Directory Connector CLI

De Directory Connector CLI is geschikt om te werken in omgevingen waar een desktop GUI niet beschikbaar is, of als je directory synchronisatie operaties programmatisch wilt scripten met behulp van tools die door het besturingssysteem worden geleverd (cron job, geplande taak en meer). De Directory Connector CLI kan cross-platform worden gebruikt op Windows, macOS en Linux distributies.

Aan de slag

tip

De desktop applicatie en CLI delen een database en configuraties, dus gelijktijdig gebruik op één machine wordt niet aangeraden. Het aanbevolen pad is om de configuratie en het testen te voltooien met behulp van de desktop app, en vervolgens de CLI te gebruiken om automatische synchronisatie met je productieorganisatie te plannen.

Om aan de slag te gaan met de Bitwarden Directory Connector CLI:

1. Download de CLI van een van de volgende links:

2. Pak de .zip uit en verplaats de inhoud(bwdc en keytar.node) naar /usr/local/bin of een andere map in je $PATH. Let op: keytar.node moet in dezelfde map staan als de primaire bwdc executable.

Alleen Linux: Installeer libsecret met een pakketbeheerder naar keuze als deze nog niet is geïnstalleerd:

Bash
    apt-get install libsecret-1-0 brew install libsecret

Alleen voor Windows: Windows-gebruikers kunnen bwdc.exe toevoegen aan het PATH van de huidige gebruiker.

3. Controleer of het bwdc commando werkt in je terminal door het volgende uit te voeren:

Bash
    bwdc --help
  4. Verbind Directory Connector met je map met het commando bwdc config (zie hier).

5. Configureer synchronisatieopties door je data.json bestand te bewerken (voor meer informatie, zie Directory Connector Bestandsopslag). Gebruik het commando bwdc data-file om het absolute pad van je data.json bestand te verkrijgen.

Beschikbare synchronisatieopties zijn afhankelijk van het gebruikte maptype, dus raadpleeg een van de volgende artikelen voor een lijst met beschikbare opties:

6. Voer het commando bwdc test uit om te controleren of je configuratie de verwachte resultaten synchroniseert.

7. Als je map en synchronisatieopties goed zijn geconfigureerd en bwdc test de verwachte resultaten oplevert, voer dan het commando bwdc sync uit om een live synchronisatie te starten.

Referentieopdrachten

Inloggen

Gebruik het inlogcommando om in te loggen bij Directory Connector met de API-sleutel van je organisatie. Als je de API-sleutel niet hebt, neem dan contact op met de eigenaar van de organisatie. Er zijn een paar manieren om het inlogcommando te gebruiken:

• Op zichzelf:

Bash
    bwdc login

Als je bwdc login op zichzelf doorgeeft, wordt er gevraagd om vervolgens client_id en client_secret in te voeren.

• Met parameters:

Bash
    bwdc login organization.b5351047-89b6-820f-ad21016b6222 yUMB4trbqV1bavhEHGqbuGpz4AlHm9
  • Met opgeslagen omgevingsvariabelen:

Bash
    BW_CLIENTID="organization.b5351047-89b6-820f-ad21016b6222" BW_CLIENTSECRET="yUMB4trbqV1bavhEHGqbuGpz4AlHm9" bwdc login

Door de omgevingsvariabelen BW_CLIENTID en BW_CLIENTSECRET op te slaan, kun je inloggen op Directory Connector met alleen bwdc login, dat zal controleren op deze variabelen en ze gebruiken als ze aanwezig zijn.

Als deze omgevingsvariabelen niet aanwezig zijn, wordt u gevraagd om uw client_id en client_secret in te voeren.

uitloggen

Gebruik het uitlogcommando om uit te loggen uit de Directory Connector CLI.

Bash
bwdc logout

help

De Bitwarden Directory Connector CLI is zelf gedocumenteerd met --help inhoud en voorbeelden voor elk commando. Geef een overzicht van alle beschikbare commando's met de globale optie --help:

Bash
bwdc --help

Gebruik de optie --help bij een specifiek commando om meer te weten te komen over dat commando:

Bash
bwdc test --help bwdc config --help

test

De testopdracht bevraagt uw directory en drukt een JSON-geformatteerde matrix af van groepen en gebruikers die zouden worden gesynchroniseerd met uw Bitwarden-organisatie wanneer u een echte synchronisatie uitvoert.

Bash
bwdc test

Gebruik de optie --last om alleen de wijzigingen sinds de laatste succesvolle synchronisatie te testen.

Bash
bwdc test --last

sync

Het synchronisatiecommando voert een live synchronisatie uit en pusht gegevens naar uw Bitwarden-organisatie.

