Synchroniseren met Active Directory of LDAP

Dit artikel helpt u op weg met Directory Connector voor het synchroniseren van gebruikers en groepen vanuit uw LDAP- of Active Directory-service naar uw Bitwarden-organisatie. Bitwarden biedt ingebouwde connectoren voor de populairste LDAP-directoryservers, waaronder:

• Microsoft Active Directory

• Apache Directory Server (ApacheDS)

• Apple open directory

• Fedora Directory Server

• Novell eDirectory

• OpenDS

• OpenLDAP

• Sun Directory Server Enterprise Edition (DSEE)

• Elke algemene LDAP-directoryserver

Maak verbinding met uw server

Voer de volgende stappen uit om Directory Connector te configureren om uw LDAP of Active Directory te gebruiken:

1. Open de Directory Connector desktop app.

2. Navigeer naar het tabblad Instellingen.

3. Selecteer Active Directory / LDAP in de vervolgkeuzelijst Type.

De beschikbare velden in dit gedeelte veranderen afhankelijk van het geselecteerde type.

4. Configureer de volgende opties:

Optie

Beschrijving

Voorbeelden

Server hostnaam

Hostnaam van je mapserver.

ad.example.com, ldap.company.org

Serverpoort

Poort waarop je adreslijstserver luistert.

389 of 10389

Wortelpad

Rootpad waarop Directory Connector alle query's moet starten.

cn=users, dc=ad, dc=example, dc=com, dc=ldap, dc=company, dc=org

Deze server gebruikt active directory

Vink dit vakje aan als de server een Active Directory-server is.

Deze server geeft zoekresultaten weer

Vink dit vakje aan als de server zoekresultaten pagineert (alleen LDAP).

Deze server gebruikt een versleutelde verbinding

Als u dit vakje aanvinkt, wordt u gevraagd een van de volgende opties te selecteren:

SSL gebruiken (LDAPS) Als uw LDAPS-server een niet-vertrouwd certificaat gebruikt, kunt u op dit scherm certificaatopties configureren.

TSL gebruiken (STARTTLS) Als uw LDAP-server een zelfondertekend certificaat voor STARTTLS gebruikt, kunt u op dit scherm certificeringsopties configureren.

Gebruikersnaam

De gedistingeerde naam van een administratieve gebruiker die de toepassing zal gebruiken bij het verbinden met de directoryserver. Voor Active Directory, als het synchroniseren van de status van gebruikers die verwijderd zijn uit de directory gewenst is, moet de gebruiker lid zijn van de ingebouwde beheerdersgroep.

Wachtwoord

Het wachtwoord van de gebruiker die hierboven is opgegeven. Het wachtwoord wordt veilig opgeslagen in de eigen credential manager van het besturingssysteem.

Synchronisatie-opties configureren

tip

When you are finished configuring, navigate to the More tab and select the Clear Sync Cache button to prevent potential conflicts with prior sync operations. For more information, see Clear Sync Cache.

Voer de volgende stappen uit om de instellingen te configureren die worden gebruikt bij het synchroniseren met Directory Connector:

noot

If you are using Active Directory, many of these settings are predetermined for you and are therefore are not shown.

1. Open de Directory Connector desktop app.

2. Navigeer naar het tabblad Instellingen.

3. Configureer de volgende opties naar wens in het gedeelte Sync:

Optie

Beschrijving

Interval

Tijd tussen automatische synchronisatiecontrole (in minuten).

Verwijder uitgeschakelde gebruikers tijdens synchronisatie

Vink dit vakje aan om gebruikers uit de Bitwarden-organisatie te verwijderen die in uw organisatie zijn uitgeschakeld.

Bestaande organisatiegebruikers overschrijven op basis van huidige synchronisatie-instellingen

Vink dit vakje aan om de gebruikersset volledig te overschrijven bij elke synchronisatie, inclusief het verwijderen van gebruikers uit je organisatie als ze afwezig zijn in de directory gebruikersset.

