Geheimen ManagerAan de slag

Aanmelden bij Secrets Manager

Het end-to-end zero-knowledge versleutelde Bitwarden-account dat u gebruikt om in te loggen bij Password Manager is hetzelfde als het account dat u gebruikt om in te loggen bij Secrets Manager.

tip

Dit artikel gaat over het inloggen op de Secrets Manager-webkluis. De Secrets Manager CLI, die voornamelijk gebruikt wordt om secrets injectie in je applicaties en infrastructuur te scripten, vereist inloggen met een toegangstoken.

Hoofdwachtwoord

Uw hoofdwachtwoord is de primaire methode om toegang te krijgen tot uw Bitwarden-account. Het is belangrijk dat je hoofdwachtwoord:

• Opvallend: Bitwarden medewerkers en systemen hebben geen kennis van, manier om je hoofdwachtwoord op te vragen of manier om je hoofdwachtwoord te resetten. Vergeet je hoofdwachtwoord niet!

• Sterk: Een langer, complexer en minder vaak voorkomend hoofdwachtwoord is de beste manier om je account te beschermen. Bitwarden biedt een gratis tool om de sterkte van wachtwoorden te testen. Hiermee kun je de sterkte testen van een aantal gedenkwaardige wachtwoorden die je overweegt te gebruiken.

tip

Ben je bang dat je je hoofdwachtwoord vergeet? Dit is wat je moet doen:

• Stel een hint in. Als je een herinnering nodig hebt, kun je op het inlogscherm een e-mail met een hoofdwachtwoordhint aanvragen. Zorg ervoor dat je een hint gebruikt die alleen jij begrijpt.

• Wijs een vertrouwde contactpersoon voor noodgevallen. Gebruikers met premium toegang kunnen in geval van nood een vriend of familielid toegang geven tot hun account.

Leer hoe u uw hoofdwachtwoord kunt wijzigen of wat u moet doen als u uw hoofdwachtwoord bent vergeten.

Inloggen in twee stappen

Door gebruik te maken van authenticatie in twee stappen (ook wel two-factor authenticatie of 2FA genoemd) om uw Bitwarden-account te beveiligen, voorkomt u dat een kwaadwillende toegang krijgt tot uw gegevens, zelfs als hij uw hoofdwachtwoord ontdekt, door authenticatie vanaf een tweede apparaat te vereisen wanneer u inlogt.

Er zijn veel verschillende methoden voor authenticatie in twee stappen, variërend van speciale authenticatie apps tot hardware beveiligingssleutels. Wat u ook kiest, Bitwarden raadt u ten zeerste aan om uw kluis te beveiligen met tweestapslogin.

Gratis methoden

Bitwarden biedt gratis verschillende methoden om in twee stappen in te loggen, waaronder:

Methode

Installatie-instructies

via een authenticatie-app (bijvoorbeeld Authy of Google Authenticator)

Klik op hier.

via e-mail

Klik op hier.

via een FIDO WebAuthn Authenticator

Klik op hier.

Premium methoden

Voor premium gebruikers (inclusief leden van betaalde organisaties) biedt Bitwarden verschillende geavanceerde inlogmethodes in twee stappen:

Methode

Installatie-instructies

via Duo Security met Duo Push, SMS, telefoongesprek en beveiligingssleutels

Klik op hier.

via YubiKey (elk apparaat uit de 4/5-serie of YubiKey NEO/NFC)

Klik op hier.

Aanmelden met apparaat

Wist u dat u kunt inloggen op de Bitwarden web app met een tweede apparaat in plaats van met uw hoofdwachtwoord? Inloggen met een apparaat is een wachtwoordloze benadering van verificatie, waarbij je je hoofdwachtwoord niet meer hoeft in te voeren door verificatieverzoeken ter goedkeuring te sturen naar bepaalde apparaten waarop je op dat moment bent ingelogd. Meer informatie.

Eenmalige aanmelding

Als uw organisatie gebruik maakt van inloggen met SSO, kunt u uw Bitwarden webapp openen met uw federatieve SSO-referenties.