Password ManagerAan de slag

Mobiele apps voor wachtwoordbeheer

Met de mobiele apps van Bitwarden kunt u uw wachtwoordmanager onderweg gebruiken. Download Bitwarden in de iOS App Store of Google Play Store, of navigeer naar get.bitwarden.com op elk apparaat.

Bitwarden op Android en iOS
Bitwarden op Android en iOS

Eerste stappen

Laten we uw Bitwarden mobiele reis beginnen met het toevoegen van een nieuw inlogitem aan uw kluis en ervoor zorgen dat het veilig en gemakkelijk te vinden is:

Een map maken

Mappen zijn een geweldige manier om ervoor te zorgen dat je kluisitems altijd kunt vinden wanneer je ze nodig hebt. Een map maken:

1. Selecteer het tabblad Instellingen .

2. Selecteer Kluis en tabblad Mappen in de instellingenlijst .

3. Selecteer het pictogram Toevoegen.

4. Geef je map een naam (bijvoorbeeld Social Media) en selecteer Opslaan.

Een login toevoegen

Laten we nu een login toevoegen aan je nieuwe map. Om een nieuw aanmeldingsitem aan te maken:

1. Navigeer naar het tabblad Mijn kluis en selecteer het pictogram Toevoegen.

2. Kies welk type item je wilt maken (selecteer in dit geval Inloggen).

3. Voer de basisinformatie voor deze aanmelding in. Geef voorlopig het item:

1. Een naam zodat je het gemakkelijk kunt herkennen (bijvoorbeeld Twitter-account).

2. Je gebruikersnaam.

3. Je huidige wachtwoord (we zullen dit binnenkort vervangen door een sterk wachtwoord).

4. Selecteer de knop New URI en voer de URL in waar je je aanmeldt bij de account (bijvoorbeeld https://twitter.com/login.)

5. Selecteer een map in de vervolgkeuzelijst Map. Als je ons voorbeeld volgt, kies je de map Social Media die je zojuist hebt gemaakt.

6. Goed gedaan! Selecteer Opslaan om verder te gaan.

Een sterk wachtwoord maken

Nu u een nieuwe aanmelding hebt opgeslagen, laten we de beveiliging verbeteren door uw wachtwoord te vervangen door een sterker wachtwoord:

1. Open een webbrowser of de mobiele app voor je account en log in met je bestaande gebruikersnaam en wachtwoord. Zodra je bent ingelogd, ga je naar de pagina Wijzig je wachtwoord.

2. Voer op de pagina Uw wachtwoord wijzigen uw huidige wachtwoord in. Je kunt dit kopiëren en plakken vanuit Bitwarden!

3. Terug in Bitwarden selecteert u het aanmeldingsitem en tikt u op Bewerken op iOS of op op Android.

4. Selecteer in het vak Wachtwoord Genereren en bevestig Ja om uw oude wachtwoord te overschrijven.

Dit vervangt je wachtwoord door een willekeurig gegenereerd sterk wachtwoord. Verhuizen van Fido1234 naar X@Ln@x9J@&u@5n##B kan een hacker tegenhouden.

5. Selecteer Opslaan.

6. Kopieer je nieuwe wachtwoord en plak het in de velden Nieuw wachtwoord en Bevestig wachtwoord in de andere app.

Gefeliciteerd! Uw login wordt nu opgeslagen in Bitwarden voor veilig en gemakkelijk gebruik!

Een tweede account toevoegen

Hebt u meerdere Bitwarden-accounts, bijvoorbeeld één voor persoonlijk gebruik en één voor uw werk? Met de mobiele app kun je inloggen op vijf accounts tegelijk!

Om je aan te melden bij een tweede account, selecteer je de momenteel aangemelde account in de bovenste menubalk van de app en selecteer je Account toevoegen:

Overstappen van rekening Mobiel
Overstappen van rekening Mobiel

Zodra je je aanmeldt bij je tweede account, kun je snel schakelen vanuit hetzelfde menu, dat ook de huidige status van de kluis van elke account toont (vergrendeld of ontgrendeld). Als je uitlogt bij een van deze accounts, wordt deze verwijderd uit deze lijst.

Volgende stappen

Nu u de basisbeginselen onder de knie hebt, gaan we dieper in op enkele van de krachtigere functies van de mobiele apps van Bitwarden:

Automatisch invullen instellen

Stel auto-fill in om automatisch aanmeldingen in te voeren vanaf je Android-toestel in een webbrowser (zoals Chrome) of andere app. Automatisch invullen inschakelen:

1. Open uw Bitwarden Android app en tik op het tabblad Instellingen.

2. Tik op de optie Automatisch invullen .

3. Raak de optie Services automatisch invullen aan.

4. Schakel de optie Service automatisch invullen in. Je wordt automatisch doorgestuurd naar een scherm met Android-instellingen.

5. Tik in de lijst Service automatisch invullen op Bitwarden.

U wordt gevraagd om te bevestigen dat u Bitwarden vertrouwt. Door op OK te tikken kan Bitwarden de inhoud op het scherm lezen om te weten wanneer het automatisch invullen moet worden aangeboden. Zie Logins automatisch invullen op Android voor meer informatie.

