Password ManagerAuto-fill

De ingebouwde wachtwoordmanager van een browser uitschakelen

Als u nieuw bent bij Bitwarden, is het waarschijnlijk dat de webbrowser die u gebruikt uw wachtwoorden opslaat en automatisch invult. De meeste webbrowsers schakelen dit standaard in, maar experts zijn het er over het algemeen over eens dat ingebouwde wachtwoordmanagers kwetsbaarder zijn dan speciale oplossingen zoals Bitwarden.

Om die reden, en omdat een actieve ingebouwde wachtwoordmanager uw Bitwarden-ervaring kan verstoren, raden we u aan de ingebouwde wachtwoordmanager van uw webbrowser uit te schakelen.

noot

De Bitwarden browserextensie kan worden ingezet op beheerde eindpunten. Meer informatie over het inzetten van de Bitwarden browserextensie op beheerde apparaten.

Leer hoe u de ingebouwde wachtwoordmanager voor de belangrijkste browsers kunt uitschakelen:

tip

Verschillende moderne browsers, waaronder Edge, Opera en Brave, maken gebruik van een Google Chrome framework genaamd "Chromium". Als je een van deze browsers gebruikt, gebruik dan de instructies voor Chrome/Chromium.

Navigeer in Chrome of een andere op Chromium gebaseerde browser (Edge, Opera en Brave) naar de pagina Wachtwoorden door chrome://password-manager/settings in de adresbalk in te voeren, waarbij u chrome vervangt door uw browsernaam (bijvoorbeeld brave://password-manager/settings).

Schakel op deze pagina zowel de optie Aanbieden om wachtwoorden op te slaan als de optie Automatisch aanmelden uit:

Chrome wachtwoord opties
Chrome wachtwoord opties

Deze pagina geeft ook een overzicht van eventuele opgeslagen wachtwoorden die door de browser zijn opgeslagen:

Chrome Opgeslagen wachtwoorden
Chrome Opgeslagen wachtwoorden

Als u deze wachtwoorden nog niet hebt opgeslagen in Bitwarden, exporteer ze dan om ze voor te bereiden op toekomstige import in Bitwarden. Eenmaal geëxporteerd, moet je deze wachtwoorden verwijderen uit de opslag van de browser.

Navigeer in Firefox naar VoorkeurenPrivacy & beveiliging en scroll naar beneden naar het gedeelte Logins en wachtwoorden. Schakel in dit gedeelte alle vooraf aangevinkte opties uit:

Firefox-wachtwoordopties
Firefox-wachtwoordopties

U kunt ook zien welke aanmeldingen Firefox al heeft opgeslagen door de knop Opgeslagen aanmeldingen... te selecteren:

Firefox Opgeslagen logins
Firefox Opgeslagen logins

Als u deze wachtwoorden nog niet hebt opgeslagen in Bitwarden, exporteer ze dan zodat u ze in de toekomst kunt importeren in Bitwarden. Eenmaal geëxporteerd, moet u deze wachtwoorden uit Firefox verwijderen.

Open in Safari Voorkeuren in de menubalk en navigeer naar het tabblad AutoFill. Schakel op dit tabblad alle vooraf aangevinkte opties uit:

Safari wachtwoord opties
Safari wachtwoord opties

Je moet ook uitzoeken welke wachtwoorden Safari al heeft opgeslagen door naar het tabblad Wachtwoorden te gaan:

Safari opgeslagen wachtwoorden
Safari opgeslagen wachtwoorden

Als u deze wachtwoorden nog niet hebt opgeslagen in Bitwarden, maak dan aanmeldingsitems aan in Bitwarden voor deze wachtwoorden. Zodra alle opgeslagen wachtwoorden in Bitwarden staan, verwijdert u deze wachtwoorden uit Safari.

Open in Vivaldi het venster Vivaldi Instellingen en selecteer Privacy in de linker navigatie. Scroll naar beneden naar de sectie Wachtwoorden en schakel de optie Wachtwoorden webpagina opslaan uit:

Vivaldi wachtwoord opties
Vivaldi wachtwoord opties

U kunt ook zien welke wachtwoorden Vivaldi al heeft opgeslagen door de knop Toon opgeslagen wachtwoorden te selecteren:

Vivaldi opgeslagen wachtwoorden
Vivaldi opgeslagen wachtwoorden

Als u deze wachtwoorden nog niet hebt opgeslagen in Bitwarden, maak dan aanmeldingsitems aan in Bitwarden voor deze wachtwoorden. Zodra alle opgeslagen wachtwoorden in Bitwarden staan, verwijdert u deze wachtwoorden uit Vivaldi door met de rechtermuisknop op elk wachtwoord te klikken en Wachtwoord verwijderen te selecteren.

Ondanks dat Tor dezelfde wortels heeft als Firefox, is het uniek omdat het je logins niet standaard opslaat. Als je Tor niet handmatig hebt ingesteld om logins op te slaan en automatisch in te vullen, dan ben je al helemaal klaar.

Als je dat hebt gedaan, ga dan naar de pagina Wachtwoorden door about:preferences#privacy in de adresbalk in te voeren en scroll naar beneden naar de sectie Logins en wachtwoorden. Schakel alle opties uit die je had aangevinkt:

Tor wachtwoord optie
Tor wachtwoord optie

Je kunt ook zien welke logins Tor al heeft opgeslagen door de knop Opgeslagen logins... te selecteren:

Tor opgeslagen wachtwoorden
Tor opgeslagen wachtwoorden

Als u deze wachtwoorden nog niet hebt opgeslagen in Bitwarden, maak dan aanmeldingsitems aan in Bitwarden voor deze wachtwoorden. Zodra alle opgeslagen wachtwoorden in Bitwarden staan, Verwijder deze wachtwoorden uit Tor.

Navigeer in DuckDuckGo naar Instellingen → Autofill. Schakel in dit scherm het selectievakje voor Gebruikersnamen en wachtwoorden uit.

DuckDuckGo wachtwoordbeheer uitschakelen
DuckDuckGo wachtwoordbeheer uitschakelen

U kunt een back-up van uw bestaande gegevens maken door Wachtwoorden exporteren te selecteren. Nadat u een back-upbestand hebt gemaakt, selecteert u Autofill-inhoud weergeven. .. en verwijdert u de opgeslagen autofill-gegevens om eerder opgeslagen suggesties te verwijderen.

In de sectie Wachtwoordbeheer kunnen macOS-gebruikers kiezen voor Bitwarden. Lees hier meer over de Bitwarden DuckDuckGo macOS browserintegratie.