Geheimen ManagerJouw geheimen

Projecten

Projecten zijn verzamelingen van geheimen die logisch zijn gegroepeerd voor beheertoegang door je DevOps- en cyberbeveiligingsteams. Projecten waartoe je gebruikersaccount toegang heeft, worden weergegeven in de primaire Geheimen Manager-weergave en door Projecten te selecteren in de navigatie:

Projecten
Projecten

Bij het openen van een project worden de accounts voor Geheimen, Personen en Service weergegeven die eraan gekoppeld zijn:

Binnen een project
Binnen een project

Een project maken

Een nieuw project maken:

1. Gebruik de vervolgkeuzelijst Nieuw om Project te selecteren:

Een project maken
    Een project maken
  2. Voer een Projectnaam in. Je kunt de naam van het project op elk moment wijzigen via het optiemenu () op de pagina Projecten.

3. Selecteer de knop Opslaan .

Geheimen toevoegen aan een project

Je kunt zowel nieuwe als bestaande geheimen aan je project toevoegen:

Bestaande geheimen toevoegen aan je project:

1. Navigeer naar de weergave Geheimen en selecteer de toe te voegen code.

2. Typ of selecteer in het venster Secret bewerken in het gedeelte Project het project waaraan u de secret wilt koppelen. Elk geheim kan maar met één project tegelijk geassocieerd worden.

3. Selecteer de knop Opslaan als je klaar bent.

Nieuwe geheimen maken voor je project:

1. Gebruik de vervolgkeuzelijst Nieuw om Geheim te selecteren:

Maak een geheim
    Maak een geheim
  2. Voer op het tabblad Naam/Waardepaar van het venster Nieuw geheim een Naam en Waarde in. Notities toevoegen is optioneel.

3. Typ of selecteer in het gedeelte Project het project waaraan je het geheim wilt koppelen. Een paar belangrijke punten.

• Alleen organisatieleden met toegang tot het project kunnen dit geheim zien of manipuleren.

• Alleen serviceaccounts met toegang tot het project kunnen een pad maken voor het injecteren of bewerken van dit geheim.

• Elk geheim kan maar aan één project tegelijk gekoppeld worden.

4. Selecteer de knop Opslaan als je klaar bent.

Mensen toevoegen aan een project

Door organisatieleden aan je project toe te voegen, kunnen deze mensen communiceren met de geheimen van het project. Mensen toevoegen aan je project:

1. Selecteer in het project het tabblad Personen .

2. Typ of selecteer in de vervolgkeuzelijst Personen de leden of groepen die u aan het project wilt toevoegen. Zodra je de juiste mensen hebt geselecteerd, selecteer je de knop Toevoegen :

Mensen toevoegen aan een project
    Mensen toevoegen aan een project
  3. Zodra leden of groepen zijn toegevoegd aan het project, stel je een niveau van rechten in voor die leden of groepen. Leden en groepen kunnen een van de volgende toestemmingsniveaus hebben:

• Kan lezen: Leden/groepen kunnen bestaande geheimen in dit project bekijken.

• Kan lezen, schrijven: Leden/groepen kunnen bestaande geheimen bekijken en nieuwe aanmaken in dit project.

Serviceaccounts toevoegen aan een project

Je kunt zowel nieuwe als bestaande serviceaccounts toevoegen aan het project:

Bestaande serviceaccounts toevoegen aan je project:

1. Selecteer in het project het tabblad Serviceaccounts .

2. Typ of selecteer de serviceaccount(s) om toe te voegen aan het project in de vervolgkeuzelijst Serviceaccounts. Zodra je de juiste serviceaccounts hebt geselecteerd, selecteer je de knop Toevoegen :

Een serviceaccount toevoegen
    Een serviceaccount toevoegen
  3. Selecteer voor elk toegevoegd project een machtigingsniveau:

• Kan lezen: Serviceaccount kan geheimen van toegewezen projecten ophalen.

• Kan lezen, schrijven: Serviceaccount kan geheimen van toegewezen projecten ophalen en bewerken, nieuwe geheimen aanmaken in toegewezen projecten of helemaal nieuwe projecten aanmaken.

tip

Het volledig gebruiken van schrijftoegang voor serviceaccounts is afhankelijk van een komende CLI release. Voorlopig maakt dit de optie gewoon beschikbaar in de UI. Houd de Release Notes in de gaten voor meer informatie.

Een serviceaccount toevoegen voor dit project:

1. Gebruik de vervolgkeuzelijst Nieuw om Serviceaccount te selecteren:

Nieuwe serviceaccount
    Nieuwe serviceaccount
  2. Voer een serviceaccountnaam in en selecteer Opslaan.

3. Open de serviceaccount en typ of selecteer op het tabblad Projecten de naam van het project of de projecten waartoe deze serviceaccount toegang moet hebben. Selecteer voor elk toegevoegd project een machtigingsniveau:

1. Kan lezen: Serviceaccount kan geheimen van toegewezen projecten ophalen.

2. Kan lezen, schrijven: Serviceaccount kan geheimen van toegewezen projecten ophalen en bewerken, maar ook nieuwe geheimen aanmaken in toegewezen projecten of nieuwe projecten maken.

tip

Het volledig gebruiken van schrijftoegang voor serviceaccounts is afhankelijk van een komende CLI release. Voorlopig maakt dit de optie gewoon beschikbaar in de UI. Houd de Release Notes in de gaten voor meer informatie.

Een project verwijderen

Om een project te verwijderen, gebruikt u het optiemenu () voor het te verwijderen project om Project verwijderen te selecteren. Het verwijderen van een project verwijdert niet de geheimen die ermee verbonden zijn. Projecten worden volledig verwijderd zodra ze verwijderd zijn en worden niet naar de prullenbak gestuurd zoals geheimen dat doen.