Lanceren vanuit mobiele apps

Je kunt een website rechtstreeks vanuit Bitwarden starten door de knop Launch te selecteren in elk vault-item met een geldige URI. Als je niet bekend bent met het gebruik van URI's, zie dan URI's gebruiken.

Lanceren vanaf mobiel
Lanceren vanaf mobiel

Ontgrendelen met biometrie

Het ontgrendelen van Bitwarden met biometrie zorgt voor naadloze toegang tot uw kluis. Als je nog geen vingerafdruk- of gezichtsontgrendeling op je Android-toestel hebt ingesteld, moet je dat eerst doen vanuit de Android Instellingen-app.

1. Tik in Bitwarden op het tabblad Instellingen onder aan het scherm.

2. Tabblad Accountbeveiliging.

3. Afhankelijk van wat je apparaat beschikbaar heeft, tik je op:

• Ontgrendelen met vingerafdruk

• Ontgrendelen met Face ID

4. Je wordt gevraagd om te verifiëren met je vingerafdruk of gezicht, afhankelijk van je selectie.

Als dit is ingeschakeld, kunt u Bitwarden openen of automatisch aanmeldingen invullen met alleen de biometrische methode van uw keuze.

Inloggen met automatisch invullen

Zodra u auto-fill en biometrie hebt ingesteld, is inloggen op een app of website met Bitwarden eenvoudig.

1. Tik op het invoervak voor e-mail/gebruikersnaam of wachtwoord in de app of website.

2. Afhankelijk van de auto-invuloptie die uw apparaat gebruikt, tikt u op de beschikbare overlay:

Android Auto-vulvariëteiten
    Android Auto-vulvariëteiten
  3. U wordt gevraagd om uw gezichtsverificatie of vingerafdruk. Als je geen biometrische gegevens gebruikt, voer dan je hoofdwachtwoord in.

4. Als je een login aan deze website of app hebt gekoppeld met behulp van het URI-veld, verschijnt die login in dit venster. Als je dat nog niet hebt gedaan, tik dan op Zoeken om het te vinden.

Tik op Inloggen om automatisch je e-mailadres/gebruikersnaam en wachtwoord in de vakjes in te voeren en meld je aan.

AutoFill instellen

Stel AutoFill in om automatisch logins in te voeren vanaf je iOS-apparaat in een webbrowser (zoals Safari) of andere app.

1. Tik op het startscherm van iOS op de app Instellingen.

2. Tik in het menu Instellingen op Wachtwoorden.

3. Tik op Wachtwoorden automatisch invullen.

4. Tik op de knop Wachtwoorden automatisch invullen. Groen geeft aan dat AutoFill actief is.

5. Selecteer Bitwarden in de lijst Allow Filling From. Een vinkje ( ) geeft aan dat Bitwarden is geselecteerd.

Wanneer je nieuwe logins aanmaakt, zorg er dan voor dat je een website invoert in het URI veld om ze op te maken voor AutoFill.

Lanceren vanuit mobiele apps

Je kunt een website rechtstreeks vanuit Bitwarden starten door de knop Launch te selecteren in elk vault-item met een geldige URI. Als je niet bekend bent met het gebruik van URI's, zie dan URI's gebruiken.

Lanceren vanaf mobiel
Lanceren vanaf mobiel

Ontgrendelen met biometrie

Het ontgrendelen van Bitwarden met biometrie zorgt voor naadloze toegang tot uw kluis. Als je Touch ID of Face ID nog niet hebt ingesteld op je iOS-apparaat, moet je dat eerst doen vanuit de iOS-app Instellingen.

1. Tik in uw Bitwarden iOS-app op het tabblad Instellingen onder aan het scherm.

2. Tik op Accountbeveiliging.

3. Afhankelijk van wat je apparaat beschikbaar heeft, tik je op:

• Ontgrendelen met Touch ID

• Ontgrendelen met Face ID

4. Je wordt gevraagd om te verifiëren met je vingerafdruk of gezicht, afhankelijk van je keuze. De tuimelschakelaar wordt gevuld om aan te geven dat een optie actief is.

Zodra dit is ingeschakeld, kunt u Bitwarden of AutoFill logins openen met alleen de biometrische methode van uw keuze.

Inloggen met AutoFill

Zodra u Auto-fill en biometrie hebt ingesteld, is inloggen op een app of website met Bitwarden eenvoudig.

1. Tik op het invoervak voor e-mail/gebruikersnaam of wachtwoord in de app of website.

2. Tik boven je toetsenbord op Wachtwoorden.

Tik op wachtwoorden in iOS
    Tik op wachtwoorden in iOS
  3. Je wordt gevraagd om je Face ID of Touch ID. Als je geen biometrische gegevens gebruikt, voer dan je hoofdwachtwoord in.

4. Als je een login aan deze website of app hebt gekoppeld met behulp van het URI-veld, verschijnt die login in dit venster. Als je dat nog niet hebt gedaan, tik dan op Zoeken om het te vinden.

Tik op Inloggen om automatisch je e-mailadres/gebruikersnaam en wachtwoord in de vakjes in te voeren en meld je aan.