Self-hostingInstallatie- en implementatiehandleidingen

AWS EKS implementatie

Dit artikel gaat in op hoe je je Bitwarden self-hosted Helm Chart-implementatie kunt aanpassen op basis van het specifieke aanbod van AWS en Elastic Kubernetes Service (EKS).

Merk op dat bepaalde add-ons die in dit artikel worden gedocumenteerd vereisen dat je EKS cluster al minstens één node heeft gestart.

Toegangscontroleur

Een nginx-controller is standaard gedefinieerd in my-values.yaml en vereist een AWS Network Load Balancer. AWS Application Load Balancers (ALB) worden momenteel niet aanbevolen, omdat ze geen ondersteuning bieden voor het herschrijven van paden en padgebaseerde routering.

noot

Het volgende gaat ervan uit dat u een SSL-certificaat hebt opgeslagen in AWS Certificate Manager, aangezien u een certificaat nodig hebt met de Amazon Resource Name (ARN).

Je moet ook al minstens 1 node in je cluster hebben draaien.

Om een Network Load Balancer aan te sluiten op je cluster:

1. Volg deze instructies om een IAM-beleid en -rol aan te maken en de AWS Load Balancer Controller in uw cluster te installeren.

2. Voer de volgende commando's uit om een ingangscontroller voor je cluster in te stellen. Hierdoor wordt een AWS Network Load Balancer aangemaakt. Merk op dat er waarden zijn die je moet vervangen en waarden die je naar wens kunt configureren in dit voorbeeldcommando:

Bash
    helm repo add ingress-nginx https://kubernetes.github.io/ingress-nginx helm repo update helm upgrade ingress-nginx ingress-nginx/ingress-nginx -i \ --namespace kube-system \ --set-string controller.service.annotations.'service\.beta\.kubernetes\.io/aws-load-balancer-backend-protocol'="ssl" \ --set-string controller.service.annotations.'service\.beta\.kubernetes\.io/aws-load-balancer-cross-zone-load-balancing-enabled'="true" \ --set-string controller.service.annotations.'service\.beta\.kubernetes\.io/aws-load-balancer-type'="external" \ --set-string controller.service.annotations.'service\.beta\.kubernetes\.io/aws-load-balancer-nlb-target-type'="instance" \ --set-string controller.service.annotations.'service\.beta\.kubernetes\.io/aws-load-balancer-scheme'="internet-facing" \ --set-string controller.service.annotations.'service\.beta\.kubernetes\.io/aws-load-balancer-ssl-cert'="arn:aws:acm:REPLACEME:REPLACEME:certificate/REPLACEME" \ #Replace with the ARN for your certificate --set-string controller.service.annotations.'service\.beta\.kubernetes\.io/aws-load-balancer-ssl-ports'="443" \ --set controller.service.externalTrafficPolicy="Local"

3. Werk je my-values.yaml bestand bij volgens het volgende voorbeeld, en zorg ervoor dat je alle REPLACE placeholders vervangt:

Bash
    general: domain: "REPLACEME.com" ingress: enabled: true className: "nginx" ## - Annotations to add to the Ingress resource annotations: nginx.ingress.kubernetes.io/ssl-redirect: "true" nginx.ingress.kubernetes.io/use-regex: "true" nginx.ingress.kubernetes.io/rewrite-target: /$1 ## - Labels to add to the Ingress resource labels: {} # Certificate options tls: # TLS certificate secret name name: # Handled via the NLB defined in the ingress controller # Cluster cert issuer (ex. Let's Encrypt) name if one exists clusterIssuer: paths: web: path: /(.*) pathType: ImplementationSpecific attachments: path: /attachments/(.*) pathType: ImplementationSpecific api: path: /api/(.*) pathType: ImplementationSpecific icons: path: /icons/(.*) pathType: ImplementationSpecific notifications: path: /notifications/(.*) pathType: ImplementationSpecific events: path: /events/(.*) pathType: ImplementationSpecific scim: path: /scim/(.*) pathType: ImplementationSpecific sso: path: /(sso/.*) pathType: ImplementationSpecific identity: path: /(identity/.*) pathType: ImplementationSpecific admin: path: /(admin/?.*) pathType: ImplementationSpecific

Een opslagklasse maken

Deployment vereist een gedeelde opslagklasse die je aanlevert en die ReadWriteMany moet ondersteunen. Het volgende voorbeeld laat zien hoe je een opslagklasse kunt maken die aan de eisen voldoet:

tip

Hieronder wordt ervan uitgegaan dat u een AWS Elastic File System (EFS) hebt gemaakt. Als je er nu geen maakt. Noteer in beide gevallen de bestandssysteem-ID van je EFS, want die heb je nodig tijdens dit proces.