Bash
bwdc sync

Gesynchroniseerde gebruikers en groepen zijn direct beschikbaar in uw Bitwarden-organisatie. Nieuw toegevoegde gebruikers ontvangen een e-mailuitnodiging voor je organisatie.

noot

Als je het Teams Starter-plan gebruikt, ben je beperkt tot 10 leden. Directory Connector geeft een fout weer en stopt met synchroniseren als je meer dan 10 leden probeert te synchroniseren.

laatste synchronisatie

Het last-sync commando retourneert een ISO 8601 tijdstempel voor de laatste synchronisatie die is uitgevoerd voor gebruikers of groepen. Je moet gebruikers of groepen opgeven als een om het commando tegen uit te voeren:

Bash
bwdc last-sync <object>

Geeft een leeg antwoord als er geen synchronisatie is uitgevoerd voor het gegeven object.

config

Met het config commando kun je je mapinstellingen opgeven:

Bash
bwdc config <setting> <value>

Beschikbare opties zijn:

Optie

Beschrijving

server

URL van je zelf gehoste installatie (bijv. https://business. bitwarden.com) of EU-server(https://vault.bitwarden.eu).

map

Type map dat moet worden gebruikt. Zie de volgende tabel voor opgesomde waarden.

ldap.wachtwoord

Wachtwoord voor verbinding met de LDAP-server.

azuur.sleutel

Azure AD geheime sleutel.

gsuite.sleutel

Google Workspace/GSuite privésleutel.

okta.token

Okta token.

onelogin.secret

OneLogin-clientgeheim.

waarden voor mappen

Bron map

Waarde

Active Directory/LDAP

0

Azure Active Directory

1

Google Werkruimte/GSuite

2

Okta

3

OneLogin

4

gegevensbestand

Het commando databestand retourneert een absoluut pad naar het configuratiebestand data.json dat wordt gebruikt door de Directory Connector CLI:

Bash
bwdc data-file

Sommige configuratie-instellingen kunnen worden gewijzigd voor de Directory Connector CLI door het data.json-configuratiebestand rechtstreeks in uw favoriete teksteditor te bewerken, maar ldap.password, azure.key, gsuite.key, okta.token en onelogin.secret kunnen alleen worden gewijzigd vanuit de CLI met behulp van config#config, of vanuit de desktop app.

verwijder-cache

Met het commando clear-cache kun je gegevens uit de cache wissen die de applicatie opslaat tijdens het uitvoeren van synchronisatiebewerkingen. Zie Synchronisatiecache wissen voor meer informatie.

Bash
bwdc clear-cache

update

Met het update commando kun je controleren of je Directory Connector CLI up-to-date is:

Bash
bwdc update

Als er een nieuwere versie wordt gevonden, geeft het commando een URL terug om een nieuwe versie te downloaden. De Directory Connector CLI wordt niet automatisch bijgewerkt. Je moet deze URL gebruiken om de nieuwe versie handmatig te downloaden.

waarschuwing

Als je de CLI en desktop applicatie samen gebruikt, is het belangrijk om ervoor te zorgen dat hun versies overeenkomen wanneer je ze gebruikt. Het uitvoeren van twee verschillende versies kan onverwachte problemen veroorzaken.

Controleer de versie van de Directory Connector CLI met de globale optie --version.

Problemen oplossen

libsecret ontbreekt

Als je een foutmelding krijgt die verwijst naar het gedeelde object libsecret Error: libsecret-1.so.0: cannot open shared object file: No such file or directory, dan is het mogelijk dat libsecret geïnstalleerd moet worden. Dit is nodig om dingen veilig op te slaan op de host.

dbus Fouten

Als je een foutmelding krijgt die verwijst naar de dbus bij het gebruik van bwdc config, bijvoorbeeld Failed to execute child process "dbus-launch" (No such file or directory) of Cannot autolaunch D-Bus without X11, wijs dan de volgende omgevingsvariabele toe om plaintext opslag van geheimen in data.json toe te staan:

Bash
export BITWARDENCLI_CONNECTOR_PLAINTEXT_SECRETS=true

Kan lokaal issuer-certificaat niet krijgen

Als je een foutmelding krijgt waarin staat dat je geen lokaal issuer-certificaat kunt krijgen, stel dan de variabele NODE_EXTRA_CA_CERTS in op bijvoorbeeld je root.pem:

Bash
export NODE_EXTRA_CA_CERTS="absolute/path/to/your/certificates.pem"

Als je de desktop-app gebruikt, kan dit zich ook manifesteren als de volgende fout: Waarschuwing: Het instellen van de NODE_TLS_REJECT_UNAUTHORIZED omgevingsvariabele op '0' maakt TLS-verbindingen en HTTPS-verzoeken onveilig door certificaatverificatie uit te schakelen.

Geen privésleutel ingesteld

Als u de foutmelding Object bestaat niet op het pad "/org/freedesktop/secrets/collection/login" krijgt tijdens het configureren van uw privésleutel, raadpleeg dan de volgende stappen om het probleem op te lossen.

De Bitwarden Directory Connector gebruikt Linux's keyring, controleer of de volgende afhankelijkheden zijn geïnstalleerd:

Bash
sudo apt install dbus-x11 gnome-keyring

Voer vervolgens de volgende commando's uit om de daemon te starten:

Bash
export $(dbus-launch) dbus-launch gnome-keyring-daemon --start --daemonize --components=secrets echo '<RANDOM-PASSPHRASE>' | gnome-keyring-daemon -r -d --unlock

Probeer na deze commando's de sleutel opnieuw uit te voeren, bijvoorbeeld:

Bash
bwdc config gsuite.key /path/to/key/