Als om wat voor reden dan ook een lege synchronisatie wordt uitgevoerd wanneer deze optie is ingeschakeld, zal Directory Connector alle gebruikers verwijderen.

Voer altijd een testsynchronisatie uit voordat je synchroniseert nadat je deze optie hebt ingeschakeld.

Naar verwachting zullen meer dan 2000 gebruikers of groepen synchroniseren

Vink dit vakje aan als je verwacht 2000+ gebruikers of groepen te synchroniseren. Als je dit vakje niet aanvinkt, zal Directory Connector een synchronisatie beperken tot 2000 gebruikers of groepen.

Lid Attribuut

Naam van het attribuut dat door de directory wordt gebruikt om het groepslidmaatschap te definiëren (bijvoorbeeld uniqueMember).

Aanmaakgegevens Attribuut

Naam van het attribuut dat door de map wordt gebruikt om aan te geven wanneer een vermelding werd aangemaakt (bijvoorbeeld whenCreated).

Herzieningsdatum Attribuut

Naam van het attribuut dat door de map wordt gebruikt om aan te geven wanneer een vermelding voor het laatst is gewijzigd (bijvoorbeeld whenChanged).

Als een gebruiker geen e-mailadres heeft, combineer dan een voorvoegsel voor de gebruikersnaam met een achtervoegsel om een e-mailadres te vormen.

Vink dit vakje aan om geldige e-mailopties te vormen voor gebruikers die geen e-mailadres hebben.

Gebruikers zonder echte of gevormde e-mailadressen worden overgeslagen door Directory Connector.

Gevormde e-mail = kenmerk voorvoegsel e-mail + achtervoegsel e-mail

E-mail Voorvoegsel Attribuut

Attribuut dat wordt gebruikt om een voorvoegsel te maken voor gevormde e-mailadressen.

E-mail achtervoegsel

Een tekenreeks(@voorbeeld.com) die wordt gebruikt om een achtervoegsel te maken voor gevormde e-mailadressen.

Gebruikers synchroniseren

Vink dit vakje aan om gebruikers te synchroniseren met je organisatie.

Als je dit vakje aanvinkt, kun je een gebruikersfilter, gebruikerspad, gebruikersobjectklasse en gebruikerse-mailkenmerk opgeven.

Gebruikersfilter

Zie Sync-filters opgeven.

Gebruikerspad

Attribuut dat wordt gebruikt met het opgegeven rootpad om te zoeken naar gebruikers (bijvoorbeeld ou=users). Als er geen waarde wordt opgegeven, start het zoeken naar subbomen vanaf het rootpad.

Klasse Gebruikersobject

Naam van de klasse die wordt gebruikt voor het LDAP-gebruikersobject (bijvoorbeeld gebruiker).

Email attribuut gebruiker

Attribuut dat moet worden gebruikt om het opgeslagen e-mailadres van een gebruiker te laden.

Groepen synchroniseren

Vink dit vakje aan om groepen te synchroniseren met je organisatie.

Als je dit vakje aanvinkt, kun je een Groepsfilter, Groepspad, Groepsobjectklasse en Groepsnaamattribuut opgeven.

Groep Filter

Zie Sync-filters opgeven.

Groepspad

Attribuut dat wordt gebruikt met het opgegeven rootpad om groepen te zoeken (bijvoorbeeld ou=groups). Als er geen waarde wordt opgegeven, start het zoeken naar subbomen vanaf het rootpad.

Klasse groepsobject

Naam van de klasse die wordt gebruikt voor het LDAP-groepsobject (bijvoorbeeld groupOfUniqueNames).

Groepsnaam Attribuut

Naam van het attribuut dat door de map wordt gebruikt om de naam van een groep te definiëren (bijvoorbeeld naam).

Sync-filters opgeven

Gebruikers- en groepsfilters kunnen de vorm hebben van elk LDAP-compatibel zoekfilter.

