevoegen:

Create a SAML App
Create a SAML App

App details

Geef de applicatie in het scherm met appdetails een unieke Bitwarden-specifieke naam en selecteer de knop Doorgaan.

Google identiteitsgegevens

Kopieer in het detailscherm van Google Identity Provider uw SSO-URL, Entity ID en certificaat voor gebruik tijdens een latere stap:

IdP Details
IdP Details

Selecteer Doorgaan als u klaar bent.

Gegevens serviceprovider

Configureer de volgende velden in het scherm Service provider details:

Veld

Beschrijving

ACS URL

Stel dit veld in op de vooraf gegenereerde URL van de Assertion Consumer Service (ACS).

Deze automatisch gegenereerde waarde kan worden gekopieerd vanuit het InstellingenEnkelvoudige aanmelding scherm van de organisatie en zal variëren afhankelijk van je instelling.

Entiteit ID

Stel dit veld in op de vooraf gegenereerde SP entiteit ID.

Deze automatisch gegenereerde waarde kan worden gekopieerd vanuit het InstellingenEnkelvoudige aanmelding scherm van de organisatie en zal variëren afhankelijk van je instelling.

URL starten

Stel dit veld optioneel in op de aanmeldings-URL van waaruit gebruikers toegang krijgen tot Bitwarden.

Voor cloud-hosted klanten is dit https://vault.bitwarden.com/#/sso of https://vault.bitwarden.eu/#/sso. Voor zelf gehoste instanties wordt dit bepaald door je geconfigureerde server URL, bijvoorbeeld https://your.domain.com/#/sso.

Ondertekend antwoord

Vink dit vakje aan als je wilt dat Workspace SAML-reacties ondertekent. Als deze optie niet is aangevinkt, ondertekent Workspace alleen de SAML-verklaring.

Naam ID-indeling

Stel dit veld in op Persistent.

Naam ID

Selecteer het gebruikerskenmerk van de werkruimte om NameID in te vullen.

Selecteer Doorgaan als u klaar bent.

Attribuut toewijzen

Selecteer in het scherm Attribute mapping de knop Add Mapping en construeer de volgende mapping:

Google Directory-kenmerken

App-kenmerken

Primaire e-mail

e-mail

Selecteer afwerking.

De app inschakelen

Standaard staan Workspace SAML-apps voor iedereen UIT. Open de sectie Gebruikerstoegang voor de SAML-app en stel deze in op AAN voor iedereen of voor specifieke groepen, afhankelijk van je behoeften:

User Access
User Access

Sla uw wijzigingen op. Houd er rekening mee dat het tot 24 uur kan duren voordat een nieuwe Workspace-app is verspreid naar bestaande sessies van gebruikers.

Terug naar de webapp

Op dit punt heb je alles geconfigureerd wat je nodig hebt binnen de context van de Google Workspace beheerconsole. Ga terug naar de Bitwarden web app om de configuratie te voltooien.

Het Single sign-on scherm verdeelt de configuratie in twee secties:

• De configuratie van de SAML-serviceprovider bepaalt het formaat van SAML-verzoeken.

• De configuratie van de SAML identiteitsprovider bepaalt het formaat dat wordt verwacht voor SAML antwoorden.

Configuratie serviceprovider

Configureer de volgende velden volgens de keuzes die tijdens de installatie zijn geselecteerd in de Workspace Admin-console:

Veld

Beschrijving

Naam ID Formaat

Stel dit veld in op de Naam ID-indeling die is geselecteerd in Werkruimte.

Algoritme voor uitgaande ondertekening

Het algoritme dat Bitwarden gebruikt om SAML-verzoeken te ondertekenen.

Ondertekengedrag

Of/wanneer SAML verzoeken ondertekend zullen worden.

Algoritme voor minimale inkomende ondertekening

Standaard ondertekent Google Workspace met RSA SHA-256. Selecteer sha-256 in de vervolgkeuzelijst.

Verwacht ondertekende beweringen

Of Bitwarden verwacht dat SAML-asserties worden ondertekend. Deze instelling moet uitgevinkt zijn.

Certificaten valideren

Vink dit vakje aan bij gebruik van vertrouwde en geldige certificaten van je IdP via een vertrouwde CA. Zelfondertekende certificaten kunnen mislukken tenzij de juiste vertrouwensketens zijn geconfigureerd met het Bitwarden Login met SSO docker image.

Als je klaar bent met de configuratie van de serviceprovider, sla je je werk op.

Configuratie identiteitsprovider

Bij het configureren van Identity Providers moet je vaak teruggaan naar de Workspace Admin console om applicatiewaarden op te halen:

Veld

Beschrijving

Entiteit ID

Stel dit veld in op de Entity ID van de Workspace, die je kunt ophalen uit het gedeelte Details Google Identity Provider of met de knop Metadata downloaden . Dit veld is hoofdlettergevoelig.

Type binding

Stel in op HTTP POST of Redirect.

URL voor service voor eenmalige aanmelding

Stel dit veld in op de SSO-URL van de Workspace, opgehaald uit het gedeelte Details Google Identity Provider of met de knop Metadata downloaden .

URL voor enkelvoudig afmelden

Inloggen met SSO ondersteunt momenteel geen SLO. Deze optie is gepland voor toekomstige ontwikkeling, maar u kunt deze desgewenst vooraf configureren.

X509 publiek certificaat

Plak het opgehaalde certificaat en verwijder

-----BEGIN CERTIFICAAT-----

en

-----END CERTIFICAAT-----

De certificaatwaarde is hoofdlettergevoelig, extra spaties, carriage returns en andere vreemde tekens zorgen ervoor dat de certificatievalidatie mislukt.

Algoritme voor uitgaande ondertekening

Standaard ondertekent Google Workspace met RSA SHA-256. Selecteer sha-256 in de vervolgkeuzelijst.

Uitgaande afmeldverzoeken uitschakelen

Inloggen met SSO ondersteunt momenteel geen SLO. Deze optie is gepland voor toekomstige ontwikkeling.

Authenticatieverzoeken ondertekend willen hebben

Of Google Workspace verwacht dat SAML-verzoeken worden ondertekend.

noot

When completing the X509 certificate, take note of the expiration date. Certificates will have to be renewed in order to prevent any disruptions in service to SSO end users. If a certificate has expired, Admin and Owner accounts will always be able to log in with email address and master password.

Sla uw werk op wanneer u klaar bent met de configuratie van de identity provider.

tip

You can require users to log in with SSO by activating the single sign-on authentication policy. Please note, this will require activating the single organization policy as well. Learn more.

De configuratie testen

Zodra je configuratie voltooid is, kun je deze testen door te navigeren naar https://vault.bitwarden.com, je e-mailadres in te voeren, Doorgaan te selecteren en de knop Enterprise Single-On te selecteren:

Enterprise single sign on and master password
Enterprise single sign on and master password

Voer de geconfigureerde organisatie-ID in en selecteer Aanmelden. Als je implementatie succesvol is geconfigureerd, word je doorgestuurd naar het inlogscherm van Google Workspace:

Login
Login

Nadat je je hebt geverifieerd met je Workspace-inloggegevens, voer je je Bitwarden-hoofdwachtwoord in om je kluis te ontsleutelen!

noot

Bitwarden does not support unsolicited responses, so initiating login from your IdP will result in an error. The SSO login flow must be initiated from Bitwarden.