1. Verkrijg de Amazon EFS CSI driver add-on voor je EKS cluster. Hiervoor moet je een OIDC provider aanmaken voor je cluster en een IAM rol aanmaken voor het stuurprogramma.

2. Vervang in de AWS CloudShell de variabele file_system_id= "REPLACE" in het volgende script en voer het uit in de AWS CloudShell:

waarschuwing

Het volgende is een illustratief voorbeeld, wijs rechten toe volgens je eigen beveiligingsvereisten.

Bash
    file_system_id="REPLACE" cat << EOF | kubectl apply -n bitwarden -f - kind: StorageClass apiVersion: storage.k8s.io/v1 metadata: name: shared-storage provisioner: efs.csi.aws.com parameters: provisioningMode: efs-ap fileSystemId: $file_system_id directoryPerms: "777" # Change for your use case uid: "2000" # Change for your use case gid: "2000" # Change for your use case basePath: "/dyn1" subPathPattern: "\${.PVC.name}" ensureUniqueDirectory: "false" reuseAccessPoint: "false" mountOptions: - iam - tls EOF

3. Stel de waarde sharedStorageClassName in my-values.yaml in op de naam die je aan de klasse geeft in metadata.name:, in dit voorbeeld:

Bash
    sharedStorageClassName: "shared-storage"

AWS Secrets Manager gebruiken

Deployment vereist Kubernetes secrets objecten om gevoelige waarden in te stellen voor je deployment. Hoewel het commando kubectl create secret kan worden gebruikt om geheimen in te stellen, geven AWS-klanten mogelijk de voorkeur aan AWS Secrets Manager en de AWS Secrets and Configuration Provider (ACSP) voor Kubernetes Secrets Store CSI Driver.

Je hebt de volgende secrets nodig die zijn opgeslagen in AWS Secrets Manager. Merk op dat u de sleutels die hier worden gebruikt kunt wijzigen, maar dat u dan ook de volgende stappen moet wijzigen:

Sleutel

Waarde

installatieid

Een geldig installatie-id opgehaald van https://bitwarden.com/host. Zie voor meer informatie Waarvoor worden mijn installatie-id en installatiesleutel gebruikt?

installatiesleutel

Een geldige installatiesleutel die is opgehaald van https://bitwarden.com/host. Zie voor meer informatie Waarvoor worden mijn installatie-id en installatiesleutel gebruikt?

smtpusername

Een geldige gebruikersnaam voor uw SMTP-server.

smtppaswoord

Een geldig wachtwoord voor de ingevoerde gebruikersnaam van de SMTP-server.

yubicoclientid

Client-ID voor YubiCloud Validation Service of zelf gehoste Yubico Validation Server. Als u YubiCloud gebruikt, kunt u hier uw klant-ID en geheime sleutel ophalen.

yubicokey

Geheime sleutel voor YubiCloud Validation Service of zelf gehoste Yubico Validation Server. Als u YubiCloud gebruikt, kunt u hier uw klant-ID en geheime sleutel ophalen.

globaleInstellingen__hibpApiKey

Je HaveIBeenPwned (HIBP) API-sleutel, hier beschikbaar. Met deze sleutel kunnen gebruikers het rapport over gegevensinbreuken uitvoeren en hun hoofdwachtwoord controleren op aanwezigheid in inbreuken wanneer ze een account aanmaken.

Als u de Bitwarden SQL-pod gebruikt, gebruikt u sapassword.

Als je je eigen SQL-server gebruikt, dbconnectionString.

Credentials voor de database die is verbonden met uw Bitwarden-instantie. Wat nodig is, hangt af van of u de meegeleverde SQL-pod of een externe SQL-server gebruikt.

