OIDC-configuratie

Stap 1: Stel een SSO-identifier in

Gebruikers die hun identiteit authenticeren met behulp van SSO moeten een SSO-identifier invoeren die de organisatie (en dus de SSO-integratie) aangeeft waartegen ze zich moeten authenticeren. Om een unieke SSO Identifier in te stellen:

1. Log in op de Bitwarden web app en open de Admin Console met behulp van de product switcher ():

Product switcher
    Product switcher
  2. Navigeer naar InstellingenEenmalige aanmelding en voer een unieke SSO-identificatie in voor uw organisatie:

Enter an identifier
    Enter an identifier
  3. Ga verder met Stap 2: Aanmelden met SSO inschakelen.

tip

You will need to share this value with users once the configuration is ready to be used.

Stap 2: Inloggen met SSO inschakelen

Als je eenmaal je SSO identifier hebt, kun je verder gaan met het inschakelen en configureren van je integratie. Aanmelden met SSO inschakelen:

1. Schakel in de weergave InstellingenEenmalige aanmelding het selectievakje SSO-authenticatie toestaan in:

OIDC configuration
    OIDC configuration
  2. Selecteer in het vervolgkeuzemenu Type de optie OpenID Connect. Als je in plaats daarvan SAML wilt gebruiken, ga dan naar de SAML Configuratiegids.

tip

There are alternative Member decryption options. Learn how to get started using SSO with trusted devices or Key Connector.

Stap 3: Configuratie

Vanaf dit punt varieert de implementatie van aanbieder tot aanbieder. Ga naar een van onze specifieke implementatiehandleidingen voor hulp bij het voltooien van het configuratieproces:

Aanbieder

Gids

Azuur

Azure Implementatiegids

Okta

Okta-implementatiegids

Configuratie referentiemateriaal

De volgende secties definiëren velden die beschikbaar zijn tijdens de configuratie van single sign-on, onafhankelijk van de IdP waarmee je integreert. Velden die moeten worden geconfigureerd, worden gemarkeerd(verplicht).

tip

Unless you are comfortable with OpenID Connect, we recommend using one of the above implementation guides instead of the following generic material.

Veld

Beschrijving

Terugbelpad

(Wordt automatisch gegenereerd) De URL voor de automatische omleiding van de verificatie. Voor cloud-hosted klanten is dit https://sso.bitwarden.com/oidc-signin of https://sso.bitwarden.eu/oidc-signin. Voor zelf gehoste instanties wordt dit bepaald door je geconfigureerde server URL, bijvoorbeeld https://your.domain.com/sso/oidc-signin.

Uitgetekend terugbelpad

(Wordt automatisch gegenereerd) De URL voor automatisch afmelden. Voor cloud-hosted klanten is dit https://sso.bitwarden.com/oidc-signedout of https://sso.bitwarden.eu/oidc-signedout. Voor zelf gehoste instanties wordt dit bepaald door je geconfigureerde server URL, bijvoorbeeld https://your.domain.com/sso/oidc-signedout.

Autoriteit

(Verplicht) De URL van uw autorisatieserver ("Autoriteit"), waartegen Bitwarden authenticatie uitvoert. Bijvoorbeeld https://your.domain.okta.com/oauth2/default of https://login.microsoft.com//v2.0.

Klant-ID

(Verplicht) Een identifier voor de OIDC client. Deze waarde is typisch specifiek voor een geconstrueerde IdP-app integratie, bijvoorbeeld een Azure app registratie of Okta web app.

Geheim van de klant

(Verplicht) Het clientgeheim dat wordt gebruikt in combinatie met de client-ID om te ruilen voor een toegangstoken. Deze waarde is typisch specifiek voor een geconstrueerde IdP-app-integratie, bijvoorbeeld een Azure app-registratie of Okta Web App.

Metadata-adres

(Verplicht als Autoriteit niet geldig is) Een Metadata URL waar Bitwarden toegang kan krijgen tot autorisatieserver metadata als een JSON object. Bijvoorbeeld,

https://your.domain.okta.com/oauth2/default/.well-known/oauth-authorization-server

OIDC omleidingsgedrag

(Verplicht) Methode gebruikt door de IdP om te reageren op authenticatieverzoeken van Bitwarden. Opties zijn onder andere Form POST en Redirect GET.

Claims ophalen bij eindpunt gebruikersinfo

Schakel deze optie in als je URL te lang fouten (HTTP 414), afgekorte URLS en/of fouten tijdens SSO ontvangt.

Extra/aangepaste scopes

Definieer aangepaste scopes die moeten worden toegevoegd aan het verzoek (door komma's gescheiden).

Extra/aangepaste claimtypes voor gebruikers-id

Definieer aangepaste claimtype-sleutels voor gebruikersidentificatie (door komma's gescheiden). Indien gedefinieerd, wordt er eerst gezocht naar aangepaste claimtypes voordat er wordt teruggevallen op standaardtypes.

Extra/gewone e-mailclaimtypes

Definieer aangepaste claimtype-sleutels voor e-mailadressen van gebruikers (door komma's gescheiden). Indien gedefinieerd, wordt er eerst gezocht naar aangepaste claimtypes voordat er wordt teruggevallen op standaardtypes.

Extra/aangepaste claimtypes

Definieer aangepaste claimtype-sleutels voor de volledige namen of weergavenamen van gebruikers (door komma's gescheiden). Indien gedefinieerd, wordt er eerst gezocht naar aangepaste claimtypes voordat er wordt teruggevallen op standaardtypes.

Opgevraagde referentiewaarden voor authenticatiecontextklasse

Definieer referentie-identifiers voor authenticatiecontextklassen(acr_waarden) (spatiegedefinieerd). Lijst acr_waarden in voorkeursvolgorde.

Verwachte "acr" claimwaarde in antwoord

Definieer de acr-claimwaarde die Bitwarden verwacht en valideert in het antwoord.

OIDC-kenmerken en claims

Voor account provisioning is een e-mailadres nodig, dat kan worden doorgegeven als een van de attributen of claims in de onderstaande tabel.

Een unieke gebruikersidentificatie wordt ook ten zeerste aanbevolen. Als dit niet het geval is, wordt in plaats daarvan e-mail gebruikt om de gebruiker te linken.

Attributen/claims worden vermeld in volgorde van voorkeur voor overeenkomst, inclusief eventuele fallbacks:

Waarde

Claim/Attribuut

Terugvalclaim/attribuut

Uniek ID

Aangepaste gebruikers-ID-claims geconfigureerd
NameID (indien niet van voorbijgaande aard)
urn:oid:0.9.2342.19200300.100.1.1
Sub
UID
UPN
EPPN

E-mail

Aangepaste e-mailclaims geconfigureerd
E-mail
http://schemas.xmlsoap.org/ws/2005/05/identity/claims/emailaddress

urn:oid:0.9.2342.19200300.100.1.3
Mail
E-mailadres

Voorkeur gebruikersnaam
Urn:oid:0.9.2342.19200300.100.1.1
UID

Naam

Aangepaste naamclaims geconfigureerd
Naam
http://schemas.xmlsoap.org/ws/2005/05/identity/claims/name

urn:oid:2.16.840.1.113730.3.1.241
urn:oid:2.5.4.3
Weergavenaam
CN

Voornaam + " " + Achternaam (zie hieronder)

Voornaam

urn:oid:2.5.4.42
Voornaam
Voornaam
FN
FN-naam
Bijnaam

Achternaam

urn:oid:2.5.4.4
SN
Achternaam
Achternaam