Organisaties FAQ's

Dit artikel bevat veelgestelde vragen (FAQ's) over organisaties.

Raadpleeg de volgende artikelen voor meer informatie over organisaties:

Organisaties algemeen

V: Wat is het verschil tussen organisaties en premium?

A: Organisaties maken beveiligd delen van organisaties naar organisatiegebruikers mogelijk.

Premium individuele plannen ontgrendelen eersteklas functies voor wachtwoordbeveiliging en -beheer, waaronder geavanceerde 2FA-opties, de Bitwarden authenticator (TOTP), versleutelde bestandsbijlagen en meer. Premium individual omvat niet het veilig delen van gegevens.

Betaalde organisaties (Families, Teams of Enterprise) beschikken automatisch over premium functies (geavanceerde 2FA-opties, Bitwarden authenticator en meer) voor elke gebruiker die is ingeschreven in de organisatie.

Organisatie administratie

V: De eigenaar van mijn organisatie is niet langer bij het bedrijf, kan er een nieuwe eigenaar worden aangemaakt?

A: Alleen een eigenaar kan een nieuwe eigenaar aanmaken of een eigenaar toewijzen aan een bestaande gebruiker. Voor failover-doeleinden raadt Bitwarden aan om meerdere gebruikers-eigenaren aan te maken. Neem contact met ons op als je enige eigenaar het bedrijf heeft verlaten.

V: Ik heb gebruikers uitgenodigd, maar ze kunnen gedeelde items niet zien.

A: Uitgenodigde gebruikers ontvangen een e-mail waarin hen wordt gevraagd lid te worden van de organisatie. Controleer eerst of ze de uitnodiging hebben geaccepteerd. Als dat het geval is, moet een beheerder of eigenaar naar het scherm Leden navigeren en het menu opties gebruiken om Bevestigen te selecteren.

V: Welke evenementen worden gecontroleerd voor mijn organisatie?

A: Zie Gebeurtenislogboeken voor een volledige lijst van wat er in de Bitwarden-gebeurtenislogboeken staat.

V: Kan ik voorkomen dat gebruikers zichzelf registreren in mijn organisatie?

A: Als je zelf host, configureer dan de omgevingsvariabele globalSettings__disableUserRegistration= op true om te voorkomen dat gebruikers zich aanmelden voor een account via de registratiepagina. Eenmaal geconfigureerd, moeten organisatiebeheerders of -eigenaars gebruikers uitnodigen om zich aan te melden voor een account op de zelf gehoste instantie.

V: Hoe verander ik de naam van mijn organisatie?

A: De naam van je organisatie wijzigen:

1. Open in de webapp de beheerconsole met de productswitcher ():

Product switcher
    Product switcher
  2. Navigeer naar het scherm InstellingenOrganisatie-info.

3. Bewerk het veld Organisatienaam en selecteer de knop Opslaan.

Als je zelf host, moet je dat ook doen:

1. Navigeer naar de pagina FactureringAbonnement.

2. Selecteer de knop Licentie downloaden om een licentie met de bijgewerkte organisatienaam te downloaden.

3. Upload de nieuwe licentie naar je zelf gehoste server.

V: Hoe optimaliseer ik de prestaties voor een kluis met veel items?

A: Omdat de ontcijfering van kluisitems lokaal gebeurt, nooit op onze servers, kan de laadtijd soms langer zijn voor een kluis met een groot aantal items. Ons team is altijd bezig met het optimaliseren van de prestaties, maar hier zijn een paar tips die kunnen helpen om laadtijden te verkorten:

• Volg het principe van de minste privileges, bijvoorbeeld door collecties te gebruiken om je kluisitems te organiseren. Door het aantal items waartoe een gebruiker toegang heeft te beperken, wordt het aantal items dat moet worden ontsleuteld tijdens het laden van de app verminderd.

• Gebruik voor eigenaren en beheerders niet de optie Deze gebruiker heeft toegang tot alle items en kan deze wijzigen . Deze gebruikersrollen krijgen sowieso toegang tot alles via de organisatiekluis, dus het selecteren van deze optie voegt alleen extra items toe aan hun kluizenweergave en verhoogt het aantal items dat moet worden ontsleuteld terwijl de app wordt geladen.

• Als je meerdere organisaties beheert, kun je overwegen contact met ons op te nemen om Aanbieder te worden. Door organisaties te benaderen vanuit de Provider Portal is er iets minder tijd nodig om alle beheerde items te ontsleutelen.

Delen met een organisatie

V: Hoe kan ik een item uit mijn organisatie "unsharen"?

A: Een item niet delen:

1. Kloon het item terug naar je individuele kluis door te navigeren naar je organisatie kluis (door Organisaties te selecteren in de menubalk, niet door Organisatiefilters te gebruiken) en Kloon te selecteren in het Opties menu voor het item dat je wilt klonen. Alleen gebruikers met het gebruikerstype admin of hoger kunnen items klonen naar hun individuele kluis door de instelling Eigenaarschap te wijzigen.

2. Verwijder het item uit de organisatiekluis door Verwijderen te selecteren uit hetzelfde menu.

Je kunt items ook verwijderen door ze te verplaatsen naar een andere collectie met hogere toegangsbeperkingen.

V: Hoe verberg ik een wachtwoord voor de gebruikers van mijn organisatie?

A: Wijs de gebruikers voor wie je wachtwoorden wilt verbergen derechten Kan bekijken (behalve wachtwoorden) of Kan bewerken (behalve wachtwoorden) toe aan relevante collecties.

V: Blijft een item dat ik naar de organisatie verplaats ook nadat ik ben vertrokken?

A: Inderdaad! Als een gebruiker een item deelt met een organisatie, wordt de organisatie eigenaar van het item. Zelfs als de gebruiker de organisatie verlaat of zijn account verwijdert, blijft dat item in de kluis van de organisatie.

Organisatie installaties

V: Kan ik de Bitwarden desktop app stil installeren voor mijn gebruikers?

A: Ja. Wanneer je de desktop applicatie in stilte installeert op werkstations, doe dit dan als een bevoorrecht account zoals een beheerder en gebruik de /allusers switch in aanvulling op /S, omdat /S standaard een installatie voor één gebruiker is, wat problemen veroorzaakt bij geautomatiseerde implementaties.