Gegevens importeren uit Dashlane

Gebruik dit artikel voor hulp bij het exporteren van gegevens uit Dashlane en het importeren in Bitwarden. De export van Dashlane-gegevens is voornamelijk beschikbaar als .csv-bestanden die kunnen worden gedownload van de webapp en direct kunnen worden geïmporteerd in Bitwarden. Als je een .json export hebt van een oudere Dashlane applicatie, dan kan die ook geïmporteerd worden in Bitwarden.

Exporteren vanuit Dashlane web app

Om gegevens te exporteren vanuit de Dashlane web app:

1. Selecteer de vervolgkeuzelijst Mijn account en kies Instellingen.

Exporteren vanuit Dashlane
    Exporteren vanuit Dashlane
  2. Selecteer Gegevens exporteren in de instellingenlijst .

Exporteren vanuit Dashlane
    Exporteren vanuit Dashlane
  3. Selecteer de knop Exporteren naar CSV en sla het bestand op.

Dashlane exporteert gegevens als een .zip die wordt uitgepakt naar meerdere .csv-bestanden. Volg voor elke .csv(credentials.csv, ids .csv, enzovoort) afzonderlijk het importproces.

Importeren naar Bitwarden

Gegevens moeten in Bitwarden worden geïmporteerd vanuit de webkluis of CLI. Gegevens worden lokaal versleuteld voordat ze voor opslag naar de server worden gestuurd.

Om gegevens naar uw kluis te importeren:

1. Meld u aan bij de webkluis op https://vault.bitwarden.com, https://vault.bitwarden.eu of https://your.bitwarden.domain.com als u zelf host.

2. Selecteer ExtraGegevens importeren in de navigatie:

Gegevens importeren
    Gegevens importeren

3. Vul de volgende velden in de vervolgkeuzemenu's in:

• Bestemming importeren: Selecteer de importbestemming, zoals je individuele kluis of een organisatiekluis waartoe je toegang hebt.

• Map of Collectie: Selecteer of je de geïmporteerde inhoud wilt verplaatsen naar een specifieke map of organisatieverzameling waartoe je toegang hebt.

• Bestandsformaat: Selecteer het bestandsformaat voor importeren.

4. Selecteer Kies bestand en voeg het te importeren bestand toe of kopieer/plak de inhoud van je bestand in het invoervak.

waarschuwing

Bij het importeren wordt niet gecontroleerd of items in het te importeren bestand al bestaan in je kluis. Als je meerdere bestanden importeert of bestanden importeert met items die al in je kluis zitten, worden er duplicaten gemaakt.

5. Selecteer Gegevens importeren om het importeren te starten. Als je een wachtwoordbeveiligd .json-bestand importeert, voer dan het wachtwoord in in het venster Bevestig kluisimport dat verschijnt.

6. Na een geslaagde import verwijdert u het importbronbestand van uw computer. Dit beschermt je in het geval dat je computer wordt aangetast.

Extra items zoals bestandsbijlagen, verzendingen en prullenbak moeten handmatig worden geüpload naar je kluis.

Om gegevens naar uw kluis te importeren:

1. Selecteer het tabblad Instellingen en kies de optie Items importeren.

2. Vul de volgende velden in de vervolgkeuzemenu's in:

1. Bestemming importeren: Selecteer de importbestemming, zoals je individuele kluis of een organisatiekluis waartoe je toegang hebt.

2. Map of Collectie: Selecteer of je de geïmporteerde inhoud wilt verplaatsen naar een specifieke map of organisatieverzameling waartoe je toegang hebt.

3. Bestandsformaat: Selecteer het bestandsformaat voor importeren.

3. Selecteer Kies bestand en voeg het te importeren bestand toe of kopieer/plak de inhoud van je bestand in het invoervak.

waarschuwing

Bij het importeren wordt niet gecontroleerd of items in het te importeren bestand al bestaan in je kluis. Als je meerdere bestanden importeert of bestanden importeert met items die al in je kluis zitten, worden er duplicaten gemaakt.

4. Selecteer Gegevens importeren om het importeren te starten. Als je een wachtwoordbeveiligd .json-bestand importeert, voer dan het wachtwoord in in het venster Bevestig kluisimport dat verschijnt.

5. Na een geslaagde import verwijdert u het importbronbestand van uw computer. Dit beschermt je in het geval dat je computer wordt aangetast.

Om gegevens naar uw kluis te importeren:

1. Selecteer Bestand > Gegevens importeren.

2. Vul de volgende velden in de vervolgkeuzemenu's in:

1. Bestemming importeren: Selecteer de importbestemming, zoals je individuele kluis of een organisatiekluis waartoe je toegang hebt.

2. Map of Collectie: Selecteer of je de geïmporteerde inhoud wilt verplaatsen naar een specifieke map of organisatieverzameling waartoe je toegang hebt.

3. Bestandsformaat: Selecteer het bestandsformaat voor importeren.

3. Selecteer Kies bestand en voeg het te importeren bestand toe of kopieer/plak de inhoud van je bestand in het invoervak.

waarschuwing

Bij het importeren wordt niet gecontroleerd of items in het te importeren bestand al bestaan in je kluis. Als je meerdere bestanden importeert of bestanden importeert met items die al in je kluis zitten, worden er duplicaten gemaakt.

4. Selecteer Gegevens importeren om het importeren te starten. Als je een wachtwoordbeveiligd .json-bestand importeert, voer dan het wachtwoord in in het venster Bevestig kluisimport dat verschijnt.

5. Na een geslaagde import verwijdert u het importbronbestand van uw computer. Dit beschermt je in het geval dat je computer wordt aangetast.

Gebruik het volgende commando om gegevens naar je kluis te importeren vanuit de CLI:

Bash
bw import <format> <path>

bw import vereist een formaat (gebruik bw import --formats om een lijst met formaten op te vragen) en een pad, bijvoorbeeld:

Bash
bw import <format> /Users/myaccount/Documents/mydata.csv

Na een geslaagde import verwijdert u het importbronbestand van uw computer. Dit beschermt je in het geval dat je computer wordt aangetast.

Problemen met importeren oplossen

Beperkingen import bestandsgrootte

Invoer kan worden geweigerd als een van de volgende gegevensbeperkingen wordt overschreden:

• Als je import meer dan 7.000 items bevat.

• Als je import meer dan 2.000 mappen heeft.

• Als je import meer dan 2.000 collecties heeft.

• Als je import meer dan 7.000 item-map relaties heeft (bijvoorbeeld een enkel item in 3 mappen heeft 3 item-map relaties).

• Als je import meer dan 14.000 item-verzamelrelaties heeft (een enkel item in 3 collecties heeft bijvoorbeeld 3 item-verzamelrelaties).