1. Zodra je geheimen veilig zijn opgeslagen, installeer je ACSP.

2. Maak een toestemmingsbeleid om toegang te verlenen tot je geheimen. Dit beleid moet bijvoorbeeld secretsmanager:GetSecretValue en secretsmanager:DescribeSecret toestemming geven:

Bash
    { "Version": "2012-10-17", "Statement": { "Effect": "Allow", "Action": [ "secretsmanager:DescribeSecret", "secretsmanager:GetSecretValue" ], "Resource": "arn:aws:secretsmanager:REPLACEME:REPLACEME:secret:REPLACEME" } }

3. Maak bijvoorbeeld een serviceaccount aan die toegang heeft tot je geheimen via het aangemaakte machtigingenbeleid:

Bash
    CLUSTER_NAME="REPLACE" ACCOUNT_ID="REPLACE" # replace with your AWS account ID ROLE_NAME="REPLACE" # name of a role that will be created in IAM POLICY_NAME="REPLACE" # the name of the policy you created earlier eksctl create iamserviceaccount \ --cluster=$CLUSTER_NAME \ --namespace=bitwarden \ --name=bitwarden-sa \ --role-name $ROLE_NAME \ --attach-policy-arn=arn:aws:iam::$ACCOUNT_ID:policy/$POLICY_NAME \ --approve
  4. Maak vervolgens een SecretProviderClass, zoals in het volgende voorbeeld. Zorg ervoor dat je de regio vervangt door je regio en de objectName door de naam van het Secrets Manager-geheim dat je hebt gemaakt(Stap 1):

Bash
    cat <<EOF | kubectl apply -n bitwarden -f - apiVersion: secrets-store.csi.x-k8s.io/v1 kind: SecretProviderClass metadata: name: bitwarden-secrets-manager-csi labels: app.kubernetes.io/component: secrets annotations: spec: provider: aws parameters: region: REPLACE objects: | - objectName: "REPLACE" objectType: "secretsmanager" objectVersionLabel: "AWSCURRENT" jmesPath: - path: installationid objectAlias: installationid - path: installationkey objectAlias: installationkey - path: smtpusername objectAlias: smtpusername - path: smtppassword objectAlias: smtppassword - path: yubicoclientid objectAlias: yubicoclientid - path: yubicokey objectAlias: yubicokey - path: hibpapikey objectAlias: hibpapikey - path: sapassword #-OR- dbconnectionstring if external SQL objectAlias: sapassword #-OR- dbconnectionstring if external SQL secretObjects: - secretName: "bitwarden-secret" type: Opaque data: - objectName: installationid key: globalSettings__installation__id - objectName: installationkey key: globalSettings__installation__key - objectName: smtpusername key: globalSettings__mail__smtp__username - objectName: smtppassword key: globalSettings__mail__smtp__password - objectName: yubicoclientid key: globalSettings__yubico__clientId - objectName: yubicokey key: globalSettings__yubico__key - objectName: hibpapikey key: globalSettings__hibpApiKey - objectName: sapassword #-OR- dbconnectionstring if external SQL key: SA_PASSWORD #-OR- globalSettings__sqlServer__connectionString if external SQL EOF
  5. Stel in je my-values.yaml bestand de volgende waarden in:

• secrets.secretName: Stel in op de secretName die is gedefinieerd in je SecretProviderClass(Stap 3).

• secrets.secretProviderClass: Stel in op de metedata.name die is gedefinieerd in je SecretProviderClass(Stap 3).

• component.admin.podServiceAccount: Stel in op de naam die is gedefinieerd voor je serviceaccount(Stap 2).

• component.api.podServiceAccount: Stel in op de naam die is gedefinieerd voor je serviceaccount(Stap 2).

• component.attachments.podServiceAccount: Stel in op de naam die is gedefinieerd voor je serviceaccount(Stap 2).

• component.events.podServiceAccount: Stel in op de naam die is gedefinieerd voor je serviceaccount(Stap 2).

• component.icons.podServiceAccount: Stel in op de naam die is gedefinieerd voor je serviceaccount(Stap 2).

• component.identity.podServiceAccount: Stel in op de naam die is gedefinieerd voor je serviceaccount(Stap 2).

• component.notifications.podServiceAccount: Stel in op de naam die is gedefinieerd voor je serviceaccount(Stap 2).

• component.scim.podServiceAccount: Stel in op de naam die is gedefinieerd voor je serviceaccount(Stap 2).

• component.sso.podServiceAccount: Stel in op de naam die is gedefinieerd voor je serviceaccount(Stap 2).

• component.web.podServiceAccount: Stel in op de naam die is gedefinieerd voor je serviceaccount(Stap 2).

• database.podServiceAccount: Stel in op de naam die is gedefinieerd voor je serviceaccount(Stap 2).

• serviceAccount.name: Stel in op de naam die is gedefinieerd voor uw serviceaccount(Stap 2).

• serviceAccount.deployRolesOnly: Instellen op true.