Active Directory biedt een aantal geavanceerde opties en beperkingen voor het schrijven van zoekfilters, vergeleken met standaard LDAP-richtingen. Lees hier meer over het schrijven van Active Directory zoekfilters.

noot

Nested groups can sync multiple group objects with a single referent in the Directory Connector. Do this by creating a group whose members are other groups.

Monsters

Om een synchronisatie te filteren op alle items met objectClass=user en cn (algemene naam) die Marketing bevat:

Bash
(&(objectClass=user)(cn=*Marketing*))

(alleen LDAP) Om een synchronisatie te filteren op alle items met een ou (organization unit) component van hun dn (distinguished name) die Miami of Orlando is:

Bash
(|(ou:dn:=Miami)(ou:dn:=Orlando))

(Alleen LDAP) Om entiteiten uit te sluiten die overeenkomen met een uitdrukking, bijvoorbeeld alle ou=Chicago vermeldingen behalve diegene die ook overeenkomen met een ou=Wrigleyville kenmerk:

Bash
(&(ou:dn:=Chicago)(!(ou:dn:=Wrigleyville)))

(Alleen AD) Om een synchronisatie te filteren voor gebruikers in de groep Heroes:

Bash
(&(objectCategory=Person)(sAMAccountName=*)(memberOf=cn=Heroes,ou=users,dc=company,dc=com))

(Alleen AD) Om een synchronisatie te filteren op gebruikers die lid zijn van de Heroes groep, in de directory of via nesting:

Bash
(&(objectCategory=Person)(sAMAccountName=*)(memberOf:1.2.840.113556.1.4.1941:=cn=Heroes,ou=users,dc=company,dc=com))

Een synchronisatie testen

tip

Before testing or executing a sync, check that Directory Connector is connected to the right cloud server (e.g. US or EU) or self-hosted server. Learn how to do so with the desktop app or CLI.

Om te testen of Directory Connector succesvol verbinding maakt met je directory en de gewenste gebruikers en groepen retourneert, navigeer je naar het tabblad Dashboard en selecteer je de knop Nu testen. Als dit lukt, worden gebruikers en groepen afgedrukt in het Directory Connector-venster volgens de opgegeven synchronisatieopties en filters:

Test sync results
Test sync results

Automatische synchronisatie starten

Zodra de synchronisatieopties en filters geconfigureerd en getest zijn, kun je beginnen met synchroniseren. Voer de volgende stappen uit om de automatische synchronisatie met Directory Connector te starten:

1. Open de bureaubladtoepassing Directory Connector.

2. Navigeer naar het tabblad Dashboard.

3. Selecteer in het gedeelte Synchronisatie de knop Synchronisatie starten.

Je kunt ook de knop Nu synchroniseren selecteren om een eenmalige handmatige synchronisatie uit te voeren.

Directory Connector begint je directory te controleren op basis van de geconfigureerde synchronisatieopties en filters.

Als je de toepassing afsluit of sluit, stopt de automatische synchronisatie. Als je Directory Connector op de achtergrond wilt laten draaien, minimaliseer je de toepassing of verberg je deze in het systeemvak.

noot

Als je het Teams Starter-plan gebruikt, ben je beperkt tot 10 leden. Directory Connector geeft een fout weer en stopt met synchroniseren als je meer dan 10 leden probeert te synchroniseren.

Problemen met synchroniseren met Active Directory oplossen

Waardelimiet bereikt bij synchroniseren vanuit een Active Directory instantie:

De Active Directory MaxValRange heeft een standaardinstelling van 1500. Als een attribuut, zoals leden op een Groep, meer dan 1500 waarden heeft, retourneert Active Directory zowel een leeg ledenattribuut als een ingekorte lijst van leden op afzonderlijke attributen, tot de waarde MaxValRange.

• Je kunt het beleid MaxValRange instellen op een waarde die hoger is dan het aantal leden van je grootste groep in Active Directory. Raadpleeg de Microsoft-documentatie voor het instellen van Active Directory LDAP-beleidsregels met het hulpprogramma ntdsutll.exe.